Kojelaudan halkeaman korjaus.

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Verhoilu ja sisusta', aloittaja keltanokka-82, 3.9.2011.

 1. keltanokka-82

  keltanokka-82 1st gear

  Miten kojelaudan halkeaman saisi pysäytetty? Jotain ainetta mikä "sitoisi" halkamasta pitempään?? On halennut muutaman senti ja jotain pitäisi keksiä ettei halkeaminen jatkuisi koko laudan levyiseksi.
   
 2. juko7

  juko7 Double Gearhead

  En tiedä mutta kerro vielä onko kojelauta kovaa muovia vai pehmustettu, vaikuttanee asiaan jos jollain kokemusta asiassa
   
 3. keltanokka-82

  keltanokka-82 1st gear

  Kyseessä on Buick Skylark -82, oisko se sitten se kova vaihtoehto? :-?
   
 4. juko7

  juko7 Double Gearhead

  Vastaan sitten itse paremman puutteessa.

  ensinnäkin lienee kolme vaihtoehtoa.

  1) korjaus kojelautaa irrottamatta
  2) korjaus kojelauta irrottaen
  3) uuden kojelaudan vaihto

  1): tuolla aiempaa keskustelua asiasta:
  http://www.overdrive.fi/forum/viewtopic.php?t=180568

  tuolla vaihtoehto jossa saumaan laitetaan hieman elastista massaa, ei silikonia kuten tuossa sanotaan koska maali ei siihen tartu:
  http://www.ehow.com/how_2077554_repair- ... board.html

  2) jos laudan irrottaa niin jotenkin vaikka tuon ylemmän vaihtoehdon mukaisesti mutta vahvistaa jotenkin alapuolelta. Irrottaminen helpottaa työskentelyä varsinkin jos särö on lähellä tuulilasia.

  1) ja 2), se särön etenemiskohta kannattaa ehkä porata auki etenemisen pysäyttämiseksi.

  3) en tiedä löytyykö uusia kojelautoja mutta tuolta löytyy muotoonvedettyjä päällisiä näköjään:

  http://www.carpartsdiscount.com/auto/pa ... ?3593=1327

  Ai niin, tervetuloa foorumille
   
 5. JB

  JB 1st gear

  Onko nuista muotoonvedetyistä päälisistä mitään kokemuksia?
  Käsitinkö oikein, eli tuleeko tuo vanhan päälisen päälle vai kaavitaanko se vanha kuori ja fylli pois? onko nuo oikeasti päteviä vai rahan tuhlausta? tosin nuohan ei kalliita ole, mutta turhaapa huonoa ostamaan..
   
 6. juko7

  juko7 Double Gearhead

  Minä ymmärsin tuosta että on kyseessä aika ohut kalvo joka vedetään vanhan kojelaudan päälle.. jos ymmärsin oikein niin ko. autossa taulu on kovaa muovia, jos siinä on jo jotain pehmeää niin luulisi että semmoinen lisää rypistymäriskiä.

  Ei ole kokemusta noista. Kai tuommoinen voisi toimia mutta kun tuossa sanotaan ettei tarvii purkaa mitään, niin tulee mieleen että raoista, katkaisinten kohdista ym tulee kyllä helposti epäsiistit jos ei mitään irrota. Tein yhteen autoon puujäljitelmämuovit hapertuneiden puujäljitelmämuovien tilalle metritavarasta ja jo siinä oli kyllä aika värkkääminen kojetaulun paikalla ollessa.

  Niin vielä tosta että jos tuommoista laittaa niin se on kuitenkin pelkkä pinnoite joka vaikuttaa ulkonäköön, se halkeama täytyy kuitenkin korjata tai se tulee näkyviin kojetaulun eläessä.
   
 7. linc-77

  linc-77 Gearhead

  Lainataampas vanhaa ketjua...
  Eli -77 Lincon kojelaudan päällinen haljennut/katkennut. Kehys on nyt purettuna irti..
  Eli vaihtoehtona on tilata tommonen päälletuleva muotoonsa painettu korjausmuovi, tai jos joku innokas verhoilija innostuis verhoilemaan tuon esim keinonahalla.
  Vinkkejä verhoilijoista?
  Kokemuksia tommosista korjausmuoveista?
   

Kerro tästä muillekin!