Kokemuksia automaattisista hitsauskypäristä

Ketju osiossa 'Työkalut, koneet ja tarvikkeet', aloittaja VRC, 15.4.2005.

 1. valpas

  valpas Gearhead

  Minä tykkään tuosta Evermatikista (kotimainen tuote). Se käännettävä automattikasetti on hyvä. Kun sen kääntää ylös, niin näkyväisyys paranee, ja voi rälläköidä.
  Motonetissa se oli vähän toista sataa.
   
 2. f34

  f34 Gearhead

  Ostin tuon Esab Warriorin. Mig hommiin tosi hyvä. Saa säädettyä mieleisekseen. Reagoi hyvin ja kerrankin näkee mitä hitsaa...
  Alle satasen kypäräksi oon tyytyväinen.
   
 3. wippe

  wippe 1st gear

  Tuota Esabia hiukan katselinkin, mukava kuulla jos se on tuntunut pätevältä peliltä. Onko siinä erikseen nappulaa hiomisasennolle tai näkeekö sen kanssa muuten hioa/rälläköidä?
   
 4. f34

  f34 Gearhead

  Siinä on kolme säätönappia. Viiveen, herkkyyden ja tummuuden. Noista saa säädettyä kompromissin hitsaamiseen ja rälläköintiin. Mutta ite vaihdan rälläköintiin kuulosuojaimilla olevan visiirin. Tykkään hitsatessa kuulla hitsin äänen, niin tiedän tuleeko hyvä sauma ja rälläköidessä käytän kuulonsuojausta, ettei mene kuulo.
   
 5. mpg55

  mpg55 2nd gear

  Mulla on Esabin Aristo Tech HD. Muuten hyvä mutta toimi vaan vuoden... ei enää vaalene vaan jää pimeäksi valokaaren jälkeen. Pitemmän ajan päästä vaalenee mutta taas sama juttu. Ei oikein vakuuta, oli vielä aika kalliskin. No takuuta on jäljellä. Oli koko talven melkein käyttämättä, vaikuttaneeko asiaan? Kumma kun ei edes laatumerkeiltä saa enää mitään kestävää. Paljon vanhempi GYS auto-maski toimii kyllä yhä.
   
  Vermilion tykkää tästä.
 6. Vermilion

  Vermilion 3rd gear

  Minusta siinä kypärän mukana tulee lappu että jos säilytettään yleensä pimessä, niin suositellaa että jätetään aurinkoon vuorokaudeksi aina silloin tällöin.
   
 7. wippe

  wippe 1st gear

  Paikallisista puodeista tuli tarjouksia 3m speedglas 100v:stä ja Lincoln Linc Screen 2:sesta. Molemmat mahtuu budjettiin. Onko noista kellään käyttökokemuksia?

  3m hiukan houkuttelisi, mutta mahtaako tuolla halvimmalla 100v-mallilla olla mitään tekemistä niiden 9-sarjan luksuspottien kanssa?
   
 8. mpg55

  mpg55 2nd gear

  En kyllä muista tuollaista, eikä manuskassa mitään sanota. Mutta kiitos tiedosta, pitää koittaa.

  Mitään vaihdettavia paristoja siinä ei ole, mikä on sinänsä kummallista. Paha sitä on talvellakaan aurinkoon laittaa vuorokaudeksi. Toivottavasti ei ole ns. huoltovapaa (= kertakäyttöinen) malli...
   
 9. VilleTre

  VilleTre 3rd gear

  Speedglas ollut mainio jo monen monta vuotta(n.6v).. Tosin ei ole "hioma" toimintoa. Mutta hyvät säädöt ja nopeasti tummuu-lyhyt viive. Itsellä vielä aikas herkät silmät jolloin on kyllä ollut hyvä. Hintaa oli aikoinaan n200e.
   
 10. Rooroo1

  Rooroo1 2nd gear

  Ei noissa mitä mulla töissä on, mitään pattereita ole yhdessäkään. Ja sen tummennuskasetin pystyy ainakin työ-esabbiin vaihtamaan. Kotona sitten lasimaski.
   
 11. mpg55

  mpg55 2nd gear

  Kyllä niissä ilmeisesti patterit on sisällä, niitä ei vaan voi vaihtaa. Uusi kasetti maksanee melkein uuden maskin hinnan. Sama kuin nykykännyköissä, kun akku on kaput niin osta uus puhelin, akkua ei voi vaihtaa. Pysyy myynti yllä.
   
 12. Rooroo1

  Rooroo1 2nd gear

  Voisi kai ottaa ja tutkia tuota patterin olemassaoloa, mulla olis töissä kasetti joka ei tykkää tigillä hitsauksesta ja siksi jäänyt pois käytöstä. Sinänsä mielenkiintoinen kasetti että saattaa lyödä tummennuksen pois tigillä vaikka olisi 200 amppeeria virtaa mutta 2 millin rosteripuikoista alkaen ja peltien hitsaukset migillä pikkuvirrasta alkaen metallitäytelankoihin ja paksuihin levyihin pelaa ilman mitään ongelmaa. Kaikki säätömahdollisuudet on kyllä koitettu joten jäi hätävaraksi koneen päälle pyörimään.
   
 13. f34

  f34 Gearhead

  Jos osaa aukaista muovikotelon ja pysyy tinakolvi kädessä, niin patterin pystyy vaihtamaan.
   
 14. valpas

  valpas Gearhead

  Helkkari!
  1,5v käytössä ollut Evermatic, jonka automaattikasetti ei tummu! Eli rikki on.
  120 euroa olis uus kasetti!!!!!
  Ebayssa halvimmat samoilla spekseillä 3 $ !!!!!!
  Nyt ei vaan oo tunnukset kunnossa, jotta vois osteskella.
  Olen vaan jo niin tottunu tuohon, kun automaattikasetin saa käännettyä ylös, ja jää vain kirkas lasi, josta näkee tarkasti.

  Se on semmonen automaattikasetti, joka käy tavallisen 60x110 tumman lasin tilalle.
   
 15. jarikoi

  jarikoi 2nd gear

  Ei kait tartte tunnareita. Buy it now - continue as quest ja paypallissa syötät kortin numeron kirjautumatta.
   
 16. valpas

  valpas Gearhead

  Olinkin Torista ostanu semmosen kaasuhitsaukseen tarkoitetun automaattimaskin. Muistaakseni maksoin siittä viis euroa.
  Siinä olikin samankokoinen Automaattikasetti, kuin Evermaticissa!
  Nyt taas maski tummuu hitsatessa.:)
  Kyllä niitä kiinalaisia silti tarttee tilailla, kun vanhaan maskiin, jossa on kääntyvä se tumma lasikehikko, niin sen tumman lasin tilalle menee heittämällä se automaattikasetti.
  Kasetin eteen laitoin ohuen polygarbonaatin, ja takapuolelle suurentavan levyn. Auttaa TIG:llä hyttysen naimista.......
   
 17. palontie

  palontie Gearhead

  Laitappa linkki niistä kaseteista,minä yritin etsiä vaan en löytänyt.
   
 18. valpas

  valpas Gearhead

  Katsotaan ensin, onko se kasetti toimiva. Muutama pitäs olla tulossa.
   
 19. caprice305

  caprice305 Gearhead

  Käyttänyt töissä noita kalliimpia maskeja, kotona sit halvempi missä ei säätöjä. Nyt joku aika sit tilasin kiinasta pari simmosta säädettävää automaatti maskia, voi hioa ja hitsata, portaaton säätö että sopinee polttoleikkauksiin ym. En ole vielä leikannut sillä. Hitsauksessa ei häpeä yhtään noita kalliimpia, mukava päässä ja muutoin toimii kuin kalliit. Hinta oli 15e/kpl ja oli liekkiä ja pääkalloa ja vaikka mitä. Itse hyväksyn ainakin kiinan tuotteen.
   
 20. caprice305

  caprice305 Gearhead

  [​IMG] hinta näköjään elää, mut moinen...
   
  Muokattu: 21.4.2018

Kerro tästä muillekin!