Kokemuksia automaattisista hitsauskypäristä

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Työkalut, koneet ja tarvikkeet', aloittaja VRC, 15.4.2005.

  1. Anonymous

    Anonymous Guest

    Ja herkkyyshän on nuissa yleensä säädettävissä eri valaistusolosuhteisiin. Se kannattaa säätää aina niin herkäksi kuin mahdollista.
     
  2. makke

    makke 1st gear

    Juu, on kokemuksia automaattimaskista, mutta silti en sellaista halua. Olisin täs taannoin saanut ilmaiseksi liikelahjana, mut kiitin nkauniisti ja sanoin että kiitos ei.
    Euromaskia olen vuosia käyttänyt ja sitä en suostu vaihtamaan mihinkään muuhun.
     
  3. Pecan

    Pecan Gearhead

    Euromaskille yksi ääni lisää. Ainoo automaattimaski mitä olen kokeillut, oli bilteman noi 100€ malli ja sanoisin, että todella surkea keksintö. hyvin epämillyttävä päässä eikä sitä sellasiin säätöihin saanut, että sillä olisi muutenkaan ollut hyvä hitsata, etenkin, jos joutuu vaikkapa auton peltiä hitsaamaan hyvin pienissä pätkissä, pitää aina varttua että kuva kirkastuu. Euromaskissa sen sitä vastoin voi ihan itse päättää. Ammattivehkeet varmaankin on sitten ihan toista luokkaa, mutta hintakin on toinen.
     
  4. Anonymous

    Anonymous Guest

    Ei vain ammattilaismaskit. Kirjoittelin tossa aikaisemmin. 85 € hintainen sattuu olemaan todella hyvä. Harmi vain kun en muista mistä isä osti, ja kokeilemaan pääsee tosi harvassa paikassa.
     
  5. Swinger70

    Swinger70 Gearhead

    Euromaski yleistuikkailuhommissa kätevä ellei kätevin muttei suojaa jos paljon tohotetaan, vaikkapa vieretysten tai säiliössä jolloin pääsee häikäisy ohi sivusta tai vaaleamman pleksin läpi. "Tosihitsarit" ei esim. sen vuoksi suosi yleensä, mutta kaulalle lisäsuojaa ja riittävän tummat aluspleksit jos enemmän käryttää.

    Perinteinen suojaa parhaiten tai kuten automaattikin mutta oikeasti autohommissakin hankala täppiessä vaikka perinnetuikkarit muuta väittääkin. Tottumuskysymys kuten joku aiemmin sanoikin.

    Automaatti on omasta mielestäni hyvä tig-hommissa mutteipä oikein muissa ole istunut euron tavalla, esim. hionta hankalaa jos herkällä.
     
  6. 5670

    5670 Gearhead

    tig-hommeleissa päällikkö värkki varsinkin pikkuhiluja paikoilleen tinatessa,hionta hommeleissa aivan perseestä,mene kuin hermot sen kanssa takutessa.oman ostin 4 vuotta sitten eikä tulis pieneen mieleenkään hommata tavallista maskia.euromaski on hyvä just tasan niinkauan kuin se naarmuuntuu,mutta harraste hitsaukseen ja hyvin hoidettuna hinta laatu suhde on varmaan kyllä automaatti maskia paljon parempi.
     
  7. coupe

    coupe Gearhead

    Kertokaapa mistä näitä automaattilaseja saa edullisimmin. K-rauta ja Kivilinna myyvät 170 Eurolla. Muita paikkoja...?
     
  8. VRC

    VRC 1st gear

  9. Anonymous

    Anonymous Guest

    Automaatti lasit menee helposti huonoks. Aluks toimii hyvin mut sit alkaa räpsiin silmille.. euromaski rulaa...
     
  10. Swine

    Swine Gearhead

    Ite en ole pelannut automaattimaskien kanssa viran tai harrastusten puolesta.Kaverilla(yrittäjä,hitsailee päivittäin) oli koekäytössä automaattimaski ja totesi ettei ole mitään virkaa pidemmän päälle.Silmät kuulema tulevat kipeäksi.Saattaa olla että noita on eri laatuisia,ei yhden surkean tapauksen ansiosta pitäisi tuomita kaikkia....
    Mutta mitäs tuollaisella tekee kun euromaski on keksitty.Itse olen räkinyt metallia kasaan lähelle 10 vuotta euromaskin kanssa,niin siviili kuin ammattimielessäkin.Eipä oikein tee mieli vaihtaa..
     
  11. JPK

    JPK 1st gear

    vanhaa postia kaivelin. Mul on kempin peruskypärä jossa on "kurkistusaukko" lasin alla. Se ei vaan toimi kun mulla on silmälasit ja se aukko on silmälasien sektorin ulkopuolella, joten pitäisi sit hankkia uus maski. Miten toi euromaski toimii rillien kanssa onko kellään kokemuksia?
     
  12. Karva

    Karva Gearhead

    Jep ....

    Ne on tai oli rillit päässä, ongelma juu tossa vielä jokin aika takaperin, eli ny kun ollaan me rillipäät tottunneet hitsuumaan kempin perinteisellä punasella, niin nuo ekat automaatti maskit oli ainakin ihan kamalia, kokeilin sitä hyvää ja kallista, muistaakseni oli esabbi tai joku merkki-hidalgo, ja sitten näitten kiertävien kauppiaitten halpa versioita tulos oli sama, surkia pitää päässä se meni jotennii lähemmäs naamataulua se maski ja rillit huurassa, aivan sama missä hitsasit ja päätä alkoi särkeen joka päivän jälkeen jolloin hitsuusut enemmän kuin puol-tunnia päivässä, ja tämä aina harrastushommissa, kun ei kuulu ammatin kuvaan muuten tuo puikko-hippa ...

    Ruvettiin oikein miettiin kempin äijän kanssa kun oli tuossa paikallisessa työkalu-paratiisissa pitämässä messua, ja se otti ja soitti ukko sitten vielä perään, kummallista mutta sieltä saa asiakaspalvelua, kun sanoin sille ettei ne pelitä ainakaan jos on tätä likinäköä, eli kummin päin se ny menee, kun ei näje kauas, niin ei pelitä automaatti maskit ei ....

    No kokeilin uutta mallia ja ukko kehu ja selvitti jotta uusissa on jo paree ja toisenlainen, isompa ja paree se kenno ja muut sydeemit eikä vääristä kuten vanhat kennot ja maskit kun tummuusaste automaattisesti muuttuu, kuulemma oli jotain sinnepäin notta se vääristi jotenkin kuvaa kun alkoi tummenee, joka on suoralla lasilla aika kiva ilmiö, mutta näin olivat sen keskenään oikein tutkineet, ja nykyiset ei siten tule enään niin silmille, ja siihen kuulemma jossain päin, oliko saksin maassa, kun saa jo linssin eteen jotta ei tarvi rillejä pitää ...

    Anto setä sitten kokeiltavaksi semmoisen uutuus mallin hienon ja kalliin, jumalaut etä voi hommat olla kuin toiselta planeetalta, ei mene rillit edes hikipäissään huuruun ja näkee sekä kokee ihan uusia värejä, on van sen verran tyyris laite jotta noita euroja tarvii jostain alkaa repiä, mutta kyllä se on hyvä verrattuna niihin joita täsä jokunen vuos takaperin tuli kokeiltua ja puhumattakaan tuosta -80 lukuisesta kemppi-perinne-maskista, ostan heti kun jostain saa rahat revittyä, omiani siihen en kyllä laita .... :p :lol: 8)
     
  13. Mr. Horsepower

    Mr. Horsepower 1st gear

    yksi ääni kemmpin perus maskille

    ...se on vaan niinhyvä =))


    milteen täydellinen maski jos tahtoo siihen voi laitaa automaatilasin

    +kurkistusluukku

    + läppä maskin helmass estää kaulan palamista

    automaati mut perseestä sanon minä tig/puikko/mag/ jah hiomahomiis on perinteinen lasi paras varsinkiin magil se roiskii ja automaati lasit otta lukua roiskeista ihan kunnol jaka tavan harrastaja kukkarolla niin... tavan lasi =))


    jos automaati maksaa 100 egee lasi ja norskilasi 1 egee

    ainoa miinus on kempin maskis että ei saa raitisilmaa siihen


    mutta normaali olsuhteissa on paras yleis maski

    enkä muuta laita päähän aamen.
     
  14. amis

    amis 1st gear

    Puikolla hitsatessa kyllä ihan ehdoton se kurkistusluukku :eek: Kun kerran sen kanssa hitsaa, ei osaa enää elää ilman sitä :lol:
     
  15. Robot Riot

    Robot Riot Gearhead

    Euromaskille ääni,kokemusta toistakymmentä vuotta :D
    Likaa ei kannnata pyyhkiä pois vaan huuhtoa vedellä ja paineilmalla, myös maskispray on keksitty.
    Kuulosuojaimet sopivat myös ton maskin kanssa käytettäviksi toisin kuin joku aikaisemmin väitti.
     
  16. JPK

    JPK 1st gear

    Siis kyllähän se kempin perusmaski hyvä on, mutta kun se kurkistusluukku systeemi ei toimi kun on rillit päässä. tai sit pitäis ostaa jotkut megaisot lissit että näkis paremmin alaviistoon... ja nyt on naama palanut, on tullut vähä hitsailtua
     
  17. sami

    sami Gearhead

    Mutta jos ei ole aivan puolisokea, niin noihin maskeihin löytyy dioptereita joka laitetaan tuijottelu aukkoon sisäpuolelle. Noita löytyy 0.5 voimakkuuden välein. Ei tarvii käyttää niitä huurtuvia tuplasilmiä maskin kanssa.
    Ja tämän päivän automaattimaskeja ei pysty vertaa enää 5 tai 10 vuotta sitten myynnissä olleisiin.
     
  18. Hervast

    Hervast 1st gear

    Itekkin olen joskus heikkona hetkenä harkinnut uuden maskin ostoa, nykyinen on vanha yli 20 vuotta sitten puikkokoneelle hankittu maski, jota on tosin päivitetty kurkistusaukolla. Joskus koulussa oli käytössä nuo Kempin maskit kurkistusaukolla ja ei sitä oikein osaa senkummepaa hyvässä valaistuksessa hitsatessa edes kaivata.

    Toki joskus pikkukappaleita yhteen räkiessä olisi tarvetta nähdä langan paikka tosi tarkkaan, mutta on niin harvassa ollut sellaisia hommia että perusmaskillakin tulee toimeen.
     
  19. Anonymous

    Anonymous Guest

    Tässä ääni automaattimaskeille. Nykyisin, ainakin itselle hankittu halpis automaattimaski, oli jotain 80 egee, on todella hyvä. Ei ole tullut silmät kipeäksi. Helpompaa ei voisi olla.

    Sanoisin, että jos ei ole kokeillut tämän päivän halpis automaattimaskia, ei välttämättä tiedä mistä puhuu. Mut jos on tottunut euromaskiin, niin säästää hinnassa jos hitsaa sillä. Mä vaan aattelin, että kymmenen vuotta se tämäkin kestää, ainakin sen, ei paha sijoitus.
     
  20. JPK

    JPK 1st gear

    Nyt on tullut käytettyä Euromaskia pari viikkoa. Aivan loistava maski, ja on vielä erittäin mukava pitää pitempiäkin aikoja päässä.
     

Kerro tästä muillekin!