Kokemuksia 'jarrutietokoneista'?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Jarrut ja jousitus.', aloittaja jiiz, 26.9.2002.

  1. jiiz

    jiiz Gearhead

    Moro,

    Vaihdoin jokin aika sitten pikkariini mittarivalojen polttimot ja huomasin, että braken polttimo oli kokonaan pois. Seuraavaksi leimalla inssi ihmetteli kun otteessa luki, että lukiutumattomat jarrut, mutta toimivat kun perinteiset. Vieläkään ei mulla sytyttänyt, että tuota RWALlia ohjaa tietokone, joka koko ajan yrittänyt kertoa viasta.

    Onko suositella paikka millä korjaamolla on kokemusta näistä hommista?

    Ainiin, auto on '91 Chevy pickup.
     
  2. Stargraft-91

    Stargraft-91 Gearhead

    Koneeni vähän oikuttelee, mutta tässä kuitenkin vähän omia kokemuksia jarrutietokoneesta jiizille. Saas nähä, tuleeko tää juttu näkyviin.
    Itselläni on Vani vm:91. Siinä on taka jarruihin vaikuttava ABS. Kaksi kertaa se on alkanut ilmoittaa vika koodia. Muistaakseni 6-10 lyhyttä ja yksi pitkä merkki jarruvaroitusvallolta.Se voi olla ilmoitus todellisesta viastakin, tai sitten tietokone häiriö. Itselläni se oli tietokonehäiriö, joka korjataan sillä tavalla että otetaan ohjausyksiköstä, joka Vanissa on konehuoneessa akun yläpuolella oleva litteä komponentti, molemmat johtoliitokset irti ja odotetaan vaikka viisi minuuttia ja laitetaan johtoliitokset takaisin kiinni.
    Näin laite nollaantuu, ja toimii taas normaalisti, edellyttäen että kyseessä oli vain tietokonehäiriö.
    Mutta että kuka näitä korjaa, niin siihen en osaa sanoa juuri mitään.
     
  3. Anonymous

    Anonymous Guest

    Sama ilmiö tapahtui ram vanissa, eli varoitus rupesi palamaan ilman mitään jarruvikaa, Otin akunkengän pois ja polttelin tupakin sitten kenkä takas ja vikailmoitus hävisi. "korjaus" tavan kuulin kaverilta jonka chevy oli tehnyt saman tempun, eli taitaa olla aika yleinen juttu vaneissa?
     
  4. jiiz

    jiiz Gearhead

    Haynesi kertoo, että aivolootan voi resetoida ottamalla pois myös sulakkeen vempeleeltä. Kokeilin tätä, mutta vähän ajan päästä 'brake' palaa taas.

    Eli korjaamolle vie tie.
     
  5. Stargraft-91

    Stargraft-91 Gearhead

    Minäkin kokeilin ensin resetoida lootan sulakkeen irroituksella, mutta sillä ei ollut mitään vaikutusta. Vasta kun otti ohjaus yksiköstä piuhat irti, se lakkasi ilmoittamasta koodia. Silloin oli talviaika ja testasin jarrut mökkireissulla, ne toimivat niinkuin lukkiutumattomien jarrujen pitääkin.
     
  6. jiiz

    jiiz Gearhead

    Pikkarissa tuo boksi on jarrutehostimen vieressä pystyssä. Eipä ollut vaikutusta piuhojen poistolla ja takaisin laitolla.

    Jonkin verran hatuttaa kun en ymmärtänyt tarkistaa tuota brake -valoa autokaupassa. Olis voinut neuvotella hinnasta kun tuo korjaus tuskin on kovin edullista. :sad:
     
  7. seppo

    seppo 1st gear

    Asiaa sivuten: Pösössä rupesi ABS:n valo palamaan "itsekseen", sammui kun otti virrat pois. Teki tätä muutaman kerran, tsekkasivat huollossa vikakoodit, vaihtoivat jonkun pirun kalliin venttiiliyksikön (takuu onneksi), ja kas kummaa vika poistui. Palatakseen taas seuraavana talvena. Nyt selvisi syy: ABS -purkki joutui vikatilaan, kun teki käsijarrukäännöksen ja jarrutti samaan aikaan. Pyörät lukkiutuivat ja systeemi luuli olevansa p..kana.
     

Kerro tästä muillekin!