Kokemuksia MSD 6AL-2 syttyboksista

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Sähkölaitteet', aloittaja Catiska, 17.9.2015.

  1. Catiska

    Catiska Gearhead

    Onko kertynyt minkälaisia kokemuksia tuosta 7AL Plus boksin pikkusiskosta? Tuossa tuntuisi olevan kokolailla kaikki mitä sytkien ohjaukselta kaipaisin, eli lähtörajoitin, max rajoitin, vaihtorajoitin ja imusarjan paineen mukaan ohjattava ennakko. Eli pitäisi siis saada emuloitua alipainejakajaakin??

    Manuaalissa ei mainittu käynnistyshetken sytkien myöhästämistä kuten tuossa isoveljessä on. Liekkö se kuitenkin hoituu kun vie sytkäkäyrän alle 500rpm kierroksilla myöhäiselle?
     
  2. peltsi

    peltsi Gearhead

    Tarkoitat varmaan programmable versiota? Ei siinä tarvita retarttia startille kun se säätö lähtee nollasta rpm.

    Ei nyt muutaman vuoden käytön jäljiltä pysty mitään negatiivista sanoo purkista. hyvä purkki myös jos käyttää kaasuja.
    Ajattelin kytkeä myös nakutustunnistimen siihen purkkiin.
    Mulla on käytössä myös tuo map anturi jollon saa aika laajaa säätöä sytkälle kuormituksen mukaan. Omasta mielestä sen vacuumi retardin käyrän määrittely vaati puolalaista logiikkaa.

    Mutta noilta sytkävalmistajilta löytyy nykyjään myös jakajia joissa noi toiminnot on sisäänrakennettuja ja ohjelmoitavissa/säädettävissä.

    Olis kans hyvä kuulla jos jollakin on ollut tuon purkin kanssa ongelmia.
    Mulla läppäri tilttaa joka kerta kun starttaa kaapeli kiinni purkissa.
     
  3. El 60

    El 60 Gearhead

    Yhteyden saanti 6530 purkiin on mullekkin pikkunen mysteeri.. toisinaan löytyy heti.. ja välillä taas ei.
    Taittaa ketjun aloittajalla olla kiikarissa 6520 malli?
    Start retardi onnistuu molemmissa.
     
  4. Catiska

    Catiska Gearhead

    6530 on kiikarissa. Tuota 6520 mallia ei taida päästä ropaamaan kuten tuota 6530 mallia?

    7531 ei taida tuoda mitään erityistä lisää tällaiseen normi vaparikoneeseen? Käytännössä noiden erot kait on kipinätehossa ja isommassa voi tehdä sylinterikohtaiset ennakot ja neljälle vaihteelle omat käyränsä?

    Minulle riittää kun saan lähtökierrokset kohdalleen, max rpm, vaihtokierrokset ja bonuksena vielä jos map-anturin kanssa saisi cruising-ajeluun vähän enemmän ennakkoa niin voisi laihentaa seosta...
     
  5. El 60

    El 60 Gearhead

    Katos joo eihän 6520 oo mappia.. Mikäs tää vaihtorajotin on? en oo huomannu moista 6530 boxissa.
     
  6. Jazka

    Jazka 1st gear

    tua msd 6530 boksi tarvii vissiin toimiakseen msd pro billet jakajan?
     
  7. El 60

    El 60 Gearhead

    Juu jollain kiinteellä jakajalla laitetaan täydet ennakot ja boxilla vedetään pois tarpeen mukaan.
     
  8. peltsi

    peltsi Gearhead

    taitaa riittää et jakajasta saa ulos trikkaustiedon eli kaikki jakajat kävis mihin yleensäkin saa kytkettyä jonkunlaisen ulkoisen kipinävahvistimen.....
     
  9. Catiska

    Catiska Gearhead

    Se on nimellä Drop RPM. Voisi tietty nimetä selkeämminkin :)

    MSD Billet jakaja no nököttää koneen päällä ja nykyisin sen kaverina on tavallinen 6AL. Mutta äkkilähtöhommiin saisi helpotusta kun saisi boksista apuja lähtökierroksiin ja vaihdoissa voisi pitää vain oikean pedaalin lattiassa.
     
  10. Jazka

    Jazka 1st gear

    Itse en saanut toimimaan kyseistä boksia moparin jakajalla
     
  11. Jazka

    Jazka 1st gear

    Auto sammuu kun laittaa sen serial kaapelin boksiin kiinni!!!!!!
    Ei kellään oo vastaavaa sattunu
     
  12. peltsi

    peltsi Gearhead

    Muistaakseni siellä ei ole mitään karttaa valmiina eli ei pitäis lähteä käyntiin.... ja toi purkkihan vaatii armottomasti perusennakkoa jakajalta. Eli jos siellä sattuu olemaan joku kartta sisällä ja laitat jakajaan esim. 10 asteen perusennakon niin startatessa tuo yhdistelmä sytyttää vasta about 20-30 astetta jälkeen ykk:n eli ei varmaan käynnisty.
     
  13. peltsi

    peltsi Gearhead

    kyllä sä joudut perusennakon laittamaan jakajaan ja sen tulee olla vähintään maksimiennakon suuruinen. Monessa laitteessa yli 35 astetta.
    Sitä sit purkilla myöhästetään tilanteen mukaan.
     
  14. El 60

    El 60 Gearhead

    Tehtaalta ei oo mitään käyriä valmiina.. jos triggerillä oot laittannu edes suunnilleen oikeet tyhjäkäynti ennakot nii pörähtää tulille. Voit toki laittaa triggerillä esim 35 astetta ennakoita ja tehdä käyrän joka vetää startatessa 20astetta pois..
    Onko triggeri kampuralla vai jakajassa? Syttylamppu kiinni ekaan starttiin niin näkee tuikkiiko edes oikeeseen sylinteriin. Perinteisesti heittää sen 180 astetta :)
     
    Muokattu: 1.3.2017
  15. Mika.V

    Mika.V Gearhead

    Muokattu: 1.3.2017
    El 60 tykkää tästä.
  16. Catiska

    Catiska Gearhead

    Kyllä tuo ainakin minulla on riittänyt mainiosti startauksiin. Helposti pääsee siihen missä normi jakajillakin on perusennakko. Itse pääsen jopa alle koska minulla on kiinteä ennakko 35 asteen kohdalla, eli stsrtissa vain 9 astetta ennakkoa.
     
  17. En ole nörtti, niin en voi auttaa. Mutta noissa porttijutuissa on niillä tietokoneen asetuksilla väliä, että kuinka suuri on tiedonsiirtonopeus. Kaiken maailman baudit pitää olla kohdillaan.
     
  18. El 60

    El 60 Gearhead

    Muistaakseni itsekkin tarvitsin "hakkerin" apuja sarjaporttiadapterin ja ajurin kanssa.
     
  19. Kerpo

    Kerpo 3rd gear

    Ainakaan mulle ei oo vielä tullut vastaan yhtäkään halpis usb-serial adpteria, jossa tulis 64 bittisessä toimivat ajurit mukana. Netistä sellaisen varmaan vois löytää. Helpoin ratkaisu on pysyä 32 bittisessä Windowsissa.
     
  20. vekku

    vekku 2nd gear

    On myös tarkoitus laittaa tuo 6530 boksi, onko nuo uusimmatkin boksit vielä "vanhaa tekniikkaa", eli pitääkö ensin tarkistaa läppärin bitit ettei homma tökkää heti kättelyssä? Kyllä arveluttaa omalle kohalle alkaa laittaan jotain tietokoneella säädettävää sytkää, mutta kaveri rauhoitteli, että suunniteltu amerikkalaisille niin kyllä mekin siitä selvitään.
     

Kerro tästä muillekin!