Kokemuksia MSD 6AL-2 syttyboksista

Ketju osiossa 'Sähkölaitteet', aloittaja Catiska, 17.9.2015.

 1. CCZ28

  CCZ28 3rd gear

  Vanhalla läppärillä sai yhteyden msd6530 boxiin , nyt uusi (7 x kalliimmalla :D) läppärillä ei saa yhteyttä boxiin ? (valittaa jotain com portti ongelmaa..?)
  Kukaan keksinyt syytä tähän yhteys ongelmaan ? En tiedä oliko vanha läppäri 32 vai 64 ? uus on ainakin 64 , voiko tuo vaikuttaa ? en oikein muutakaan keksi.....
   
 2. En ole nörtti, niin en voi auttaa. Mutta noissa porttijutuissa on niillä tietokoneen asetuksilla väliä, että kuinka suuri on tiedonsiirtonopeus. Kaiken maailman baudit pitää olla kohdillaan.
   
 3. El 60

  El 60 3rd gear

  Muistaakseni itsekkin tarvitsin "hakkerin" apuja sarjaporttiadapterin ja ajurin kanssa.
   
 4. Kerpo

  Kerpo 3rd gear

  Ainakaan mulle ei oo vielä tullut vastaan yhtäkään halpis usb-serial adpteria, jossa tulis 64 bittisessä toimivat ajurit mukana. Netistä sellaisen varmaan vois löytää. Helpoin ratkaisu on pysyä 32 bittisessä Windowsissa.
   
 5. vekku

  vekku 1st gear

  On myös tarkoitus laittaa tuo 6530 boksi, onko nuo uusimmatkin boksit vielä "vanhaa tekniikkaa", eli pitääkö ensin tarkistaa läppärin bitit ettei homma tökkää heti kättelyssä? Kyllä arveluttaa omalle kohalle alkaa laittaan jotain tietokoneella säädettävää sytkää, mutta kaveri rauhoitteli, että suunniteltu amerikkalaisille niin kyllä mekin siitä selvitään.
   
 6. CCZ28

  CCZ28 3rd gear

  Otin syttyboxin, läppärin ja välisen johdon, läksin kaupuntiin ajamaan , ja siellä tietokone liikkeeseen. Kerroin yhteys ongelmasta - hetken kahteli laitteita ja vastaus oli 'ei voi tehdä mitään ei saada tuota toimimaan'
  Eiku leukarintaan ja toiseen tietokone liikkeeseen, kerroin yhteys ongelmasta - hetken kahteli laitteita ja vastaus oli 'ei voi tehdä mitään ei saada tuota toimimaan' (en lähteny enää kolmanteen paikkaan) uskottava se on ….
  Eiku leukarintaan ja kottiin. :odcry:
   
 7. Turbiini

  Turbiini Gearhead

  Ei mullekaan mutta windows7 on kyllä kaikkiin sisältänyt itsessään ajurit.
   
 8. CCZ28

  CCZ28 3rd gear

  Nyt löytyi, = https://www.clasohlson.com/fi/USB-sarjaporttisovitin/38-5654
  (Muunna USB-portti helposti DB9M-sarjaportiksi (RS-232). 1,8 m:n kaapeli. Sopivat käyttöjärjestelmät: Windows 10 (32/64), Windows 8 (32/64), Windows 7 (32/64), Vista (32/64) ja XP.)
  Läppärissä oltava netti yhteys , kaapelin ajureita varten.
   
  El 60 tykkää tästä.
 9. Inlinee

  Inlinee Gearhead

  Toivottavasti lähtee skulaamaan tolla.
   
 10. CCZ28

  CCZ28 3rd gear

  Kylä lähtee , testattu.
   
  Inlinee tykkää tästä.
 11. Turbiini

  Turbiini Gearhead

  Tuohan on ihan samalla profilic piirillä varustettu kuin noin 60% usb sarportti muuntimista. Lähes kaikki loput on sitten ftdi piirillä jota yleisesti pidetään parempana mutta hieman kalliimpi. Eli ei tuossa pitäisi olla mitään mikä tekisi siitä paremmin yhteenspivan kuin muistakaan muuntimista.
   
 12. vekku

  vekku 1st gear

  Nyt sain poksin hommattua ja msd pro billet jakajan. Kaverilla oli läppäri mihin tuon sai kytkettyä. Elikkäs käynnistysennakot laitetaan vissiin kierrosalueelle esim.100-500 täydet ennakon vähennykset eli -24 astetta. (tuo 100 rpm oli pienin mihin sain täpän laitettua)
  Miten rajataan max kierrokset? Saako nuita tietoja siirrettyä purkkiin ilman virtoja, nyt ei löytäny boksia.
  Miten saan jakajaan lukittua max ennakot esim.35 astetta?
   
 13. CCZ28

  CCZ28 3rd gear

  Oliko näin et jakajaa pitää purkaa sen verran et saa akselia pyöritettyä 180 astetta niin sillon lukittuu ennakko pois?

  Jakaja paikalleen ja säädät syttyennakoa 35 astetta niin sillon eikös oo 35 astetta.

  Run retard curve saat tehtyä sitä starttaus ennakkoa/kierroslukuennakkoa , Boost retard curve saat ali/ahto paine ennakkoa tehtyä.

  Kierrosrajoitin löytyy data editorista , (taitaa olla 3 eri rajotinta)

  Boxissa oltava virrat päällä jotta saat syötettyä säädöt.
   
 14. Inlinee

  Inlinee Gearhead

  Joo pro-billettiä pitää purkaa, ja lyyä tuurnalla nokka-akselin rattaan paikallaan pitävä holkki irti, että akseli nousee sen verta ylös että mahtuu sitä pyöräyttämään. Ja kaikki painot jouset mäkkylään.
   
 15. vekku

  vekku 1st gear

  Kiitoksia taas vinkeistä , sain jakajan kiinteäksi. Latasin tuon ohjelman kotona pöytäkoneelle, mutta ei nyt sitten löydy esim.run retard curvea että vois reenata käppyröiden tekoa. Mikähän nyt tökkii?
   
 16. vekku

  vekku 1st gear

  Ja mikäs tarkoitus on tuolla jakajan kannessa olevalla mustalla tulpalla kun ei nuista kääntäjällä suomennetuista ohjeista ymmärrä.
   
 17. CCZ28

  CCZ28 3rd gear

  Onhan valittuna msd 6530 ? avaat näin jos ei ole = klikkaa File ja sitten open ja kohde: pitää olla MSD ja nimi: kohdasta valitse kansio 6530 ja avaa.
  Jos ei vielä näy niin Klikkaa View ja sieltä löytyy vaihto ehtoja mitä näytetään niin sieltä vaan ruksii niitä.
   
 18. vekku

  vekku 1st gear

  Kiitos, sieltähän ne löyty, oli valittuna väärä kansio. Saiko nuo käppyrät jotenki tallennettua jos tekee esim.useampia erinlaisia?
   
 19. CCZ28

  CCZ28 3rd gear

  Kyllä , muutosten jälkeen vaikka, File ja sieltä Saveas ja sit avautuu tämä 6530 kansio ja sen "nimi" tekstin alapuolella on alakansiot, näihin voi tallentaa.
   
 20. vekku

  vekku 1st gear

  Ei kyllä tuo tallennus meikäläiseltä onnistu. Löysin nuo alakansiot ja lisäsin sinne uuden "sytkäkäppyrät" kansion, mutta en tiedä miten tuo "run retard curveen" tehty käppyrä tuonne siirretään?
   

Kerro tästä muillekin!