Kokemuksia penkin rungon puhdistuksesta: uskaltaako hiekkapuhaltaa?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Verhoilu ja sisusta', aloittaja SK, 6.11.2021.

 1. SK

  SK Gearhead

  Tämän talven projektina on sisustan kunnostus. Potilaana -60 luvun alun full-size sohvapenkeillä.

  Penkkien rungoissa (jouset jne.) on erityisesti takapenkin istuinosassa vahva ruostepinta.

  Miten nuo kannattaa putsata? Penkin jousien osalta kuulee kaikenlaista - ei kestä hiekkapuhallusta, ei kestä happoa jne. Verhoilu on sen verran iso ja kallis projekti, että pitäisi saada kerralla oikein.

  Ajatuksena on ollut hiekkapuhallus + pulverimaalaus, mutta miten on - kokemuksia toimivasta ja kestävästä tavasta?
   
 2. Ace66

  Ace66 3rd gear

  Kyllä minä ainakin omat -66 Ponun penkkien rungot hiekkapuhalsin ja maalasin.Jotenkin tuntuu että jos ne ei sitä hiekkapuhallusta kestä niin kestääkö ne käyttöäkään kovin pitkään.Pari jousta oli niin huonoja että vaihdoin suosiolla uusiin.Ainakin näin lyhyen 3 vuoden käyttökokemuksen perusteella tuli todella hyvät.:)
   
  juko7 tykkää tästä.
 3. kustomkuuppa

  kustomkuuppa Gearhead

  Jousiteräksillä on kyllä riski haurastua hapotuksessa.
   
 4. Bluestone

  Bluestone Double Gearhead

  GS Buickin erillispenkkien rungot puhalsin kaapissa alumiinioksidilla, oli helppo kun ne mahtui istuinosa ja selkänoja erikseen. Sitten kun rungot on puhallettu ja maalattu niin voi halutessaan vahvistaa jousitusta kuskin persiin alta tai ristiselän kohdalta. Sitä jousta voi irrotella jostain romupenkistä tai on niitä verhoilijoilla. Ne klipsit voi itse väännellä pellistä. Verhoilijoilla on myös kestäviä juuri jousituksen sitomiseen tarkoitettuja kuminauhoja, niillä saa kanssa kantavuutta lisää.
   
 5. maxvo2

  maxvo2 Double Gearhead

  Kyllä ne jouset kestää puhalluksen. Ace66 kirjoitti juurikin asian ytimen. Jos jousi sakkaa puhalluksessa niin eipä se kestä persiinkään alla.
   
  juko7 tykkää tästä.
 6. Ace66

  Ace66 3rd gear

  Sitä jousitavaraa saa ihan metritavarana verhoomosta ja ne klipsit voi tosiaan tehdä itsekin mutta eipä niillä konkurssiin joudu vaikka ostaa nekin samalla.Jos on vähänkin väsyneet jouset varsinkin istuinosassa niin vaihtoon vaan.Sillä säästää penkin pehmusteita ja päällistä kun joustimet on tukevat eikä painu heti pohjaan kun takaliston siihen penkkiin iskee.
  Toki vanhojakin voi tukea ja vahvistaa erilaisin keinoin mutta kyllä huonot kannattaa vaihtaa suosiolla.Jos penkit puhalletaan ja maalataan ja tehdään ns.perinpohjaisesti kuntoon niin kyllä huonojen joustimien elvyttäminen on väärä paikka oikoa ja säästää.
   
  juko7 ja Seevu tykkäävät tästä.
 7. SK

  SK Gearhead

  Kiitos tähänastisista vastauksista.

  Puhallus ja pulveri vaikuttavat suunnitelma A:lta.
   

Kerro tästä muillekin!