Kokemusta sähköisistä mutterinvääntimistä?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Työkalut, koneet ja tarvikkeet', aloittaja mie, 22.11.2011.

  1. mie

    mie Gearhead

    Onko kellään kokemusta esim. halpistalojen myymästä vääntimestä http://www.clasohlson.fi/Product/Produc ... =165285061

    Onko noista mihinkään luvatuista nm:stä huolimatta vai ovatko ihan leluja.

    Lähinnä kun kompressoria ei ole (ja tuskin tulee) ja Makitan kehutut akkuvääntimet ovat melkoisen suolaisen hintaisia, niin tuollainen kiinnostaisi.

    Kiinnostus vaan heräsi, kun yrittänyt tapella hihnapyörän irrotuksen kanssa, jossa nyt ei onneksi mikään 250nm momentti ole (pitäisi olla ~100nm) niin saisikohan moisella irtoamaan, koneen lukitseminen on turhan hankalaa, jotta saisi avaimella väännettyä (juu ja startilla en ala avaamaan, kun pultti pitäisi saada myös kiinni).
     
  2. Mikkis

    Mikkis Double Gearhead

    En usko että jaksaa tollanen halpisväännin avata dampperin pulttia.

    Melkein on saatava jumiin se motti ja sitten avaamaan pulttia. Kunnollisella pulttipyssylläkin voi olla työn takana sen avaus.
    Riippuu tietty pultista.
     
  3. transport01

    transport01 3rd gear

    Numeroiltaan tota luokkaa olevalla paineilmapyssyllä on tähän saakka lähtenyt kohtuu helposti, mutta sitä pyssyä onkin ajettu ylipaineilla ja kunnon letkulla. Noissa sähkövääntimissä ei saa lisätehoa ylipaineesta, eli sitä takaporttia ei ole.

    Riippuu ihan siitä kuinka jumissa on. Jos se on joskus aikaa sitten vedetty 100 nm tiukkuuteen, niin tuskin aukeaa 420 nm pyssyllä.

    Mikä sen motin lukkoon saamisen estää? Entä pääseekö avaimeen lyömään hyvin. Yksi käyttämäni keino on, että laadukas lenkki paikalleen kädellä alkuvääntö ja lekalla varteen -> varmasti tulee enemmän, kuin tuosta pulttipyssystä. Ja muista kääntää oikeaan suuntaan :wink:

    Mulle kerran soitettiin voisitko jelppiä, kun en saa hinapyörää auki. Jonkun apulaitteen hihnapyöräastä oli kyse. No nappasin kunnon työkalut mukaan ja lähdin katsomaan. Vääntäessä totesin, että liikahti millin, mutta ei löysännyt. Hälytyskellot soi heti ja hetken tuumauksen jälkeen päätelmä oli että kyseessä vasenkäteiset kierteet. Vääntö toiseen suuntaan ja aukesi.Kaveri oli vääntänyt pulttia täysin voimin väärään suuntaan. Onneksi kaverilla ei ollut työkaluja, joilla olisi saanut pultin poikki.
     
  4. mie

    mie Gearhead

    Kyse siis jakohihnan vaihdosta ja pitäisi irrottaa ensin kampiakselin pyörän päällä oleva kiilahihnan pyörä ja nokka-akselistakin jakohihnan hinapyörää pitäisi käyttää irti. Kummatkin on kiinni yhdellä isolla pultilla.

    Vaihteisto on automaatti joten jarrulla+vaihteella paikallaan pitäminen ei onnistu ja starttimoottorin irroitus näyttäisi olevan melkoisen v-mäinen homma. Kone siis poikittainen.
     
  5. J.M

    J.M 1st gear

    ostin sellasen sähköpulttimopon noin vuosi sitten ja ihan tyytyväinen oon ollut.Kaikki pyörän pultit on lähtenyt ja muutama kampiakselin pulttikin sillä on pyörähtänyt auki. Iso mulkerohan se on eli ahtaaseen väliin paineilmakone on parempi.
     
  6. capri30S

    capri30S 1st gear

    Mulla on kaksmäntänen kompura, jossa tuotto 358 litraa minuutissa, ja painetta 8 kiloo, eikä saa pulttipyssyllä läheskään kaikkia pultteja auki, alkaen ihan pyöränpulteista. Jouduin yhdessä reissuremontissa käyttämään Bilteman sähkömutterimopoa, ja yllätys olikin suuri, kun sillä aukes ihan kampuran hihnapyörän pulttia myöten. Kävin sitten ostamaan itsellekin, kun on halpa, 39.90e, ja nyt sitten on tullut käytettyä talvipyörien vaihtamiseen, eikä ollut mitään ongelmia saada niitä auki.
     
  7. transport01

    transport01 3rd gear

    Tuotolla ei ole mittään väliä pulttipyssyn kanssa. 100 litran säiliöllä turauttaa kaikki neljä pyörää auki ja kiinni siten, että kompura käy ehkä kerran välissä. Letkun halkaisijalla sen sijaan on. Ilmaa tarvitaan paljon sen pari sekuntia, mitä pultin avaus kestää. Laittakaapas kokeeksi ohkaisella letkulla painemittari pulttipyssyn juureen, niin saatatte hämmästyä todellisista paineista siellä päässä. Itse otan paksulla letkulla 10 kiloa suoraan säiliöstä :oops: Jos nuo sähkömopot noin hyviä on, niin hae kaupasta ja kokeile. Clas Ohlsonillahan taitaa olla palutusoikeuskin, jos ei ole tyytyväinen. Toi luvattu vääntö on niin paljon, kyllä sillä oikeaan momenttiin tiukatut pyöränpultit irtoaa. Muutenkin tuollaisesta on paljon iloa, jos et meinaa kompressoria hankkia. Itse en osaisi kuvitella elämää ilman akkuporakonetta, pulttipyssyä ja paineilmaräikkää.
     
  8. sjussila

    sjussila 1st gear

    Tähän mennessä kaikki henkilöautojen pyörnpultit ja kampiakselien pultit on auennut tuollaisella clasohlsonin pulttimopolla.

    Hyvä puoli on että tolla voi nakuttaa niin pitkään kuin korvat kestää; ei vaadi mitään kompuraa jatkeeksi; voi vaikka lämmitystolpasta ottaa virtaa parkkiksella.

    Kiinni laittaessa oon checkannut momenttiavaimella... ei paljoa yli 300Nm kiristä vaikka kuinka hakkuuttaa...
     
  9. mie

    mie Gearhead

    Jepulis, pitää käydä moinen kapistus ostamassa, eihän tuossa onneksi iso raha kiinni ole, jos osoittautuu virheostoksi.
     
  10. el borrachitos

    el borrachitos Gearhead

    Esim.Buickin nailheadin damperin pultti ei lähde auki edes IR:n Qtimaxin pulttipyssyllä jonka vääntö on puolen tuuman karalla 1054nm.Ja se pultti pitää vetää minimissään 270nm:ään.
    Tää on se laite mitä käytetään paljon rengaspajoilla:
    http://www.bestbuyautoequipment.com/Ing ... max-01.htm

    Joten aika varauksella suhtautuisin ko.kapistuksen avaustehoon.
     
  11. maikol

    maikol 1st gear

  12. 6.2vani

    6.2vani Gearhead

    ittellä just tuo pulttikone ja on hyvä 8)
     
  13. Lasse@

    Lasse@ 3rd gear

    Bilteman myymä 39.90eur 230v pulttipyssy on ihan kunnon peli tuohon hintaan (pikaisella kokemuksella)yhtä tehokas kuin kuin tuo toinen kalliimpi.
    Varmasti tehokkaampi kuin monet kalliitkin akkuvääntimet tai tehottomat paineilmakoneet,2-asentoinen keinukytkin ja heti täydet kierrokset ei niin kätevä jos irroittelee pienempiä pultteja jotka jumissa.

    Pitää kokeilla joskus tuohon traktorin etupyörän pultteihin.Ohjekirjan mukaan momentti johon pultit laitetaan on 300Nm,18v Bosch aukaisi ne kun kokeilin,momenttiavaimella laitoin kiinni.
     
  14. Volvo_5.7

    Volvo_5.7 Double Gearhead

    Bilsun sähköpulttipyssy löytyy kimppatallilta ja sillä oon paukutellu nyt kaikki renkaanvaihdot mitä on tullu omiin ja perheen kalustoon. Ei oo ollu mitään ongelmaa vaikka epäillen suhtauduinkin koneeseen kun kaveri sellasen tallille kiikutti. En oo paineilmakonetta käyttäny renkaanvaihdoissa senjälkeen, senverran kätevämmältä tuntuu tämä sähkökone.
     
  15. JuhaV

    JuhaV 1st gear

  16. edsel.fi

    edsel.fi Gearhead

    OT OT...

    no joo, pitää vähä elvistella akkukäyttöisestä makitan ruuvin vääntimestä,
    hupaisa myynti tapahtuma muutama vuos sitten...
    Kaikki alkoi siitä että ostin makitan akkukyttösen porakoneen, siinä oli luvattu jotain 65 nm vääntöä, vein sen takaisin, kun sillä ei voinnut vääntää puuhun 6x100mm / 6x125mm ruuveja..
    rautakaupan myyjä (pieni hinteleä, max 170cm) sanos, että on tällainen iskevä makitan mutterin väännin, mutta ei hän sitä suosittele,
    ei kukaan pysty pitää siitä kiinni jä väänta noin isoja ruuveja, menee ranteet niks naks -- käytä nauloja !!! Sanoin , että olkapää on paskana, mä en enää nauloja lyö, kun särkyä riittää sen jälkeen.. Sanoin, ett anna makita tänne tuo puun kappale ja ruuveja nii mää kokeilen . Noh, varastosta se raahas kuormalavan, ja menin polvilleni maahan , ja väänsin ruuveja puuhun muutaman, ja sanoin tää on hyvä ma otan tämän, oli se hintelä hemmo vähän ihmeissään, olis pitäny olla kamera mukana :rotfl:
     
  17. mke77

    mke77 Gearhead

    ^ nyt ei ymmärrä poittii??

    eikös se iskevä's juur tull se voima siittä iskusta jolloin kädes sitä momenttiii ei tarvita nii paljoo :eek: en määkä iso oll, mut 800nm vääntävää mutteteri naputint määki jaksan käyttää....olek mää sit TOOOOOSI vahva :poff:
     
  18. edsel.fi

    edsel.fi Gearhead

    ^juu olin minäki ihmeissäni.. kyllä esin akkuporakoneesta saa kunnolla pitää kiinni ku se isoja ruuveja vääntää..
     
  19. Blower Camino

    Blower Camino Gearhead

    Mulla on 3500nm mutterimopo mallia kahella kädellä mutta ei sekään pientä ukkoa pyöritä.. :eek:
     
  20. umpio

    umpio 3rd gear

    Voisin huomenna vilasta töissä (jos muistan) pomon akkukäyttöistä väännintä että mikä se on merkiltään. Vaikuttaa pätevälle vehkeelle; ostaisin itsellenikin, jos ei olisi jo tullut hommattua paineilmapyssyä...
     

Kerro tästä muillekin!