Koko harrastuksen tulevaisuus...huono?

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Cocco Bill, 15.12.2018.

 1. Karpov

  Karpov Gearhead

  Ei se silti niiden harrastamista poista. Ja tuntuu, että toisille harrastajille ne isoin syöpä onkin kun ne ei ole kunnon autoja, tarpeeksi vanhoja tai tarpeeksi sitä ja tätä :D
   
 2. Bowtie

  Bowtie Gearhead

  Eihän siinä mitään, saahan niitä harrastaa ihan vapaasti, harrastaahan jotkut itävehkeitäkin ja ne vasta kuraa onkin :D Ei vaan kannata ihmetellä jos ne ei nauti kaikkien kanssaharrastajien suurta arvostusta...
   
 3. Jussi289

  Jussi289 Gearhead

  Niitä taitaa olla muutamakin, ja alle 2,5 kierrosta ainakin nopein. Erittäin ikäviä ajaa vähän totuttelematta, on jo turhan nopeita.
  Joten tietämättä totuutta, voisin kans epäillä sitä 2,2 kierrosta väitettä.
   
 4. Karpov

  Karpov Gearhead

  Joo mulle on ihan sama mitä ajatellaan ja arvostaako kukaan yleisestikään mistään elämässä. Itelle on yritetty elämää elää.
   
 5. sdfsd

  sdfsd Gearhead

  onneks telkkarista tulee melkein 24/7 jotain turhaa jenkkirakennus-kauniita ja rohkeita jollon tonkin ryhmän ihmiset voivat harrastaa 60- luvun muskeliautoja...
   
  Karpov tykkää tästä.
 6. Aslak

  Aslak 3rd gear

  Eihän vaan menny kirjoittajat sekaisin? o_O Onneksi sentään Pentastar(isi) kävi kuitenkin tykkäämässä :D
   
 7. Volvo_5.7

  Volvo_5.7 Gearhead

  Tommoset faktat saattaa pilata hyvän väittelyn joka perustuu muistikuviin ja arvioihin..!
   
  Inlinee, MudMax, Jussi289 ja 1 muu tykkäävät tästä.
 8. spinout

  spinout Gearhead

  Ei se mikään syöpä oo, ne vaan menee ohi niin kuin kärpänen pörrää. Ei haittaa. Meneekö sul itse ohi pörräten nämä autot, mitkä toisille harrastajille tuntuu olevan kunnon autoja, tarpeeksi vanhoja tai tarpeeksi sitä ja tätä? Jos menee, niin mielestäni elämä on liian lyhyt ne hukattavaksi siihen saakka kunnes petrolipäiden päät katkaistaan ja petroolit suihkuu suonista, muiden liikkuessa sähkömodulissa..
   
 9. Jussi289

  Jussi289 Gearhead

  Vielä kun kertos, miten vipuvarsien pituutta tietämättä ton voi noilla tiedoilla laskea...
   
  Pertti K tykkää tästä.
 10. Rautamäki

  Rautamäki 3rd gear

  Siellä lukee jotta "overall ratio", joka ymmärtääkseni tarkoittaa koko ohjauslaitteiston välityssuhdetta vipuvarsineen.

  Mulla on yhden vanhemman auton manuaaleja joissa myös on kerrottu paitsi simpukan välityssuhde, niin myös koko järjestelmän välitysssuhde välillä ratti- etupyörät.

  Ja ihan vaikka prosenttilaskulla voi laskea ratin kierroksien määrän toisella välityssuhtella kun toisesta on lukemat tiedossa.
   
  Muokattu: 26.12.2018
  MudMax tykkää tästä.
 11. Karpov

  Karpov Gearhead

  Ei mene. Ei siitä montaa kesää ole kun jonkun caprice miehen paatosta kuuntelin kun hain escortilla varaosia mun pihalla olevaan coupe devilleen.


  Välillä kalusto vaihtuu, välillä ajetaan vanhemmalla välillä uudemmalla. Amerikkalainen kuitenkin ollut ajossa ensimmäisestä ajokorttivuodesta lähtien joka vuosi.
   
 12. Petri R.

  Petri R. Gearhead

  Mahtavasti on keskusteulu rönsyillyt tässä joululomailun ja flunssan sairastelun aikana :D

  Tuolla aiemmin oli puhetta siitä, onko oikein ettei voi ostaa jenkkiä lainkaan jos ei ole varaa juuri siihen avomallin Hemi Challengeriin tai vastaavaan graalin maljaan ja siksi jää jenkkiautolu aloittamatta kokonaan. No sen linjauksen järkevyyshän riippuu täysin siitä, millä tavalla tämä kuvitteellinen kohdehenkilö on siitä olkoon nyt vaikka Challengerista kiinnostunut.

  Kaikkein suppeimmillaan kiinnostus voi olla sitä luokkaa, että se kohdistuu vain ja ainoastaan yhteen automalliin ilman, että henkilö on lajista muuten kiinnostunut tai että käsittäisi amerikkalaisten autojen tai ylipäätään vanhojen autojen päälle yhtään mitään. Tällaisia tapauksia varmasti on, että nähdään joku Fast and Furious tai vastaava leffa ja sitten pitää saada samanlainen remmiahdettu Charger jos lottovoitto napsahtaa kohdalle. Näitä miehiä ei Valiantit lohduta eikä heitä kiinnosta jenkkiautoilu otsikkotasolla laisinkaan. Nämä yleensä jäävät ainakin amerikanautojen osalta ikuisiksi haaveilijoiksi, koska taloudelliset realiteetit ja omat kriteerit jenkkiautolle eivät välttämättä ikinä tule kohtaamaan.

  Toinen ääripää on sitten porukka, joille jenkkiautohommat on laajempi kokonaisuus; alakulttuuri ja elämäntapa johon kuuluu pukeutuminen, musiikki, kaveripiiri, tapahtumat jne. Auton hankintahinta, automallin harvinaisuus tms. ei ole niin oleellinen kuin V8:n äänet, autosta ajessa itselle välittyvä amerikkalainen fiilis ja selvästi amerikkalaiseksi autoksi tunnistettava ulkonäkö. Tällainen kaveri usein kokee ettei voi kovin uskottava jenkkiautomies olla, jos ei omista amerikkalaisvalmisteista autoa. Haaveautohan voi olla mikä tahansa superlaatiivi, vaikka se sama kuin tuolla toisenkin ääripään tyypillä, mutta käytännössä muutamankin tonnin rehellinen jenkkiauto kuitenkin jo toimii pääsylippuna alan piireihin sekä sosiaalisena toimilupana esiintyä jenkkiautomiehenä. Helposti myös käyttöautoilussa mennään ennen pitkää pelkkiin amerikkalaisiin nojaten, periaate- ja arvovalintasyistä.

  Loput harrastajat palloilee jossain näiden kahden ääripään välissä.
   
  markmi, Pentastar93, Holley ja 2 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 13. PPRCuda

  PPRCuda Gearhead

  [​IMG]

  Kävin harrastaan Tapanin kunniaksi semmosen 1o kilsaa. Ratin kierroksia en laskenut, enkä kulutusta. Kone käy kyllä liian rikkaalla, mutta ei ole ollut vielä kunnolla aikaa harrastaa sitä kuntoon.

  Huomenna lähdetään harrastaan kaverin kanssa noin 1700 kilsaa, tosin F11 Bimmerillä. Takapaxi on kyllä täynnä Mopar -kamaa etelän koneistamoihin ja parille kimppatallille.

  South gonna rise again ja eteläinen Lappi ei hyydy.

  BTW, mun eka jenkkiauto oli 1969 El Camino kutosella. Kun menin sillä ekaa kertaa kimppatallille, niin kaveri kysyi että miks sää tämmösen hevosenlähetysauton ostit. Onneks oli itsetunto kohdillaan, niin ei kääntynyt harrastus huonoon suuntaan. Ja Valiantista sen verran, että sehän on autoista jaloin. Parempaa ei ole eikä tule.
   
  Muokattu: 26.12.2018
  FuryIII '71, Pertti K, Holley ja 4 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 14. Rautamäki

  Rautamäki 3rd gear

  Nyt täytyy tunnustaa, että harrastan väärin. Autoni ei liiku useampaan vuoteen.

  [​IMG]
   
  Dataviilaaja, FuryIII '71, Pertti K ja 5 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 15. Petri R.

  Petri R. Gearhead

  Sen olen huomannut, että mitä lähempänä väki on tuota ensiksi kuvailemaani ääripäätä, sitä vähemmän ne tosiaan ymmärtää näiden "valianttien ja leppäjeeppien" ym. halvemman pään amerikanautojen päälle vaikka ne mielestäni ovat myös aivan täyttä amerikkaa. Novalle sieltä ikonisesta muskeliautosta tai siipijenkistä käsi vielä nousee, mutta 80-luvun Capricelle ei enää. Parhaat kommentit Capricesta olleet tähän asti, että "niin mutta onhan sulla se oikeakin jenkkiauto?"
   
  Pentastar93 ja Holley tykkäävät tästä.
 16. z 900

  z 900 3rd gear

   
 17. Karpov

  Karpov Gearhead

  Kohta tulee kinaa maiharimiehillekin, onko syyria, marokko vai gambia pahin ja ketä tulis eniten vihata. Turkkilaiset ei ole oikeita mamuja ja niiden "harrastamiseen" ei aika tai halut riitä.  Jos on laajaa kokemuspohjaa harrastuksesta niin sitä voi jotain kommenttia sanoakin, mutta jos joku 20v tojotalla ajanut hommaa yhden chargerin pihaan niin ei se mun maailmassa ainakaan hissillä nouse sinne ylimpään jenkkiharrastajien kermaan.


  Täälläkin foorumilla avoimimmat ja tietävimmät kommentit taitaa tulla laaja-alaisesti kaikenlaisia autoja kokeilleilta.
   
  Sounderi tykkää tästä.
 18. BRAKE DRUM

  BRAKE DRUM Gearhead

  Karavaani kulkee ja koirat haukkuvat. Ei asiantila muutu paremmaksi tai huonommaksi nillittämällä ja itseään kehumalla.

  Ja yhdistelmää blondi+R/T convertible ei nyt vaan yksinkertaisesti ole kaikille saatavilla. Ei ainakaan ympärivuotiseen käyttöön.

  [​IMG]
   
  arskazone, Lowry, simeoni ja 1 muu tykkäävät tästä.
 19. fishbone

  fishbone 3rd gear

  no niin no, itse aion harrastaa niinkauan kuin noutaja tulee.vähäsen laittelen ja kesällä cruisaillaan,se on mun ja vaimon juttu,ollu jo 20-30 vuotta,mitä sitä muuttamaan mukavaa se on ja vie melkein kaikki rahat:rotfl:
   
  billy the kid ja z 900 tykkäävät tästä.
 20. grantorino

  grantorino 3rd gear

  Mopar miehellä kyllä hyvä maku, mutta taitavat molemmat jo olla vaihtokunnossa, kuvan laadusta päätellen aikaa on kulunut paljon.
   

Kerro tästä muillekin!