Koko harrastuksen tulevaisuus...huono?

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Cocco Bill, 15.12.2018.

 1. Cocco Bill

  Cocco Bill 2nd gear

  Enhän minä niin ole väittänytkään etteikö ihmisten ilmoilla asiat voisi toisin olla vai olenko?
  Toisaalta en ole syrjäkylillä pahemmin vieraillut joten en osaa sanoa tuohon juuta enkä jaata,valitan.

  Tietty jos jo Kehä3 ulkopuoli on syrjäkylää tai yleensä pääkaupunkiseudun ulkopuoli niin syrjäkylillähän minä sähköttä pirtissä eli mitkä alueet maasta luokitellaan ihmisarvoiseksi asuinalueeksi joka vielä lasketaan,saa kertoa niin kuunnellaan?

  Ketjun tarkoitus ALUNPERIN olikin kysyä hiukan varttuneempien palstalaisten omia mielipiteitään siltäosin missä kukin asuu ja onkohan alueelliset erot nyt miten suuret vaikkakin päivänselvää toki että Hki-Tre-Turku ympäristössä porukkaa piisaa myös tällaiseen yhäkin.
  Mutta mites muualla ja tähän on turha vetää näyttelyitä tai kokoontumisajoja ELLEI vierailijat ole vaan siitä omalta paikkakunnalta eikä anna koko maan tilasta kuvaa milläänmuotoa ...meniköhän jakeluun vai väännetäänköhän taas jotain viisastelua??


  Näyttelyyn lipun ostanut ei ole sama asia 1-1 kuin että tallista löytyisi jotain tai edes tallia mutta ajankulukseen tokikin ihmisiä siellä käy ja se kaikkien näyttelyiden tarkoituskin on,siis tehdä niillä tiliä järjestäjille vai hyväntekeväisyyskö ?

  Minä kerron vaan miltä meilläpäin näyttää asiantila "mutu" tarkkuudella mutta toki ainakin määrätyt nimimerkit tietää senkin paremmin ja julistetaan oikea vastaus tyhmille tästäkin.

  Tähän siis toivotaan järkevämpää palautetta ja jos kerran nykytilaa kysytään niin luonnollisesti vastaajan tarvii tietää historiastakin jotain eikä vaan olla suuna päänä jos syntynytkin vasta 80 luvulla (tai myöhemmin)jolloin esim allekirjoittanut ohjasti käyttöautoinaan diesel Oldseja puoliuusina,naapurustossa kuin arkiliikenteessä näki jos vaikka mitä ja oli vaikuttava näky ihmetellä kun USA GM autoja maahantuovien autoliikkeiden pihamaalla rivistöjä jenkkipeltiä kuin Skoodia nykyaikana. Siis silloin kun skoodat oli vitsi ja sellaisella kukaan nuoren polven edustaja kehdannut näyttäytyä ellei huumorimielessä saati nyt maksaa rahaa moisesta!!

  Muiden konsernien tuonti oli hiljaisempaa johtuen kiinnostavan kaluston puutteesta,etuvetoiset pienet nelosjenkit ei oikein täällä napanneet tai escortin näköiset Mussetkaan.
  Virallisen tuonnin lisäksi oli ainakin yhtä paljon jobbareiden harmaatuontia niin uusien,uudehkojen kuin varsinkin vintagekaluston osalta.

  Eiköhän tämä taas tässä ja koittakaa pysyä asiassa jos haluttaa kommentoida:)
   
  Muokattu: 1.10.2019
  Karpov tykkää tästä.
 2. Volvo_5.7

  Volvo_5.7 Gearhead

  Koko harrastuksen tila EI ole huono. Paikoitellen näköjään on.

  Toi on totta miten paljon niitä näytti olevan uutena aikanaan. Tilastoja en oo nähny paljonko niitä oikeasti myytiin. Täälläpäin aroyhtymä myi reilusti ainakin amerikkalaisia hyötyajoneuvoja ja niitä käytiin joskus aidan taka katsomassa joskus 80-90 lukujen taitteessa.
  Samoin metroautossa käytiin haaveilemassa camaroita ja vettejä.

  Faijan eno osti uutena -79 cutlassin, joka sit myöhemmin siirty faijalle ja mäkin sillä päristelin 90 luvulla. Erottuihan se muista sen ikäisistä, joskus jopa edukseen.

  Nyt ostetaan skodia ja haaveillaan tesloista, keskimäärin. Mutta sehän on käyttöautoilua, eikä niinkään harrastamista.
   
 3. Volvo_5.7

  Volvo_5.7 Gearhead

  Tekee!
   
  Karpov tykkää tästä.
 4. Volvo_5.7

  Volvo_5.7 Gearhead

  Mistä toi kehä3 nyt tähän piti vetää? ja ihmisarvoiset asuinalueet huh huh… mä ainakin tykkäisin asua landella, mutta työt on ollu aina täällä etelässä. Ja oon duunireissuilla nähny harrastejenkkiä ajossa niin pohjanmaalla kuin savossa, oulun suunnallakin kasit pörisi. Ja onneks ei tarttenu tehä töitä viikonloppuisin, joten ihan arkena niitä tuli nähtyä eikä missään tapahtumissa.
   
 5. redneck1

  redneck1 Gearhead

  Missä päin Suomea kävit?
   
 6. Cocco Bill

  Cocco Bill 2nd gear

  Siksi kehä3 verstausta käytin kun sitä pidetään yleisesti eräissä piireissä sivistyksen rajapyykkinä ja avarakatseisemmat hyväksyvät jopa nippanappa bönden siinä kohtuumatkan päässä mutta tässähän yhteydessä ei ajatella niin eli ymmärtänet mitä tarkoitan ja tässä haen takaa kun puhutaan aiheen osalta koko maasta enkä väestön keskittymäpisteistä?

  79-Cutlass on ollut täälläkin,semmoinen viistoperäinen 4,3dsl V8 Salon Brougham kuin toki Delta 88 :jakin löytyi
  ja olivat enempikin myös harrasteautoja joita käytettiin käyttiksinä koska se oli mahdollista autojen ollessa reilusti alle 10v ikäisiä tuolloin ja monet oli todella upeassa kunnossa ensikäyttäjien jäljiltä.
  Toki ihmiset muuttaa työn perässä ja pitääkin eikä se kenenkään ihmisarvoon vaikuta asui missä lystää tai puolipakko mutta aiheeseen liitttyen siis kylläkin.
   
 7. zuinula

  zuinula Gearhead

  Alkaa peellä, loppuu aalla hienoo olla Pirkanmaalla
   
  redneck1 tykkää tästä.
 8. redneck1

  redneck1 Gearhead

  Minkä merkkinen jenkkikosla sillä 17-vuotiaalla sitten oli?
   
 9. Volvo_5.7

  Volvo_5.7 Gearhead

  Jos maantieteellisesti pitäis olla kovaa harrastuspöhinää tasaisesti läpi suomen, niin eihä harvemmin asutussa paikoissa sais muita ollakkaan kuin vanhoja jenkkejä! :D Siksi mä mietin asioita ton väestötiheyden kannalta kuitenkin.

  -79viistoperä meilläkin, 4.3l diesel -> pam! -> 5.7l diesel -> pox! -> 5.0l bensa. Harrastehenkinen käyttis joo, ainakin se yksilö! Jos ajoa tulee vähän tai kohtuudella, niin ihan hyvin vois ajella ties millä jenkillä kaikki ajot. Ite ajatellu päivittää tota kalustoa vanhempaan, mut saapa nähä toteutuuko ikinä. Vanha koppa uudella tekniikalla olis visio.
   
 10. 1purehell

  1purehell Gearhead

  Jumalauta, Teslahan on jenkki. Ja varmaan nyt yks eniten halutuista autoista. Kyllä tulevaisuuden jenkkikokoontumisissa on yksipuolinen merkkivalikoima.
   
 11. Cocco Bill

  Cocco Bill 2nd gear

  Toki 5,7:kin ymmärsitkin että mutu tuntumaa ja silmämääräistä tarkkuutta vaan niiden normaaliautojen määrään suhteutettuna missä kukin maata onkin,ei sen kummempaa, vaikka toisaalta voihan jossain hiljaisen pikkutien varrella muutaman talon kylässä olla talli jossa useampikin harrasteauto joita käytetäänkin mutta oisko se tilastoharha sitten kokonaisuudessa;)
  Ei levinnyt 4,3dsl minulla muuta kuin vaati umpeen karstoittuneiden öljy+männänrenkaiden vuoksi avaamisen koska savutti ja söi öljyä,vanha taksi oli ja mitähän oli ajettu noin 5v aikana mutta ei oltu aiemmin avattu konevaurion tms vuoksi isommin ,tämän näki saumoista,pulteista kuin mitä uumenista paljastukin.

  Syy oli varmaankin alunperin liian huonolaatuinen öljy jota oli käytetty tai liian pitkät vaihtovälit tai sitten joku muu kun historiastaan senkummemmin tietoa ollut.

  Ruiskutuspumppu oli tehdasuusi entisen käyttöakselin katkettua,meni ns autoliikkeen takuuseen.

  Ei myöskään -79 ja -81 Deltoissa ollut kampi tms murheita aikanani.Hehkuja meni jokunen ja tuommoista tavallista kultusosaa.
  Ei tietoa oliko niihinkään mahd aiemmin tehty isompaa koneremppaa mutta hyvin toimivat vaihteistojaan myöden kun yritti ymmärtää niitä ja huolsi kunnolla eikä revitellyt kylmänä tai muutenkaan.
  Hieno kyyti,lämpimiä,rivakoitakin vs bensaversioihinsa ja taloudellisia gasolineveljiinsä verrattuna.
  Harrasteautoksi tuon ajan hienokuntoinen GM dsl jenkkilästä olisi oivan halpa peli ja harvinainenkin säilymä täällä näytellä ,vaikka Cadillac ellei 88-98 Olds kelpaa hyvin varustein tai Buick...tai Caprice coupe tai...
  Tämä vähän tämäkin lipsahti jo aiheesta,pahoittelut.
   
  Muokattu: 1.10.2019
 12. Marklin

  Marklin Gearhead

 13. Pannu H-D

  Pannu H-D Gearhead

  Lehtijutuista päätellen harrastus on runsaalla joukolla kiihtyvää ja nopeaa:D
   
  Inlinee tykkää tästä.
 14. zuinula

  zuinula Gearhead

  Letukka, El Camino
   
  redneck1 ja pantera tykkäävät tästä.
 15. Pertti K

  Pertti K Gearhead

  Poiminta Automobiili 3/19:stä: "Kuten huomataan, amerikkalaisten autojen harrastajat ovat pääasiassa nuoria."
   
  Jussi289 tykkää tästä.
 16. Bukero

  Bukero Gearhead

  ????ellei sitten ole tarkoitettu meitä ikinuoria
   
  mukko tykkää tästä.
 17. Karpov

  Karpov Gearhead

  Oot jotain rb:n lehtiä lukenut 1919 vuodelta
   
  Pertti K ja sdfsd tykkäävät tästä.
 18. 1purehell

  1purehell Gearhead

  Nuoriahan ne on 70-80 vuotiaitten mielestä.
   
  Pertti K tykkää tästä.
 19. redneck1

  redneck1 Gearhead

  Mikä se tollainen lehti on? En ole kuullut ikinä.

  Jännää jos jonkun mielestä ne on nuoria. Keski-ikäiset lasketaankin vielä nuoriksi ja näkeehän Overdriven ikäkyselystäkin jonkinlaisen keskiarvon.
   
 20. Pertti K

  Pertti K Gearhead

  Tämä kävi itselläkin mielessä.
   

Kerro tästä muillekin!