Koko harrastuksen tulevaisuus...huono?

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Cocco Bill, 15.12.2018.

 1. Volvo_5.7

  Volvo_5.7 Gearhead

  Koko harrastuksen tila on huono koska jengi ei aja kellon ympäri juuri niissä paikoissa joissa mina olen. Muualla ehkä ajavat, mutta sillä ei ole mitään merkitystä. Huono mikä huono.
   
  bathory, Jussi289, Pertti K ja 6 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 2. Bowtie

  Bowtie Gearhead

  Just näin :rotfl: En kyllä tiiä miten se vaikuttaa harrastukseen ja sen tilaan millä kukakin käyttöautoilee...
   
  Pertti K tykkää tästä.
 3. Karpov

  Karpov Gearhead

  Vaikuttaisko niin, että jokanen käyttöautolla ajettu km on pois harrasteella ajetusta? Jos joku nyt ei sattumoisin pysty ajamaan kahta autoa samaan aikaan ;)

  No entäs sitten jos ei kiinnosta tai ole aikaa/rahaa? Onko harrastuksen tila silloin hyvä vai huono...
   
 4. hantta

  hantta Gearhead

  Taas kerran homma kulminoituu siihen, että pitääkö näyttelyautolla ajella talvisin?Ja varsin hyvä on aukoa päätä tästä asiasta, kun ei ole omaa harrasteautoa ensinkään, eikä ole koskaan ollutkaan, eikä luultavasti koskaan tule olemaankaan, ellei lasketa sitä "projektia", joka kavereiden kanssa maalattiin telalla mattamustaksi, muttei ole vielä ehditty leimata :(
   
  Pertti K tykkää tästä.
 5. Karpov

  Karpov Gearhead

  Kyllä täällä moni on minun lisäksi valitellut surkeita ajoja kesälläkin. Eli ei se kaikki kulminoidu talviajoon. Liikaa seisoo kalustoa pihassa/tallissa kesälläkin.
   
 6. Volvo_5.7

  Volvo_5.7 Gearhead

  Vain käyttöautoilu harrastejenkillä on oikeaa jenkkiautoharrastamista?
   
  Pertti K, redneck1, simeoni ja 1 muu tykkäävät tästä.
 7. hantta

  hantta Gearhead

  Yleensäkin ne samat tyypit vuodesta toiseen valittavat siitä, että autoja säilytetään talleissa ja kiillotetaan. Herää kysymys: mitä vittua se kenellekään kuuluu, mitä autolleen tallissa tekee? Ja edelleen nämä valittajat ovat niitä, joilla ei ole autoa, mitä kiillottaa.
   
  Jussi289 ja simeoni tykkäävät tästä.
 8. Gary Grand

  Gary Grand Gearhead

  Ne on niitä tosiharrastajia..
   
  redneck1 ja PilsnerBil tykkäävät tästä.
 9. Ace66

  Ace66 2nd gear

  Harrastamista kun on erilaista eikä mikään ole sen parempaa tai huonompaa...toinen nauttii siitä tallissa touhuamisesta,rakentelusta ja romujen kiillottamisesta.Toinen taas saa sen saman nautinnon ajamisesta ja kaluston ulkoiluttamisesta.Itse kuulun monien muiden ohella niihin jotka pitää molemmista...keväällä odotellaan ajokauden alkamista ja syksyllä tallikauden alkamista.:DKyllähän tämä harrastus tällä hetkellä voi todella hyvin,tapahtumissa on autoja ja ihmisiä ennätysmäärin ja kaluston taso on todella korkea.:)Itse kun liikun toisen harrastuksen takia ympäri Suomen n.60-70tkm vuodessa niin kyllä kalustoa näkee liikenteessä tasaisesti ympäri maan.Yhtään enempää en muista nähneeni edes silloin 80-90-luvulla kun monen mielestä tämä harrastus oli elinvoimaisempi.:odcool:Mun näkökulmasta harrasteella ajaminen ajoittuu kesärengaskeleihin,keväästä pitkälle syksyyn,ja talviharrastus tapahtuu tallissa.Kuitenkin koen harrastavani ympäri vuoden.:)
   
  SS66 ja Pertti K tykkäävät tästä.
 10. Karpov

  Karpov Gearhead

  Tiellä liikkuva kalusto on hyvä mittari siihen, miten autoilla ajellaan. Se nyt on monen mielestä vähentynyt.

  Vaikka joku nusissis autoaan pakoputkeen tallissa ei ole kenenkään muun asia, mutta se autojen vähentyminen katukuvasta on yksi pohdinnan aihe.
   
  xarper tykkää tästä.
 11. hantta

  hantta Gearhead

  Keskustelu näytti taas kerran valuvan siihen, kuka ajaa ympäri vuoden harrasteautollaan, siitä löytää kyllä mainintaa, kun lukee viestejä taaksepäin. Itse olen kiinnittänyt ylpeänä 80 lätkän omaan 65 Valiantiin vuonna 76, siitä asti juossut tapahtumissa, näyttelyissä ja kisoissa aina viimevuoteen saakka, joten hiukan perspektiiviä on, ja noita jenkkiautoja on ollut kesä,- ja ympärivuotisesti vuoteen 2007 asti, jolloin taisi loppua Ameriikanautojen omistaminen. Aiemmin mm. mainittiin, että autoja on vaikka kuinka paljon, muttei niitä näy; no, niitä sitten vain ei näy, kun ne on tallissa tai talontakana, so what? Suuri osa näistä kisapaikalla ja näyttelyissä pyörivistä ukoista on 50 ja 60 luvulla syntyneitä, joilta on jo paras puhti poissa cruisailuun, vaikka se sama lotja siellä tallissa edelleen odottaa benziiniä tankkiin ;)
   
 12. rb

  rb Gearhead

  Ai jaa..:odeek:

  Toki ylipäätään kalustoa on enempi kaupan, kun sanotaanko vaikka 30 vuotta sitten, mut jos aletaan asettamaan jotain ehtoja sen "vuosi & korimallin" suhteen, niin jotkut hyvin peruskauraltakin kuulostavat jutut saattavatkin sitten olla jo kiven alla.

  Jonkun vuoden takaa tulee mieleen kundin pikapin etsiskely.

  Minäkin olin sitä mieltä että avaa nettiauton, laittaa reunaehdot 5,7 ja lyhyt lava, niin niitä vanhoja suomi pikappejahan tulee sieltä tusina, mutta totuus kuitenkin oli, että sen löytäminen oli monen kuukauden etsinnän takana.
   
  Jussi289, redneck1, sdfsd ja 1 muu tykkäävät tästä.
 13. simeoni

  simeoni Gearhead

  Samaa paskaa joka topikissa, yhyhyy, autot ei liiku koko ajan joka paikassa yhyhyyy. Mitä sitten? Mielenkiinto pilluralliin meni about 15 vuotta sitten, nyt on vähälle vapaa-ajalle muutakin tekemistä.
   
 14. sdfsd

  sdfsd Gearhead

  vähän vapaa-ajan voi istua primerassakin.
   
 15. sdfsd

  sdfsd Gearhead

  kyl itekkin olen tästä samaa mieltä että enemmän se on sitä että katotaan mitä on tarjolla ja valitaan niistä vaan joku tai sitte odotellaan jopa pitkiäkin aikoja että sellanen just oikea sattus tulemaan myyntiin. Aina hankalammaksi menee mitä enemmän on kriteereitä merkin/mallin/koneen/värin yms. suhteen.
   
 16. simeoni

  simeoni Gearhead

  ..
  Tai olla tallissa harrasteauton kimpussa.
   
  Rautamäki tykkää tästä.
 17. darpen

  darpen Gearhead

  Minä ajan töihin useimmiten polkupyörällä. Varmaan sen takia kun ei ole Toyotaa eikä Nissania. Muuten ajaisin Toyotalla tai Nissanilla.
   
  sdfsd tykkää tästä.
 18. Karpov

  Karpov Gearhead

  No sillon harrastuksen tila ja tulevaisuus on huono topicin nimen mukaan.

  Keskustelufoorumi eri keskustelunaihein on tämä.
   
  sdfsd tykkää tästä.
 19. redneck1

  redneck1 Gearhead

  Jenkki on jenkki. Kyllä jenkin tunnistaa.:D Olisi ehkä helpompi luetella mitkä ei ole jenkkejä ja kantaa jenkkimerkin logoa.

  Se on vaan niin että täällä päin ei usein tule vastaan tämän vuosituhannen jenkkejä. Kaikki autot on usein 90-luvulta, jos ihan käyttö tarkoituksessa. Näkyi tänään kyllä yksi 2000-luvun Silverado ja loput oli 90-luvun s-10 pickup, 90-luvun silverado ja 80-luvun Chevy pickup sekä 90-luvun Vani.o_O
   
 20. redneck1

  redneck1 Gearhead

  Mietin vaan että mikä on jo vanhaa kalustoa. 80-luku menee ehkä juuri ja juuri vielä käyttöautoina museoikäisinä. 90-luku on mielestäni jo melko uutta mutta nekin jo yli 20-vuotta vanhoja. 2000-luvun sekä 2010-luvun jenkit on jo todella uusia mutta miksi musta tuntuu että näinä vuosikymmenillä maahantuonti uusilla jenkeillä on laskenut, vaikka nykyään RAM:eja myydään aika paljon (oletan niin).o_O
  Tulihan tossa viime talvena oikeasti vanhaa kalustoa vastaan kun joku ajoi 60-luvun jenkki Fordilla suolassa ja paskassa.:confused:
   

Kerro tästä muillekin!