Koko harrastuksen tulevaisuus...huono?

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Cocco Bill, 15.12.2018.

 1. Karpov

  Karpov Gearhead

  Okei eli mielenkiinnon lopahdus koski vain pillurallia
   
 2. Vermilion

  Vermilion 2nd gear


  Itse yritin ostaa kunnon tekniikka käsitteleviä auto lehtiä isäukolle, mistään en saanu sopivia lehtiä. Tarjonta ja kysyntä ei kohtaa.... (käytettynä joku yksi vuosikerta, esim. FastFord/RetroFordMagazine/Fast Car magazine/ jotain lehtiä jossa on muuta kuin museointia, vanteita, madallusta, paineilmajousia ne oli NO-NO en saanu viime jouluna sopivia lehtiä joululahjaksi.Hyvä kun muistutat pitää käydä divarissa kattomassa oisko tänä vuonna jotain sopivaa. Sopivalla etäisyydellä, että vois hakea.
   
 3. simeoni

  simeoni Gearhead

  Sitähän tässä on yritetty selittää, että vaikka en aja toria ympäri ikinä missään, ei se tarkoita etten harrastaisi. Ja sama koskee varmasti lukemattomia muita harrastajia suomessa.
   
 4. Volvo_5.7

  Volvo_5.7 Gearhead

  Harrastat siis väärin. Pitää pillurallaa juuri oikeaan aikaa oikeassa paikassa tai muuten koko harrastuksen tulevaisuus on huono. Tai vaihtoehtoisesti jokapaikassa kokoajan. Kumpi sitten onkaan kätevämpää.
   
  Jussi289 tykkää tästä.
 5. Zejk1

  Zejk1 2nd gear

  Ensimmäinen autoni oli -64 chevrolet malibu jonka ostin kesällä -77 kun sain ajokortin . Eli auto oli silloin n. 13v vanha. Nykyhetkessä jos pitäisi alkaa katsomaan vm2005/2006 ensiautoa niin luulenpa että kyllähän se valinta kallistuisi euro/japsi autoon....ei oikein houkuta sen ikäkauden amerikkalaiset.
  Ps. se malibu oli aika räyhä laite silloin , peräkorkealla aikakauden villityksen mukaan. Auto oli alkuperäinen 283 ja nelivaihteinen manuaali, kan-10 rekisteri. Jotenkin mielikuva että olisi muutettu 2d ht:ksi myöhemmin ....
  Muistan vielä mitä maksoin autosta silloin , 4,500 mk. Paljonkohan se olisi suhteutettuna nykyaikaan ?
   
  Muokattu: 20.10.2019
  hantta tykkää tästä.
 6. musta pässi

  musta pässi Gearhead

  Minulla on v8 makasiinin kaikki 1/79-2002 alkupuolelle muistaakseni. Siinä sitä olis jolleen rakentelulehtiä kerrakseen. Niistä ei tunnu olevan kiinnostusta kuten todettiin että joku niistä maksais mutten niitä ilmankaan anna.
   
 7. hantta

  hantta Gearhead

  Minulla ja velipojilla on tässä vuosikymmenten saatossa ollut Chevy II 63, Buick Special 63, Valiant 65, Buick Special 65, Dodge dart 65 ja 66, Coronet 66, Monaco 66, Chevy II 66, Valiant 67, ja aina vain tuntuu, ettei muina vuosikymmeninä oikein jenkkiautoja valmistetukaan :d
   
 8. Karpov

  Karpov Gearhead

  Se on ikävää jos kaikki autolla ajo koetaan pilluralliksi. Sillä voi käydä töissä, kaupassa, muissa harrastuksissa ym ym.
   
  xarper tykkää tästä.
 9. Volvo_5.7

  Volvo_5.7 Gearhead

  Joo niin voi ja mä teenkin niin aina kun kalusto on siinä kuosissa. Mutta eikö se silloin ole käyttöautoilua harrasteautolla?
   
  Jussi289 tykkää tästä.
 10. Karpov

  Karpov Gearhead

  Eli jos autoa käytetään muuhunkuin pilluralliin, puunaukseen tai tapahtumiin menoon siitä tulee käyttöauto vaikka se olis 1928 ford?
   
 11. Volvo_5.7

  Volvo_5.7 Gearhead

  Koko harrastuksen tulevaisuus on huono.
   
  Jussi289 tykkää tästä.
 12. grantorino

  grantorino 3rd gear

  Käsite "käyttöauto" ilmenee vaan harrastajien keskuudessa, normaalisti ihmiset, jotka eivät harrasta
  vanhoja- tai veteraaniautoja, puhu kuin autosta, jolla sitten liikutaan tarpeiden mukaan.
   
 13. Volvo_5.7

  Volvo_5.7 Gearhead

  Aika monella on kesäkäyttis, eli joku vanhempi harrastushenkinen auto jota ei viitti talven suolamössössä pilata mutta voi fiilistellä myös ne kauppareissut kesällä. Onko tämä hyvä asia vai onko koko harrastuksen tulevaisuus huono?
   
  Jussi289, Zejk1 ja Gary Grand tykkäävät tästä.
 14. Pertti K

  Pertti K Gearhead

  On. Ehdottomasti.
   
 15. Zejk1

  Zejk1 2nd gear

  Pariviikkoa sitten leimasin tyttärelle "talvikäyttikseksi" -98 dodge stratuksen....saapahan naapurit ainakin ihmetellä ja taivastella ;)
   
  Sounderi tykkää tästä.
 16. simeoni

  simeoni Gearhead

  Lähinnä koen kaiken autolla ajamisen nykyään aika väkinäiseksi välttämättömäksi pahaksi. Etenkin jos pitää mennä kauppaan. Sitä kun on 10-12h liikenteessä niin vapaa-ajalla tekee mielellään jotain muuta. Vaikka harrastaa autoa.
   
 17. sdfsd

  sdfsd Gearhead

  Olet. Lue mihin vastasin ja huomaa mennyt aikamuoto. Ei meil ollu mitään jenkkejä ennen kun minä sellasen ostin, en perinyt jenkkiautoilua vanhemmiltani.

  E: oikeestaan aika epäselväati kirjotin
   
  Muokattu: 20.10.2019
 18. sdfsd

  sdfsd Gearhead

  Joskus 19 tai 20 vuotiaana. Sillon meil oli ollut ja oli jotain euroautoja ja japsi pick uppeja.
   
  redneck1 tykkää tästä.
 19. _MURIKKA_

  _MURIKKA_ 3rd gear

  Joitaki sekalaisia ajatuksia jonkinnäköseksi jargoniksi tähän aattelin vääntää näin ns. nuoren harrastajan näkökulmasta.
  Moni kaveri minunkin lapsuudesta on haaveillu jenkeistä, mutta usein ne ns. unelma-autot on niin kalliita ettei sellasta kukaan halua oikeasti hankkia, kun muitakin mielenkiintosia autoja saa puljata huomattavasti helpommin ja pienemmällä rahalla.
  Sitte kun alotellaan harrastusta jollaki kasari farmarilla kun ovat edullisia nii vanhat käävät itkee kuinka ne ei ole oikeita jenkkejä. Saatika jos se on telattu mattamustaks nii ulistaa kuinka ois parempi ku ei ois kajonnu niihin ensinkään, eikä se ole harrastamista. Houkuttelee mukaan harrastukseen, eikö? Ja kun miettii täälläkin kirjottelevaa vanhempaa harrastajakuntaa jotka ostanu ekoja jenkkejä 70-luvulla, minkäs ikäsiä ne teidän autot silloin oli? Nämä kasarifarkut on nyt jo vanhempia kun ne "oikeat" jenkit silloin.
  Helppoahan se on jämähtää sinne aikaan keppi ja keihäs, eikä suhteuttaa asioita. Eli enskerran ku näette jonkun nuoren skloddin mattamustan kaprisen ratissa, kannattaa muistaa et se voi olla sen eka/ekoja jenkkejä ja on asialle ihan yhtä vihkiytyny ku te "oikeat" harrastajat.
  Iteki alotin lintoilla kun olivat halpoja ja olivat hauskoja kaveriporukalla pyöriä kylällä moisilla, sittemmin kertyny niitä "oikeitakin" autoja. Siitäkin huolimatta omistan sen mattamustan farkunpaskan, joka on tällä hetkellä omista katiskoista/entisistä katiskoista se oma suosikki.
   
  Topsa-, sdfsd, Sounderi ja 2 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 20. _MURIKKA_

  _MURIKKA_ 3rd gear

  Ite olin erilainen nuori, muut levitti penkkaa bemareilla nii meikä toi vania tai farkkujenkkiä iha yhtälailla sladissa. :rotfl: Tommonen leppäjames etenki aivan loistava laite viedä ovenkahvat edellä.
   

Kerro tästä muillekin!