Koko harrastuksen tulevaisuus...huono?

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Cocco Bill, 15.12.2018.

 1. emil knievel

  emil knievel 2nd gear

  Jos ja kun maailman tämänhetkinen kehitys jatkuu, meidän kaikkien harrastekalustosta 99,9% on 25 vuoden päästä romuraudan arvoista jätettä... Siihenkin kannattaa jo hiljalleen valmistautua, maailma muuttuu ja bensahanat hiljalleen suljetaan.

  Noh, toivottavasti oma lusikka on nurkassa jo silloin. Jääpähän kakaroille perinnöksi kasa arvotonta romua!
   
  litres tykkää tästä.
 2. Anza

  Anza 3rd gear

  Ruosteessa rahat on hyvin sijoitettuna. Aina on vaihtoehtoiskustannus.
  -Vuoden röökit 2000 - 3000€ esim. 7,4€ aski
  -Baarissa riekkuminen 1500 - 4800€ vuodessa, riippuen tiheydestä esim 100- 120€ kerta?

  Tai voi ne tuhlata muihin harrastuksiin kuten autoon. Ajatellaan vaikka 15 000 euroa autoon kymmenessä vuodessa jonka myy puoleen hintaan 7500 eurolla. Siinä on silti kädessä enemmän kuin parin vuoden röökaamisen jäljiltä. Ihan mistä tykkää. Kaikki rahat johonkin menee kuitenkin
   
  litres, malvasto, hartsa69 ja 1 muu tykkäävät tästä.
 3. fishbone

  fishbone 3rd gear

  Näillä kun ajelee niin en minä ainakaan mieti mitä maksaa ja kuka tämänkin joskus ostaa,pääasia et on hauskaa eikä kokoaikaa armoton vitutus.
   
  BBLate, Mija, faikku66 ja 2 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 4. malvasto

  malvasto 3rd gear

  Kyllä ja niinhän sitä sanotaan että se on huono harrastus jos ei siihen kaikki rahat mene
   
  BBLate ja Inlinee tykkäävät tästä.
 5. emil knievel

  emil knievel 2nd gear

  Jup. Mutta tämä meidänkin harrastuksemme on täynnä näitä "tiätsä mitä tästä pyydetään iibeissä" ja "...tu se uuno myi tän tonnilla ja mä pistin sen eteenpäin viidellä!"

  Amerikanauto EI ole sijoitus. Se on elämäntapa...
   
  Buick225, redneck1, malvasto ja 1 muu tykkäävät tästä.
 6. Buick225

  Buick225 Gearhead

  Töissä käydään että olisi rahaa asumiseen harrastuksen lisäksi.
   
 7. malvasto

  malvasto 3rd gear


  Jos näin käy että harrastaminen tehdään mahdottomaksi niin sitten säilön ton oman Jenkin navetan parvelle omaksi iloksi ja muiden harmiksi
   
  Zejk1, BBLate ja litres tykkäävät tästä.
 8. faikku66

  faikku66 Gearhead

  Juurikin näin.
   
 9. BigOJS

  BigOJS 3rd gear

  Suosittelen olemaan huoletta, bensaa tullaan tässä maassa myymään ihan pumpulla vielä seuraavat 30 vuotta (ainakin). Jos nyt ei ole ihan parikymppinen harrastaja niin taitaa tulla noutaja ennen sitä. Itse en noiden arvosta piittaa, arvo syntyy niistä muutamista kesäilloista kun noilla pääsee kadulle. Jos nyt joku on klassikkoautonsa arvosta huolissaan niin kyllä ne hinnat on nousemaan päin, ei nyt kannata paniikissa lähteä hukkaamaan pilkkahinnalla. Jos paniikkikohtaus on nyt päällä ja pakko päästä vehkeestä eroon millä tahansa hinnalla niin voi tarjota minulle ensimmäisenä :D
   
  malvasto ja Inlinee tykkäävät tästä.
 10. BigOJS

  BigOJS 3rd gear

  No perävalotakuun tietenkin :D
  Olen vakavissani siinä, että 30 vuoden päästä bensaa saa ihan pumpulta. Jakeluverkosto voi olla pienempi, mutta ei ne bensavehkeet minnekään ole häviämässä. En oikeasti ole edes varma, että onko latauspohjaiset sähköautot sittenkään voittava teknologia. Melkein alan kallistumaan vedyn suuntaan. No, aika näyttää.

  Itse en jotenkin jaksa uskoa, että bensan hinnalla on paljonkaan merkitystä klassikkoautojen harrastajille. Näillä ajetaan niin vähän, että se on aivan sama mitä se bensa maksaa. Nykynuoriso ei vain ole niin kiinnostuneita autoista kuin aiemmat sukupolvet. Liikkuminen autolla ei antanut sellaista "vapauden tunnetta", koska autoa ei enää tarvita (kaupungistuminen). Autoilulla on myös yleisesti hieman negatiivinen leima maailmanlopun aiheuttajana.
   
  Turnn tykkää tästä.
 11. leivonharri

  leivonharri Gearhead

  Ratsastaahan ne vielä hevosillakin, vaikkei sellaista enää saa kiinni joka saluunan eteen.
   
  pantera tykkää tästä.
 12. hra47

  hra47 1st gear

  Niin kauan kuin löytyy maksava asiakas, kauppias pyrkii kyllä myymään. Huono bensaa on museoidakaan.
   
 13. peto

  peto Gearhead

  Tästä tulikin vähän OT mieleen. Onkohan nämä ilmasto vuohottajat ikinä laskenut kuinka suuria kasvihuonekaasu päästöjä aiheuttaa hevosharrastus? Ensin niitä kaakkeja kuskataan vähintääkin ympäri Suomea isoilla maastureilla/pakuilla/ka. Sitten märehtijänä hevoset ovat suuria metaanin tuottajia. Hevosille ravinnoksi tuotettavan rehun keruu, jne....
   
 14. fishbone

  fishbone 3rd gear

  Ei se ole ihme ettei autot nuorisoa kiinnosta,eihän ne juo viinaakaan sillain kun tämä ikäluokka joskus nuorena...kaikki muuttuu.
   
 15. Volvo_5.7

  Volvo_5.7 Gearhead

  Koko alkoholismin tulevaisuus... huono?
   
  malvasto tykkää tästä.
 16. sdfsd

  sdfsd Gearhead

  vetää muita aineita senkin edestä kun viina on niin kallista
   
 17. sdfsd

  sdfsd Gearhead

  auto on aika paska sijotus, myös klassikkoauto.
   
 18. spinout

  spinout Gearhead

  Amerikkalaiset eivät tule ilmastokiimaan, tuskin lähtevät himoverotuksen tielle ja eivät ainakaan bensahanoja sulje. Tulevat sitten hakemaan sen romuraudan arvoisen jätteen ja tekevät hyvää bisnestä. Osa raudasta pääsee takaisin kotiin..
   
  rekkamies tykkää tästä.
 19. rekkamies

  rekkamies 2nd gear

  Juuri näin mäkin oon aatellu. Kova tavoite on päästä rautojen kans lätäkön toiselle puolelle kun täällä muuttuu ajeleminen mahdottomaks tai jo paljo ennen sitä.
   
  bathory tykkää tästä.
 20. NonSenCe

  NonSenCe Gearhead

  itseä kiinnostaisi edelleen joku etelä amerikan maa enemmän..

  esim joku Chile jonne muuttaa. niin köyhä maaseutuagrinen maa ettei bensaa tai ilmasto vöyhötystä ole kellään varaa siellä ajaa läpi vuosikymmeniin.. asumisalueen ilmaston saisi valita saman maan sisältä aika vapaasti, pääsisi helpostikin siihen keskieurooppalaiseen taikka talviseen keliin sielläkin vielä nykyään, ei sulaisi siellä kuumuuteen jos ei halua. tuolla alla mainitussa kaupungissa esim 6-8kk kesät 20-30 asteisia ja illaksi viilenee, ja 4-6kk mittaiset syksyt alle 15 asteisia mutta ei oikeastaan pakkasta koskaan. mutta voisi lähteä lomareissulle vuoristoon tai tropiikkiin maasta poistumatta. käsittääkseni pysyvän maahanmuuttoluvan saisi muutamassa vuodessa aika helpolla. ei kallis maa asua. todettu turvalliseksikin maaksi noin niinku eteläamerikan alueelle verraten.

  muuttaisi vaikka kaupunkiin nimeltä Los Angeles, Chile.
   

Kerro tästä muillekin!