Koko harrastuksen tulevaisuus...huono?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Cocco Bill, 15.12.2018.

 1. Karpov

  Karpov Double Gearhead

  Se kyllä aina maurattaa kun tuntuu oikeesti olevan joko tai. Eli 60-70 luvun kova rauta pitää olla tai sitten ajetaan jollain +2000 pliiplaa eurolla.


  Harrastekäyttikseksi sopivia amerikkalaisia ihan ajo ominaisuuksilta rupes jo 80-luvun lopussa tulemaan ja siitä eteenpäin. Mutta kun niissä ei ole munaa/ei oikeita jenkkejä siispä mieluummin ajetaan tojotalla/mersulla tms :poff:
   
 2. jpalvima

  jpalvima 3rd gear

  Cocco Bill eikö koko harrastamisen idea ole että puuhaa jotain jossa mieli lepää ( lompakko ei välttämättä) ja saa siitä jonkinsortin iloa? Näin ollen kannattaakin koko asia miettiä oman itsensä ympäriltä ja jos päätyy siihen että tää on mun juttu niin sitten jättää toisten paheksunnat taka-alalle ja keskittyä olennaiseen! Muutenkin kaikenlaisen maailmantuskan ja viherkusetuksen murehtiminen ei lisää elinikäodotetta vaan vähentää sitä, jos on ns naru kireällä koko ajan....ja jos tästä ei irtoa niin kannattaa taukoilla tai kokeilla jotain muuta harrastetta avoimin mielin.
  Sen olen kyllä havainnut että varsinkin US harrastaminen on ukkoutumassa kovaa vauhtia mutta sama pätee aika moneen muuhunkin harrastetoimintaan ( veneily, ilmailu ym). Osasyynä voi olla että nykyään on nuorisolle muutakin puuhaa tarjoilla kun perinteiset (jenkki)autot/musahommat/urheilu/dokaaminen kuten joskus muinaisella 80-luvulla oli. Toinen syy voi olla sellainen että harrastus vaatii jollain lailla enemmän fyffeä kuin ennen ja nykymaailmassa ei ole parikymppisiä vakiduunissa olevia ammattimiehiä/naisia kuten joskus oli ts pelikassaa ei välttämättä ole taskussa kun opintoja tahkotaan kolmikymppisiksi ja nuoret duunarit vääntävät pätkäduunia ja monet makselevat jo ekaa kämppää pankille. Lisänä vielä esim fullsizen käyttökulut jotka on äkkiä nelinkertaiset johonkin pieneen käyttikseen verrattuna.
  Se miten yhteiskunta tällaiseen harrasteluun suhtautuu on SovjetFinlandiassa ollut aina negatiivista. Alkuun oli raggarikulttuuri, sitten tuli kausi jolloin mikä tahansa oli neuvostovastainen provokaatio jota taantumuksen edustajat CIA:n avulla lietsoivat, 90-luvulla ehkä vähiten katsottiin alta kulmain ( laman aikaan se oli tietenkin hirvittävää brassailua) mutta sen jälkeen alkoi ympäristöasioilla kyykyttäminen joka nyt on tietenkin omissa sfääreissään. Aina on löytynyt syy paheksua.
  UKssa on ollut aktiivinen harrastusilmapiiri jo vuodesta miekka ja kilpi, nykyisellään ei ole vanhoilla katsastusta, ei tieveroa ( kaupunkialueella saattaa olla) , hyvin mielenkiintoiset omavalmisteet menee leimasta ja koko skene on taloudellisesti hyvin merkittävä työllistäen kymmeniä tuhansia ihmisiä... eikä siellä nähdä mitään ongelmaa vaikka pienellä pläntillä asuu 60+ miljoonaa ihmistä.
  Se miten näiden pelien arvonkehitys menee jatkossa on sitten oma lukunsa, joku jo sanoikin ettei tappiot realisoidu kuin myydessä mutta jos selailee Amerikan Joen myyntipalstoja, EU alueen jenkkiautoilmoituksia ja vaikkapa Svedujen palstaa niin en kyllä ole mitään romahdusta huomannut, eikä taida olla välittömässä tulevaisuudessakaan.
  Kovin epäpoliittisena yksilönä sylettää sanoa että kannattaisi varmaankin jutella jonkun vähiten vastenmielisen poliittisen broilerin kanssa näin ennen vaaleja ja kaivella hieman asennemaailmaa selville, tiedä nyt auttaako mitään mutta ei puseronhihaan tupiseminen ainakaan auta.
   
  onoff road, tinareki, juhadot ja 1 muu tykkäävät tästä.
 3. kepuri

  kepuri 3rd gear

  En ymmärrä miks ne uudenaikaset ohjaukset on semmosia että jos kaarteessa irrotat kädet ratista niin ampuu ratin suoraan,minusta semmonen on sohlo.
   
 4. sdfsd

  sdfsd Double Gearhead

  voiso olla nuoremmankin ikäluokan auoja amerikkalaiset mikäli jotain suburbaneja, escaladeja yms. saisi johonkin älylliseen hintaan täältä. 10 vuotta vanha 5 bemari alkaen 5000 euroa. volvo V70 alk. 4500 euroa.

  Chevrolet suburban 10 vuotta vanha alkaen 23 000 euroa, cadillac escalade alk. 23 000 euroa, CTS alkaen 15 000 euroa, chevy vani alk. 23 000, lincoln navigator 25 000, dodge ram 28 000.........

  ihan sairaita hintoja, ei ihme ettei noita hirveemmin nuoremmat osta.
   
  Sounderi, mikke88, sämpy ja 2 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 5. kepuri

  kepuri 3rd gear

  Ite en oo koskaan äänestäny eduskuntavaaleissa ja muutenkii koko järjestelmä vaikuttaa siltä että ei se kansanedustaja saa mitään muutosta aikaan taikka ääntään kuuluviin vaikka kuinka olis mielipiteet oikeat autoharrastajien mielestä.
   
 6. Karpov

  Karpov Double Gearhead

  Eikait noissa uusissa enää hirveesti eroa kun fiilis on lähinnä moottorin varassa. Sisusta ja tyyli kuin kia:sta.

  Myyntimäärätkin määrittelee aikalailla mitä saa ja mihin hintaan. Kyllä +5000€ jo saa tuoreempaa jenkkiä jokapäiväiseen ajoon. Enkä nyt tarkota mitään avenger/epica akselia vaikka moottoria lukuunottamatta tunnelma monesti sama kun uudemmissa isoveljissään.
   
 7. chevytb02

  chevytb02 Gearhead

  Tätä vois kokeilla. Keskusta aikoo esittää lain jolla suunnitellaan alkoholin myynnin lopettamista koko maassa vuoteen 2021 mennessä.
   
  1purehell ja Pertti K tykkäävät tästä.
 8. sdfsd

  sdfsd Double Gearhead

  chrysler 300 saa mutta kuka nyt jotain mopareja?

  ford taurus 20 000, mustang 17 000, ford expedition 20 000..................
   
 9. Karpov

  Karpov Double Gearhead

  Niin ei saa juu mitään 2008 tms vuosimalleja mutta täysin kelvolisia ihan kaikilla mittapuilla olevia jenkkejä saa. Esim etuveto caddya, s10 blazeria, exploreria, jeeppiä + takavetosia lincolneja , sämpylä kapriissia ja randomit uudemmat etuveto fullsizet.

  Kaikki yllämainitut on varusteltuja ja niillä pärjää kesät talvet. Tehoakin on jo ok ja suurin osa sisustaltaan ja tunnelmaltaan vielä amerikkaa vs uudemmat kia sisustaiset
   
  Pertti K ja sdfsd tykkäävät tästä.
 10. Pertti K

  Pertti K Double Gearhead

  Tyttö on pari kertaa pyytänyt viemään Oldsilla kun olen ollut lähdössä jollain muulla.
   
 11. sdfsd

  sdfsd Double Gearhead

  saa joo jotain 10 vuotta vanhempia samaan hintaan mitä niitä 2008 tms. euroautoja. Et en sinällään lainkaan ihmettele miksi lähes kaikki valittee jonkun mersun tai BMW:n eikä amerikkalaista vaihtoehtoa.
   
 12. Karpov

  Karpov Double Gearhead

  Kyllä mä sen vielä ymmärrän jos joku ei halua 60-lukusella ajaa, mutta 90-2000 autot vielä jotenkin oli järjissään. Joku 08-10 bmw audi voi pistää sormen suuhun tai ainakin käden syvälle taskuun. Euroautojen ajettavuuskin oli mun mielestä parhaimmillaan aiemmin eikä nykyään.
   
 13. Jussi289

  Jussi289 Double Gearhead

  Ei muakaan kukaan nähny, vaikka koko kesän suhasin mökille Belairilla.
   
 14. Jussi289

  Jussi289 Double Gearhead

  En tiedä, miten sä autojas pidät, mutta ei mun pienessä otannassa Dodgeja (2) ollu vettä sisällä pesun jälkeen. Eikä kyllä Fordeissa, eikä GM tuotteissakaan. Tokihan avoon sai laskettua vettä sisälle ku pesurilla päästää katonreunaan.
   
 15. sdfsd

  sdfsd Double Gearhead

  noi tiedot ei jani-petteri 18vee autonostajaa kiinnosta. Etenkään kun jani-petteri 18veellä ei ole millastakaan kosketuspintaa jenkkiautoihin lapsuudestaan, saksalaisiin on jokasella kun niillä ajaa kaikki sama johonkin volvoon.

  Nyt on alkanu näkymään mun mielestäni enemmän noita uusia/uudehkoja jenkki-pickuppeja mitä pitkään aikaan on ollut joten ehkä jotain positiivistakin tällä rintamalla.
   
  Muokattu: 17.12.2018
 16. stealth

  stealth Gearhead

  Ei tietenkään yksi äänestäjä, eikä yksi kansanedustaja saa yksinään mitään aikaan mutta, joukolla ne muutokset tehdään, sellaista se demokratia on. Valitettavasti sun kanssa samoin kokevia on paljon ja, olis teidänkin aika jo herätä todellisuuteen.
   
  Muokattu: 18.12.2018
  Jussi289 ja Pertti K tykkäävät tästä.
 17. stealth

  stealth Gearhead

  :D
  Oikeasti?? onko lestakängi suunnitellut sellaista?? jos näin on pitää alkaa jemmata juomia omaan käyttöön ja myyntiä varten!!!;)
   
  Muokattu: 17.12.2018
 18. redneck1

  redneck1 Gearhead

  Harrastuksen tulevaisuus huono täällä meilläkin päin. Nuoriso ajaa kaupungilla vain bmw:llä ym. autoilla. Yksi mustang vuodelta 2006 yhdellä 18 vuotiaalla näyttää olevan mutta muita ei sitten hirveästi näy. Vanhat jenkki harrastajat on vaihtanut japsi ja euro romuihin mutta miksi??? Jenkki autottomat kadut ei hirveästi kannusta harrastusta eteenpäin. Jos nuoriso ei näe kunnon autoja niin he eivät myöskään osta sellaista. On täällä meillä päin silti jenkki autoja paljonkin mutta ne on vaan talleissa. Kunnon jenkki miehiä/naisia on vain kourallinen eli ne jotka ajaa ympärivuoden jenkkiautoilla.
   
 19. Charger´69

  Charger´69 Double Gearhead

  En oo niin jaksanu tuota päästö/bensatouhotusta seurata vakavissani kun jotenkin uskon että kyllä se harrastaminen jatkuu kuitenkin tavalla tai toisella, nauttii menemään vaan eikä liikaa ressaile etukäteen. Nämä harrasteautot varsinkin on semmonen kärpäsenpaska koko sopassa että eiköhän ne saada tavalla tai toisella pysymään liikenteessä, tuskinpa nyt näin hienoa harrastusta tapettaisiin, vaikka ei olisi ihan täysi yllätyskään jos noin kävisi kun nykymaailman touhua seuraa.

  Onko ne tuosta E85:sta mitään uhkakuvia maalailleet missään vaiheessa? Bensasta ja dieselistä kyllä, mutta eikö se tuo E85 ole toistaiseksi ollut uhkailujen ulkopuolella? Kaikki nämä vanhat bensavehkeethän on helpohkosti muutettavissa kohtuu kustannuksilla sille jos vaikka bensan myynti oikeasti loppuisikin, tai tehtäisi niin kalliiksi ettei oikeasti pystys enää bensalla ajelee. Tuosta E85:stahan olisi ihan jotakin hyötyjäkin, eli ei tarkottaisi mitää katastrofia jos näin olisi pakolla tehtävä.

  Mitä nuorisoon tulee niin se on ennemminkin surkiaa, sen näkee kyllä selvästi että nuoret naamat puuttuu jenkkiautohommista melkeen kokonaan. Muistan kun ite ekan jenkin ostin 23 vuotiaana vuonna 2003 niin sillon oli paljon oman ikäsiä harrastuksen parissa. Tässä on 15 vuotta vieriny ja tuntuu että edelleen edustan sitä nuorinta ikäpolvea jenkkipiireissä :eek::rotfl:
   
 20. redneck1

  redneck1 Gearhead

  Minä olisin ainakin ylpeä siitä autosta. Itse minutkin jätetään välillä capricella kouluun eikä kukaan ole koskaan nauranut eikä soittanut suutaan. Kehuja sen sijaan on tullut ja ihmeissään kaikki on aina kattonut kuinka hieno auto sekin on.
   

Kerro tästä muillekin!