Koko harrastuksen tulevaisuus...huono?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Cocco Bill, 15.12.2018.

 1. 12345678910

  12345678910 Gearhead

  Aika jännä ja aika tuntuu olevan nyt jännää.

  Mut kiwaa oli tänään eskari- ja alakouluikäisen muksujen (prinssi ja prinsessa) kanssa käydä siipiautoilemassa ja ihailemassa kauniita maisemia. Ei tarttenut pakottaa mukaan.
   
 2. Dataviilaaja

  Dataviilaaja Gearhead

  Naukkis, SK-, 1purehell ja 3 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 3. Forssassa ainakin harrastus on palaamassa samaan, kuin Jenkeissä 50-luvun alussa..:cool: (kiitos hippien ja kukkahattujen)

  Yökiihdyttelijät ovat alkaneet ottaa jo liikaa vapauksia – Forssan poliisi joutui poistamaan laittomia tiesulkuja

  Forssassa autoilla kiihdyttelevät ovat järjestäneet viime aikoina laittomia tiesulkuja. Teitä on suljettu ajamalla autoja katuosuuden molempiin päihin, jotta normaali liikenne ei pääse kadulle. Poliisi on joutunut purkamaan sulkuja.

  Kiihdyttelijät ovat viime päivinä sulkeneet katuja Forssassa autonkumien polttamista ja kiihdyttelyä varten. Suljettuna on ollut Forssan Prisman takana kulkeva Lyseokatu ja entiselle aikuiskoulutuskeskukselle menevä Perkiöntie.

  Myös Rovaniemen poliisi on ollut huolissaan viime aikojen mopo- ja automiiteistä.

  Kiihdyttelijät kokoontuvat Forssassa öisin tietyille paikoille polttamaan autojensa renkaita. Forssassa teitä on suljettu ajamalla autoja katuosuuden molempiin päihin, jotta normaali liikenne ei pääse kadulle. Tällöin kiihdytysajoja voidaan vetää rauhassa.

  Kiihdyttäjät eivät ole aivan nuorimmasta päästä. Vanhempi konstaapeli Mika Penttilä kertoo, että he ovat iältään 18–35-vuotiaita.

  Penttilä muistuttaa, että autoilijat ovat ottaneet aivan liikaa vapauksia, kun he ovat ryhtyneet sulkemaan yleisiä teitä ja katuja.

  Öinen kiihdytyskaista on myös esimerkiksi Turuntie

  Forssassa keskustan alueella meno on yöaikaan äitynyt villiksi. Mopojen ja autojen öinen meteli häiritsee asukkaita esimerkiksi Turuntien ja Kartanonkadun varrella, kun trimmatut autot ja mopot ilman pakoputkia rynnivät paikoissa, joissa nopeusrajoitus on 40 kilometriä tunnissa.

  Forssan Prisman piha-alueilla autoja on kiihdytelty jo pitkään. Merkkejä tästä ovat palaneiden kumien jäljet asfaltissa ja törmäilyjen jäljiltä vääntyneet valotolpat.
  Autoilijat ovat Forssan seudulla innostuneet myös järjestämään miittejä. Niissä kokoonnutaan ajokeiden kanssa tiettyyn paikkaan, ja sen jälkeen ajetaan letkassa ympäri Lounais-Hämettä.

  Viime viikonloppuiseen miittiin osallistui arviolta 300–400 ajoneuvoa. Meno oli ajoittain hurjaa, kerrotaan Forssan poliisista. Ajokorttinsa on Forssassa menettänyt jo moni nuori.

  Miitteihin osallistuvat järjestävät laittomia kiitoratoja

  Forssan suuret kokoontumisajot vetävät ajoneuvojen kiihdyttelijöitä pitkien matkojen päästä. Suosittuja kokoontumispaikkoja autojen ja moottoripyörien miiteille ovat esimerkiksi Humppilan kauppakeskuksen piha-alueet ja Forssan Prisman parkkialue. Osallistujia virtaa Forssaan satojen kilometrienkin päästä, muun muassa Uudeltamaalta ja Pirkanmaalta.

  Hämeen poliisin ylikonstaapelin Ari Pinomäen mukaan ilkeä lieveilmiö kokoontumisissa on, että miittien keskelle jätetään avoimia kiitoratoja. Niitä pitkin autoilijat ja moottoripyöräilijät vetävät laittomia kiihdytyskisoja muiden katsellessa ja kuvatessa. Miiteissä poltetaan kunnolla autojen kumeja, ja mootoripyöräilijät esittelevät stunttitemppuja.

  Ajajat voidaan määrätä sakkoihin tai ajokieltoon. Tapa levisi viime vuonna Kanta-Hämeeseen Pohjois-Suomesta, kertoo Ari Pinomäki.
   
 4. BRAKE DRUM

  BRAKE DRUM Double Gearhead

  Taitaa olla niin että Darwinin teorian mukaan vahvimmat selviää.
   
 5. markoyt

  markoyt 3rd gear

  Nuorethan on kautta aikain kapinoineet ja ottaneet omalla tavallaan kantaa asioihin....teoin ei sanoin niinkuin poliitikot....
   
 6. BRAKE DRUM

  BRAKE DRUM Double Gearhead

  Jos katsoo tuota sponsorien kirjoa niin ei tuo hirvittävän huonolta näytä. Siis se harrastuksen tulevaisuus. (Kuva SARKERI-71)

  [​IMG]
   
  redneck1, MJF ja Inlinee tykkäävät tästä.
 7. leemu

  leemu 3rd gear


  Forssan ympäristössä harrastus voi toistaseksi kohtuu hyvin.
  Ottaen huomioon, että on kuitenkin melko pieni kylä, niin kesälauantaina ihan päiväsaikaan patsastelin torin nurkalla sen aikaa, että ehdin jäätelön syödä niin helposti likemmäs kymmenen harrastevehkeeksi katsottavaa jenkkiä meni silmien ohi..
   
 8. Stang_81

  Stang_81 Double Gearhead

  Aivan turha näitä on verrata keskenään. Ne jotka teslan tai muun sähkövatkaimen ostaa, ei ne mietikkään minkään samanhintaisen harrasteauton ostamista. Kun teslalla liikkuminen on monesti sitä pakollista liikkumista, harrasteautolla useammin ei.

  Kyllähän kalustoa on saatavana ja lainaakin, jos vaan sellaista haluaa. Nyt vaan näkee että kalustoa on paljon ja jopa asiallisiakin kohtuurahaan eikä ne tee kauppaansa. Et jokinhan yhtälössä mättää.
   
  MRKM tykkää tästä.
 9. MRKM

  MRKM Gearhead


  Kyllä siinä on "koko harrastuksen tulevaisuudella" pohtimista "sijoittaako" rahansa klassiseen polttomoottori V8-jenkkirautaan, vai ostaako samalla rahalla sittenkin kenties tuliterän tai vähänajetun ympäristöystävällisen sekä vähäkulutusvirtaisen jenkkisähköauton esim. 7-8 vuoden akustotakuulla. Nämä ovat isoja tunnepuolen kysymyksiä, "koko harrastuksen tulevaisuudella" o_O.[/QUOTE]

  Ei mahdu mun kaaliin miten jotkut jaksaa jankata tätä Teslaa jokapaikassa.
  Mun ajatusmaailmassa ei vanha jenkki ja Tesla ole missään mielessä vaihtoehtoja toisilleen kun harrasteautoa haetaan. Teslalla hoituis kyllä minunkin arkikaupunkiajot varmasti oikeinkin vaivattomasti, mutta harrasteautoksi en uusista autoista suurintaosaa kyllä miellä?
   
  Rollercam, Isamu, Stang_81 ja 2 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 10. Inlinee

  Inlinee Gearhead

  Mee töihin ja lopeta tuilla eläminen ni on varaa ostaa bensaa ja saada muittenki ku Emma Karin huomio.
   
  Rollercam ja Turnn tykkäävät tästä.
 11. GeeTeeO

  GeeTeeO Gearhead

  Rullanokka saa tunkea korkeanostoisen kyhmykepin sinne minne ei päivä paista. Oma harrastelelu on 52 -vuotias, siinä vaiheessa Teslat ja muut pyörillä kulkevat dildot on jo moneen kertaan kierrätetty ämpäreiksi ym. kukkaruukuiksi. Minkähän arvoinen tuo Elon Muskin aivopieru on siinä vaiheessa, kun akkupaketti on kypsä? Taitaa olla yhtä arvokasta kierrätysmateriaalia, kuin Saksassa pelloille hylätyt tuulimyllyn siivet. Jossakin sivistysmaassa on vielä sadan vuoden päästäkin bensaa saatavilla ja harrastus voi hyvin, se kauanko on Suomessa riippuu ihan kansasta. Annetaanko viherpiipertäjäfeministilesbojen tuhota tämä maa vai pitäisikö tehdä jotain?

  Kaikille Tesla-kuskeille ja muille ituhipeille uudeksi ekokulkuneuvoksi suosittelen tuota keksintöä.



  Tämä mielipide on keski-ikäiseltä lihaa syövältä heteromieheltä, joka asuu öljylämmitteisessä omakotitalossa ja omistaa 2 polttomoottorikäyttöistä autoa ja 2 moottoripyörää ja perikunnan toisena osakkaana traktorin.
   
  Rollercam, Retem, kad_boost ja 9 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 12. BRAKE DRUM

  BRAKE DRUM Double Gearhead

  Ei ne kaikki välttämättä ole lesboja koska puolisen tusinaa on paraikaa siunatussa tilassa tai ainakin hiljattain tehnyt ilmastorikoksen.
  Tosin onhan keinosiemennyskin mahdollista.
   
  arskazone tykkää tästä.
 13. Pikuppeilija

  Pikuppeilija 1st gear

  Jaa taas yks aivopesty ituhippi, etkö vois mennä jauhamaan tuota kakkaa jollekin toiselle foorumille.
  Ja miten se co2 nyt tuhoaa suomen kauniin luonnon, kun antaa kukille niitten happea niin nehän vaan kukkii kauniimmin :)
   
  Rollercam ja Vermilion tykkäävät tästä.
 14. BRAKE DRUM

  BRAKE DRUM Double Gearhead

  Trolli.
   
  Rollercam tykkää tästä.
 15. viikinki75

  viikinki75 Double Gearhead

  Sitäkin. Ja todennäköisesti näitä mielensäpahoittajia, jotkä lähti OD:lta ovet paukkuen uudemmille vesille. ;)
   
  Rollercam tykkää tästä.
 16. redneck1

  redneck1 Gearhead

  Nettiautossa itseasiassa yllättävän vähän jenkkiautoja myynnissä. Jenkkiautoja tällä hetkellä 73 sivua, vaikka pari vuotta sitten oli jotain yli 100 sivua.
   
  Rollercam tykkää tästä.
 17. Stang_81

  Stang_81 Double Gearhead

  Ja murto-osaan rahasta minkä laittaa teslaan voi ostaa vaikka dodge caliberin tai minkä tahansa vastaavan ja hirveän määrän polttoainetta. Siltikään ei ne sen ihmeemmin jenkkiautoja ole suurimman osan silmissä.

  Kun se sähkö vaan ei ole sen jenkkiautoilun juttu. Diiseli ainoastaan noissa lava-autoissa.
   
  Peeaa tykkää tästä.
 18. Kalja imuri

  Kalja imuri 1st gear


  Siinä kohtaa kun mun 10 000e bensa vanilla, johon tankkaan sen 50 000e gasoa että ollaan siinä patteri dildon hinnassa oon ajanu aika kerpeleen pitkälle:lol:
   
  Rollercam, Desoto57 ja Inlinee tykkäävät tästä.
 19. Kalja imuri

  Kalja imuri 1st gear

  Eli yli 10v menee että ollaan patteriämpärin hinnassa, vasta sen jälkeen pääsee ajelee halvalla sähkölläo_O
   
  Rollercam tykkää tästä.
 20. Kalja imuri

  Kalja imuri 1st gear

  Sitäkään ituhipit ei noteeraa että akusto kestää latauskertoja 1000kpl. 300km rangella niin 300 000km ja dildo paaliin. Mun edellinen -06 V70 2.4 bensa automaatti volvo jatkoi seuraavalle omistajalle kun mittari lukema oli 440 000km. Joista itse ajoin 295 000km. Eikä tarvinnut avata mosaa tai laatikkoa noille kilsoille, täydellisen huoltohistorian kanssa:D
   
  Rollercam ja Peeaa tykkäävät tästä.

Kerro tästä muillekin!