Koko harrastuksen tulevaisuus...huono?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Cocco Bill, 15.12.2018.

 1. Arkkumies

  Arkkumies 2nd gear

  Vihreä vety on vihreällä (uusiutuvalla) energialla tuotettua vetyä. Kovin tylsää... (vedyn tuottamiseen elektrolyysillä tarvitaan virtaa)

  Ja ammoniakkia voi käyttää polttoaineena, energiatiheys tilavuuden kannalta on noin kolmasosa dieselistä.
  Ammoniakkiakin saa vihreänä :) Kuin myös metanolia, metaania, dieseliä ja perinteisesti sitä vihreää sähköä.
   
 2. Arkkumies

  Arkkumies 2nd gear

  Viron ja ahvenanmaan viinarallista on niin hyvin bisnestä, ettei sitä kannata jättää väliin, eiköhän se rahan saanti ole suhteellisen tärkeää nuin liiketoiminnan kannalta? Tyhmää joo, veronkiertoahan se periaatteessa on.
   
 3. Mitäs muuten on vihreä metanoli?
   
 4. Arkkumies

  Arkkumies 2nd gear

  Metanolin tuottamiseen tarvitaan metaania, ja maakaasu sattuu sopivasti olemaan melkein pelkästään metaania, joten teollinen metanolin tuotanto tapahtuu maakaasulla, eli fossiilisella kamalla.

  Biokaasu sisältää myös aika paljon metaania.
  "Vihreää" biometaania saa puhdistamalla biokaasusta muu paska pois ja biometaanista tehty metanoli on näin vihreää, eli biometanolia.
   
 5. tapsah

  tapsah 2nd gear Bannattu

  kannattaa katsoa kuinka kävi ohion sarpperille kun ei muistanut vajan eräpäivää, kyllä amerikassa on kaikki laitteet keksitty: Shed repo in the hillibilly jungle, sinä-putkessa
   
 6. Slant Sickness

  Slant Sickness Double Gearhead

  Vetykin tuotetaan liki kaikki maakaasusta. Sitä tehdään Suomessakin määrissä. Vastaa energiasisällöltään suunnilleen autoissa käytettyä bensiinin määrää. Vihreä vety on vasta unelmissa. Joskus muinoin vetyä tehtiin koskivoimalla Woikoskella, mutta määrät eivät olleet kovin suuria.

  Hmm. Mitäs margariini on? ”Kasvirasvaa”. Ja sopii vegaaniseen ruokavalioon. ”Kyllä”. Miten se öljy saadaan margariiniksi? ”Hydrolysoimalla. Siihen tarvitaan lisäksi vetyä”. Ja se vety on siis maakaasusta tehty, joka puolestaan on sisiliskoista syntynyttä …
   
 7. Inlinee

  Inlinee Gearhead

  Purjelaivat takas!

  Aurajoesta saa Suomen Joutsenen ens hätään.
   
  kerkko tykkää tästä.
 8. Slant Sickness

  Slant Sickness Double Gearhead

  Joissakin laivoissa on jo tuuliroottoreita. Niillä tehdään osa kulkuvoimasta. Ei se huono ole.

  Ruotsin risteilyn polttoainekulutus laskisi noin 30%, jos ei olisi tarvetta taxfreehen.
   
 9. Slant Sickness

  Slant Sickness Double Gearhead

 10. redneck1

  redneck1 Gearhead

  Pitäiskö olla huolissaan autojen toimivuudesta, koska uusimmassa Amerikan Raudassa numerossa 01/2022 oli Michael's Garagen Michael Harryn kirjoittama kolumni joka liittyi osien saatavuuteen ja siihen että kunnon osia alkaa olla hankala saada, ja jos osan saa on se usein idäntuontia. Lukekaa loput itse lehdestä.  -------------------------------------------------
  Kurjaksi on mennyt jos amerikkalaisen auton ostaja saa Aasialaisen auton "kestävyyden" osien myötä.

  Tilaako kaikki nykyään netistä jotain sekundatavaraa? Turun US-partskin meni konkurssiin itselle tuntemattomasta syystä muutamia vuosia takaperin. Pitääkö tästä idäntuonnista nyt syyttää ostajia vai valmistajia? Vieläkö tilaatte rockautosta puoli-ilmaisia osia?:p:poff: Tilatkaa jatkossakin niin tilanne tuskin paranee. Ehkä se on jo peruuttamatonta.:wc:
   
 11. Inlinee

  Inlinee Gearhead

  Yks huomio itellä on et vaikka jenkit on ainakin puheissaan kovin patrioottisia, niin monasti kun kattoo projutopicceja on osat procomppia yms, koska " on halvempia". Kyllä ne ihan ite sössii oman hommansa, ja samaa aikaa samat heput ulisee "yleisellä" ku tuotantoa siirretään halpamaihin.

  Eikä se ole siis pelkästään niiden vika, nykyään kun enemmän on enemmän, jos saat tonnilla halvempia osia, vaikka vähän herättäisi kysymysmerkkejä, "tuplamäärän", niin kyllä se valinta vetää sinne halvempiin. Jos toisaalla pystytään tuottamaan "sama" osa puoleen hintaan, niin vastausta kysymykseen voi katsoa maasta itsestäänkin eikä pelkästä ostajakunnasta.
   
 12. BRAKE DRUM

  BRAKE DRUM Double Gearhead

  Rahalla ei ole isänmaata.
   
 13. ..eikä isänmaalla rahaa.
   
  Seevu, riviera56 ja always bb tykkäävät tästä.
 14. BRAKE DRUM

  BRAKE DRUM Double Gearhead

  Rahaahan se on velkarahakin
   
 15. always bb

  always bb Gearhead

  Ainakin Ameriikassa velat on aina saatavia, sellaista raha politikkaa kun opetettas täälläkin. Loppus jummijammi se köyhäily
   
 16. Zejk1

  Zejk1 2nd gear

  Asiaan hieman liittyen....käyttikseen tarvin sellaisen vesiputkihässäkän....suomesta ei löydy miltään tukkurilta ainoastaan merkkiliikkeen tiskiltä , 280 €. Kas kummaa, aeromotorsilta kyseinen kampe 56€ posteineen. Vaikea arvata kummasta ostin ...eikä mennyt yöunet :)
   
 17. oceanic7

  oceanic7 Double Gearhead

  Viimeinen harrastekasi taloudessa laitettu poistomyyntiin, vituttaa tuo bensan hinta niin paljon et en kyl viitti enää autoja ottaa harrasteeks. Onneks löytyy porukkaa joka jaksaa ja viittii ylläpitää jaloa lajia. On tää saatana ihme maa kun pitää ajaa porukka ihan kyykkyyn.
   
  Zejk1 tykkää tästä.
 18. Slant Sickness

  Slant Sickness Double Gearhead

  Ehdin innostua bensa-Ramin ostosta. Ken sen nyt oli tuonut, oli sortunut tuomaan TAKAVEDON. Ei mulle sitä. Olisi ollut muuten ihan speksissä. Mä ajelen F-150 lavalla, 17 litraaa per 100 km keskimäärin ja on tosi vaikeaa perustella uutta autoa, koska nykyisessä "kuoletus" on "0". Esim joku 20-30 keur investointi kuolee tosi hitaasti kulutuserolla.
   
  dart -66, Kustom STW ja Swinger tykkäävät tästä.

Kerro tästä muillekin!