Koko harrastuksen tulevaisuus...huono?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Cocco Bill, 15.12.2018.

 1. hartsa69

  hartsa69 Gearhead

  ^Ittekin alkanut olla sitä mieltä, että laittakoot metsää nurin jos sitä on. Vaikka vanhoista metsistä jne tykkäänkin niin jotain rajaa..

  Täällä päin suunnitellaan Astuvansalmen suunnalla olevan yksityismetsän pakkolunastusta, jotta kalliomaalauksille saataisiin mönkijän levyinen kunnon polku...

  Kun ne maalaukset on kuitenkin suojaeltavia niin kulku sinne pitäisi olla mahdollisimman hankalaa. Veneellä sitten maksusta turistit paikalle.. hyvästä maksusta.

  Oman hemin käyttö nyt kallista on mutta omapahan on valinta..
   
 2. Poni -69

  Poni -69 3rd gear

  Täällä kans tulossa kuun vaihteessa 14ha harvennus nii saa kesällä bensaa.. :D:D ja jos alkavat EU- hölmölässä määräileen suomalaisten metsänomistajien metsien käytöstä niin pistän kaiken matalaksi ja naatiskelen rahoista. :cool::D
   
  SK-, pe-le, artsiracing ja 8 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 3. fenix

  fenix 2nd gear

  Tuosta kun ottaisi valokuvan missä on tyhjää lääniä ja puupino.
  Julkaisisi kuvan hesarissa saateteksillä; Oli pakko kattamaan autoilun nousseita kustannuksia.
  Kyllä sattuisi puunhalaajan sieluun.
   
  Muokattu: 5.2.2022
  Mija, artsiracing, mach71 ja 9 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 4. duel

  duel 2nd gear

  Joo, ei taida cityvihreät arvatakaan kuinka paljon maakuntien moottoripäillä onkaan metsiä omistuksessa.
  Se voi olla vaikka 10 000 keloapinaa vaatimassa sitä sun tätä, mutta yksi hillbilly päättää että tästä kaikki tuonne rajaan asti sileäksi niin se on silvuplee kuraperseet!
   
  Muokattu: 5.2.2022
  Inlinee, Artsi Bunker, Poni -69 ja 2 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 5. spinout

  spinout Gearhead

  Laskin tossa, että bensalitra olisi 16 senttiä halvempi, jos ALV maksettaisiin vain sen verottomasta hinnasta, mutta se maksetaan myös valmisteverosta. Veroa verosta, lain mukaan. Toinen samanlainen on sähkövero. Autoverosta ei saanut periä "elviä" (alv toisella nimellä), se deletoitiin.
   
 6. Artsi Bunker

  Artsi Bunker 2nd gear

  Kyllä tässä kauemmas pitää miettiä. Tuolla jossain ilmoitin ammatikseni maanviljelijän. Mutta jos rupeaa ajattelemaan liian laajasti niin lähtee järki ja pian alkaa sovittamaan köyttä kaulaan. Kyllä täällä alku päässä kaikki on kallistuneet, jopa enemmän kuin polttoaineet. Kyllä täällä harkitaan alan vaihto ihan vakavasti. Se että Impala on tarkoitus pitää loppuun asti on se viimeinen tärkeä esine mistä haluan luopua, mutta ei viimeinen tärkeä asia.
   
  exner tykkää tästä.
 7. exner

  exner Gearhead

  Pakko kommentoida myös; on totta että bensan lisäksi myös kaikki se mitä jokainen tarvitsee tehdäkseen "leivästä p..kaa", on kallistunut ja paljon.Kaikesta huolimatta ihmisen on hyvä ennemmin harrastaa kuin olla passiivinen. Sähköautoilu ja sen yleistyminen on väistämätön muutos mutta me myös täällä maassa yksilötasolla pystymme vaikuttamaan millä tahdilla muutos tapahtuu.
  Tarviiko olla kärkimaana muutoksessa joka on kaikille maille tavattoman kallista?Kannattaako sekään että alistutaan yksilönä/veronmaksajana tietoiselle julkiselle painostukselle ja luovutaan omistaa harrastuksistamme sen takia kun poliittiset intressit on muualla kuin esim. ekologisuudessa, Jonka takia muutosta nyt ajetaan vauhdilla??Olen itse nyt 53-vuotias ja nähnyt melko suuria muutoksia tähänkin asti.Näen sähköistymisen autoissa väistämättömänä asiana mutta en kylläkään ala omia harraste-autojani myymään että varautuisin johonkin, kun en edes tiedä mihin varaudun.
  Seuratkaa globaalisti asioita mutta ei liian globaalisti; ei autoharrastus ihan vähällä lopu eikä edes bensan myynti niin kauan kun öljy-yhtiöt ei ala kimppaan sähkö-yhtiöiden kanssa eikä sekään ole edes kovin mahdollista; öljy-yhtiöt on omistuspohjaltaan globaaleja ja sähköyhtiöt suurimmalta osin hyvin pieniä, taitaa sähköyhtiöitä olla suomessakin kymmeniä jos ei satoja?.Bensiini on öljyteollisuuden sivutuote josta saa maksimaalisen hyödyn ja valtiot verotuloja. Jatketaan harrastusta, cruisinkeja ja ollaan aktiivisia.Pidetään kalusto kunnossa vaikka se vähän enemmän joltain osin maksaakin kun aiemmin.Kesä tulee!
   
  SK-, tinareki, kad_boost ja 6 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 8. simeoni

  simeoni Double Gearhead

  Kuinka paljon ajatte niillä harrasteilla jos bensan hinta on kynnyskysymys? Ajatellaan että ajelis tollasen 5000km, eli 1/4 kaikesta ajosta keskikulutuksella 16L/100km. Se on 800 litraa bensaa, jos se maksaa 50c enemmin kuin 10 vuotta sitten niin se tekee 400€ lisäkustannuksen harrastamiseen. Tietysti rahaahan se on ja pois muusta mutta aika moni tekee 10 000 euron tekniikkaswappeja ja 6000€ maalauksia siihen autoon, mut bensaan ei enää riitä raha millään?
  Itse myin harrasteauton pois pari vuotta sitten mutta ei se bensan hinnasta ollut kiinni tai vihreiden vika, kyllä siihen vaikutti ihan muut syyt.
   
  isalmela, Isamu, tinareki ja 1 muu tykkäävät tästä.
 9. Pannu H-D

  Pannu H-D Gearhead

  Erittäin hyvin kirjoitti simeoni.
  Siihen ei ole muuta lisättävää kuin se et vaikka kaikki kallistuu kokoajan niin kyllä ne palkatkin on noussut.
   
  tinareki tykkää tästä.
 10. Rytari

  Rytari Gearhead

  Noh, täytyy sanoa että mun käyttöauto vie keskimäärin sen 16L sataselle ja 2013 lopussa kun edellinen työnantaja lopetti olemassa olemisen niin vielä olen pari euroa jäljessä siitä kta:sta, harrasteauton myin neliswn vuotta sitten ja oon harrastanut sitte vaan käyttöautolla sen mitä sen ajokunnossa pito vaatii. kyllä sen huomaa että kymmenessä vuodessa harrastamiseen käytettävissä oleva raha on kuihtunut olemattomiin, mutta jos täytyy tää harrastaminen lopettaa niin kannattaa kyllä vaan alkaa maata muutenkin pirtillä.
   
 11. moottorinlohko

  moottorinlohko Gearhead

  g30 niin sai maksut alas,harrastetaan ja tehdään vaan pikkupojalle laitteita sutittamiseen
   
  Swinger ja Kustom STW tykkäävät tästä.
 12. grantorino

  grantorino Gearhead

  100€ ei paljoa ajella, se palaa jo kahdessa tunnissa. Tietysti jos seisoskellaan auton vieressä cruisingissa, saattaa vähän kauemmin riittää.
   
 13. Isamu

  Isamu 3rd gear

  Mitä ihmettä sillä autolla tehdään jos tuollainen määrä polttoainetta menee parissa tunnissa?
   
 14. Fuselage

  Fuselage Gearhead

  100€ = 50l bensaa, jos auto vie sen 20-25l kaupunki pyörityksessä, niin se on käytetty kahdessa tunnissa.
   
 15. Isamu

  Isamu 3rd gear

  Niin kai sitten jos ajelee vaan rundia pari tuntia pitkin pikkukatuja ja vetelee liikennevalolähtöjä tavan tuosta.
   
 16. Volvo_5.7

  Volvo_5.7 Double Gearhead

  Siis onko tuo tuntikulutus tuo 25l? Keskinopeudeksi ei yleensä paljoa vauhtia kaupungissa saa, tuostahan tulee joku 100l/100km? Melkoista.
   
  isalmela tykkää tästä.
 17. Hukka86

  Hukka86 2nd gear

  Puhunet tuntikulutuksesta vai 100km/h ajelet kaupungissa
   
 18. Slant Sickness

  Slant Sickness Double Gearhead

  Dodii. Sit vaan vaihtelemaan pienempiä, moderneja ruiskumoottoreita monivaihteisine laatikoineen. 25 litraa vanhanaikaista kulutusta kun leikkaa jollakin lässykällä 10 litraksi, niin bensa tuntuu taas melkein halvalta.
   
  Stang_81 ja Kustom STW tykkäävät tästä.
 19. chevyjussi

  chevyjussi 2nd gear

  Luultavasti kaiken kallistuminen vaikuttaa siihen että nykyinen kalusto saa riittää ja käyttöauton kulutus max 6 litraa/100km. Perämettiä tai tukikelpoisia peltoalueita ei ole myytäväksi.
   
 20. kippis

  kippis Gearhead

  tai sitten kannattaa 4 pyörää vaihtaa kahteen samalla kun janoinen v8 vaihtuu v2:een.
  eli joku vanhempi hd tarjoaa taatusti yhtä brutaalin ajofiiliksen ja bensaakin menee reilusti vähemmän...
   

Kerro tästä muillekin!