Koko harrastuksen tulevaisuus...huono?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Cocco Bill, 15.12.2018.

  1. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    En tiä sitten mihin uskoa? Osa sanoo että lisääntynyt vaan harrastus ja kalustoa on liikkeellä.

    Omat havainnot päinvastoin ja täälläkin esim talviautoina tuntunut muut kuin jenkit yleistyneen mitä aiemmin ollut. Tai sitten porukka on rehellisempää kuin ennen :D

    Enkä nyt pelkkää talvea tarkota taas
     
  2. BigOJS

    BigOJS 3rd gear

    Karpov: Useatkin on yrittäneet selittää, että harrastus on ajan kanssa muuttanut muotoaan (niin kuin useimmat asiat). Se, että linttoja ei räntäsateessa näy ei tarkoita sitä, että harrastajien määrä on vähentynyt. Se tarkoittaa vain, että nykyihmisen harrastaminen ei vaadi henkensä kaupalla vanhalla autolla ajamista talvikelissä vaan cruisailua aurinkoisessa kesäillassa.
     
    Pertti K ja Jussi289 tykkäävät tästä.
  3. xarper

    xarper Gearhead

    Miksi sitä pitäis henkensä kaupalla ajella?
     
  4. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    BigOJS: enkä nyt pelkkää talvea tarkota taas, osa 16181.
     
  5. Jussi289

    Jussi289 Double Gearhead

    Nyt en ymmärrä. Vuodesta -83 alkaen on ollu aina jenkki ajossa, oli talvi tai kesä. Toki ei se sama aina, kun ei henno vanhuksia talvipaskaan sotkea. Tai no, vanhus ja vanhus. Uusia meillä olekaan.
     
  6. sdfsd

    sdfsd Double Gearhead

    koska nykyajan ihmiset
     
  7. sdfsd

    sdfsd Double Gearhead

    sinä tajusit pistää katon kiinni pesun ajaksi.
     
  8. Impala76

    Impala76 Gearhead

    Kerron nyt vaan oman mielipiteeni aiheesta... Eli olen 38v ja harrastanut jenkkejä nyt noin 20v. En tiedä olenko nuori vai vanha harrastaja, vai jotain siltä väliltä.. Taloudessa 4 harrasteautoa, mulla 3 ja emännällä yksi. Asumme pikkukaupungin liepeillä varsinais-Suomessa. Täällä ainakin saanut huomata joka kesä, että parikolme juuri kortin saanutta heppua ovat hommanneet itselleen harrastejenkin.. Harrastus näyttää voivan ainakin täällä asiaa seuraten oikein hyvin..
    Nykyään kesän joka viikonlopulle löytyy jokin cruising tai muu alan tapahtuma, ei tarvi kun valita mihin menee. Näin ei ollut vuosituhannen vaihteessa harrastusta aloitellessa. Esimerkkinä mainittakoon myös pick-nick ja linnacruising jotka paisuvat vuosivuodelta. Vanhoilta ajoilta on jäänyt oikeastaan kaipaamaan tapahtumien osalta vain Hesan vanhan jäähallin burnis cruisingeja.

    Ulkomaiden tapahtumista on nyt 15v kokemus mutta vain Ruotsin osalta, siellä myös kalustoa ja harrastajia näyttää riittävän loputtomiin.. Esim Västerås summer meet ja Power Big meet..
    Se että laskeeko näiden harrastevehkeiden arvo tulevaisuudessa niin voi olla, mutta en minä tätä ainakaan rikastuakseni tee.. Lähinnä rahan suunta on ollut toinen koko harrastuksen ajan mutta kaikki kiva maksaa..
    Ilmasto vouhotuksesta senverran että vaikka tulevaisuudessa fossiilisten polttoaineiden myynti loppuukin niin kyllä nämä laitokset ovat melkohelposti muutettavissa e85 ja e100 etanoli polttoaineille joita todnäk myydään vielä bensiinin myynnin loputtuakin..
     
    stealth, mickey ja Volvo_5.7 tykkäävät tästä.
  9. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    En tässä sinua osoita enkä ketään muutakaan.


    Mulla vaan simppeli logiikka. Ajan suht paljon ja usein + koitan pitää silmät auki.

    Tolla logiikalla on empiirinen tutkimus tienpäällä tehty. Täällä sitten seurattu keskusteluja.


    Ja nyt ei taaskaan ole talvesta kyse.
     
  10. maddis

    maddis Gearhead

    Ilmastovouhotuksesta liittyen ja kun nämä sähköautot on nyt niin trendikkäitä. Miettinyt, että koskahan tulee uutinen, että eka tyyppi saanut tapettua itsensä, kun on jotain vanhempaa autoa sähköistänyt.

    Alkaa äkkiä bensa tuntumaan turvammiselta tavaralta kuin joku tuommonen vaikka 40kWh akusto josta otetaan tehoa vaikka 20kW, mikä on varsin vähän. Sattuu 'pieni' oikosulku siellä rassatessa, niin äkkiä hitsaa kaapeli kiinni ja sitten onkin menoa. Jos ei akut poksahda niin joku paikka palaa ainakin. Ja sitten onkin kohta kielletty sähköautojen teko ja saa ostaa vain tehdastekoisia.

    Noi numerot nyt on hihasta revitty, mutta periaate noin niinku.
     
  11. rb

    rb Double Gearhead

    Mua taas hirvittää, kun noita itsestään ohjautuvia, itsekseen jarruttavia alkaa nyt jo olemaan ja sit kun niitä on muutama vuosi tuolla suolan seassa lioteltu, niin paljonko tulevaisuudessa alkaa olla sellaisia kolareita, et joku pikkuauto lyö moottoritiellä liinat kiinni ja sit seuraavaksi sen saa kaivaa sieltä rekka-auton akseleiden välistä.
     
    wilburi ja Jussi289 tykkäävät tästä.
  12. Seejii

    Seejii Gearhead

    Ehkä sinun pitää opetella olemaan ajattelematta tuollaisia :D
    Nykyjärjestelmä lähtee kertakäyttöisyydestä ja se on tämän ilmasto vouhotuksen ydin. Tehdään pikavoittoja, nopeita asioita koska ne on "näyttäviä". Kertakäyttö autoja on miksei siis kertakäyttö ihmisiäkin.
     
  13. Volvo_5.7

    Volvo_5.7 Double Gearhead

    Noi kertakäyttöset uudet vehkeet tekee jo nyt uutena random äkkijarrutuksia esim tunnelin suulle kun tulee varjoa tms. Duunikavereiden uudet työsuhde autot kyseessä. Eivät oo kuulemma kolaroineet vielä ja sitä oppii varomaan ja kattomaan paikkoja sillä silmällä että vetäseeköhän automatiikka jarrut pohjaan. Kovin turvallisen kuuloista.
     
    Jussi289, rb ja Pertti K tykkäävät tästä.
  14. Pertti K

    Pertti K Double Gearhead

    Ja jos havaitsee tuollaisen potentiaalisen vaaranpaikan, niin miten toimitaan? Jätetään enemmän väliä takanatulevaan vai laitetaanko hätävilkut päälle (laitonta)?
     
  15. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    Jäsen sösssö sen jo hyvin sanoi, että jos pihalla seisoo traktori yai motska niin se ei vielä ketään harrastajaksi tee vaikka sillä joskus ajaiskin
     
  16. Charger´69

    Charger´69 Double Gearhead

    Toimiiko tuo sitten myös toisinpäin eli jos jollaki on Chrysler Voyager ja hän ajaa sillä päivittäin niin on tosi jenkkiharrastaja? :odcool:
     
  17. rb

    rb Double Gearhead

    Okei!!…….. Ollaan sitten Wannabe.. :odcry:

    Nyt kun on jo tällainen vanha äijä, jonka omat lapset on jo siinä iässä, että ne jo aika omatoimisesti hoitaa omat harraste kikkareensa, niin nää omat touhuumiset pikkasen elää.

    Nythän on reilu vuosi tullut pakkoharrastettua vanhaa amerikkalaista kovinkin aktiivisesti, koska sinisilmäisenä tollona piti ison veden ostaa jotain sellaista, johon pelkkä lattiamattojen vaihto ei sit riittänytkään, vaan sinne allekin piti laittaa jotain, jota vasten ne matot levittää!

    Mut sitä ennen ehti kulua paljon aikaa vastaavista hommista ja se varsinainen harrastaminen tapahtui enempi kaksipyöräisten merkeissä...
     
    Jussi289 tykkää tästä.
  18. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    Tässä nyt kokoajan kärjistettyä tahallinymmärrystä.

    Otetaan esimerkiksi vaikka vanha pappa millä on kotonaan huikea kokoelma jotain harvinaista. Pappa kumminkin eristäytyy ja ei näytä kokoelmaa. Samaan aikaan kokoelmia moni haluaisi nähdä vaan ei näy.



    Tai jos suurin osa naisista olis kotonaan 24/7. Kyllä niitä naisia on mutta ei niitä missään näy, korkeintaan kerran vuodessa stockmannin hulluilla päivillä.


    Ymmärsin koko ketjun huolena en edelleenkään sellaisena, että eri harrastustapoja tai muotoja tuomitaan.

    Mun mielestä silti piiloharrastus tai ajoneuvojen seisotus tallissa ei edistä yleistä kuvaa esimeriksi jenkkiautoilusta.


    Tottakai jokanen voi tehdä tai olla tekemättä mitään. Edelleen mun mielestä näkyvyys lisää hyvää pöhinää.

    On lehdet ja netti, youtubessa videoita. Kyllä se silti nuortakin kossia varmaan enemmin sykäyttää kun näkee livenä aidon haisevan ääntelevän raudan (joo pätee pilluunkin).


    Joten tehkööt kuka mitä mutta mun seurannan mukaan on hiipunut tämä touhu yleisellä vinkkelillä. Näyttelyissä en käy sen myönnän.



    On täälläkin asenteet lieventyneet jopa niin, että on naurettavaa ajaa esim talvella jenkillä kun ennen oli vääntöä onko aspen tai leppä edes auto. No se ei silti kaikilla ole muuttunut lie vieläkään. Se on joko Toyota tai 69 charger. Eli toyota.
     
  19. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    Ja käytännöllisyyttä jo moni miettii kesäajossa. Ei silti ihme jos se on se toinen ääripää. Joku tehostamaton ja varusteeton 60's tai 8littasella koneella mikä sitten vie vitusti ja siksi ei voi ajaa.
     
  20. talonmiehen vapaapäivä

    talonmiehen vapaapäivä Double Gearhead

    Kyse on vanhenevan harrastajan ajatusharhasta, vanhoja jenkkejä on tänäpäivänä varmasti enemmän liikenteessä kuin esim 80-luvulla, jopa talvikäytössä. Ne vanhat jenkit on vaan sen 30 vuotta tuoreempia kuin 30 vuotta sitten. Itselläkin 18 vuotta vanha jenkki jokapäiväisenä käyttöautona ja joka päivä tulee silti vastaan vielä vanhempia.

    Se nyt on vaan luonnon laki että harrasteajoneuvokanta uusiutuu samalla kun harrastajakantakin uusiutuu
     
    Muokattu: 18.12.2018
    Pertti K ja Petri R. tykkäävät tästä.

Kerro tästä muillekin!