Koko harrastuksen tulevaisuus...huono?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Cocco Bill, 15.12.2018.

 1. spinout

  spinout Gearhead

  Kelle teet valituksen, jos et hyväksyisi lampaana päätöstä, kun harrastepelissä bensakulut nousi vuoden aikana "jopa" 45€, kun mitään päätöstä sinä aikana ei ole tehty vaan ne nousi aivan muiden syiden takia, joille ei voi yksi taapertaja mitään? Tietysti siellä oli pohjalla jo kovat verot, but..

  Vanhan harrastepelin omistaminen ja käyttäminen on sen rahan arvoista, maksoi mitä maksoi, ei se oo pakkopullaa ja niitä kokemuksia voi sitten kiikkustuolissa muistella vanhana ukkona, kun ei oo enää korttiakaan, jos elää niin pitkälle..

  En mistään Hagertysta puhunut. Voisi sitä katsoa vaikka Ruotsia ja sinne on helppo myydä, jos finnit pihtaa liikaa. Ei auton myyntiarvo pelkästään määritä sen arvoa. Munkin auton arvo on vakuutuslaitoksessa määritelty, joka korvataan, jos se menisi lunastukseen.
   
  Muokattu: 9.2.2022
 2. Pannu H-D

  Pannu H-D Gearhead

  Jos nyt joku laittaisi harrasteauton ns naftaliiniin eli ei tekisi sille mitään eikä ajelisi sillä niin kertyisikö säästetyt rahat tilille? Epäilen että ei.
  Niin mistä se harrastaminen sit loppujen lopuksi on pois?
   
 3. Volvo_5.7

  Volvo_5.7 Double Gearhead

  Eiks se silloin ole pois kaikesta muusta mihin sen rahan käyttäisi jos ei autoon sit työnnä. Ei kait se ainoa vaihtoehto ole tilille säästä niitä.
   
 4. Pannu H-D

  Pannu H-D Gearhead

  Tällöin kysymys on vaan mihin haluaa rahansa käyttää.
  Koska aina kun käytät johonkin rahaa se on jostain pois.
   
 5. onneton

  onneton Gearhead

  Synteettinen polttoaine
  Sellutehtaiden savuissa muhii Suomen uusi kultasuoni – ratkaisisi valtavan ympäristöongelman ja toisi kymmeniä tuhansia työpaikkoja taantuville alueille
  Suomalaistutkimuksen mukaan kymmenen sellutehtaan hiilidioksidista tehty synteettinen polttoaine riittäisi korvaamaan Suomen koko polttoaineen tarpeen ja tavaraa riittäisi vientiinkin. https://yle.fi/uutiset/3-11549972. Aika mielenkiintoinen uutinen löytyi kun selailin nettiä. Muuta ei voi sanoa että kyllä suomessa osataan. Sitten toinen uutinen https://www.tekniikkatalous.fi/uuti...dollista/437c8a67-af37-4850-818d-3d6ef417b855. Toivottavasti nämä polttoaineet olisivat kohtuu hintaisia niin näkisi tulevaisuudessakin vanhoja hienoja polttomoottori autoja liikenteessä.
   
 6. Kemer

  Kemer 2nd gear

  Älä ota pulttia turhanpäiten ja kuten sanoin riihikuiva kädessä on auton todellinen arvo,niin myös Ruotsissa jossa tarjontaa on omastakin takaa hurjasti ja bensan hinta korkea myöskin.
  Mikä tilanne nyt toteutuneissa kauppahinnoissa ei tarkoita että sitä ensi vuonna tai 5v päästä jos kyykytystä kiristetään koko ajan muissakin EU maissa.
  Sille taas ei kukaan voi mitään kuin äänestäen.
  Niin korkeaa bensanhintaa ei tule ettäkö täällä lakkoiltaisiin tai mieltä osoitettaisiin kunnolla ja kyllähän ne sen tietää.
  Vakuutusyhtiöt kyllä vakuttaa auton määrätystä sovitusta arvosta,oikein ja meillä monilla semmoinen myöskin,meinaatko että kun aika luopua niin ajat kolarin tai poltat ?
  Mutta kuule kaikkea hyvää autohommiin ja omistanet hienon yksilön jolla nautiskella:)
   
  Swinger tykkää tästä.
 7. Dataviilaaja

  Dataviilaaja Gearhead

  Vihreät tulevat vastustamaan raivokkaasti, koska:
  - Parantaa metsäteollisuuden kannattavuutta
  - Vähentää syitä vastustaa yksityistä liikkumista konevoimalla (pl. sähköpyörät ja ulkomaan lentoliikenne)
  - Hyödyttää maaseutua (tämä on ehkä pahin mörkö)
   
  jpalvima, Kalja imuri, kad_boost ja 1 muu tykkäävät tästä.
 8. BRAKE DRUM

  BRAKE DRUM Double Gearhead

  Myrkkyä on vihreille myös se että miehet ovat hyödynsaajia.
   
 9. onneton

  onneton Gearhead

  Joo itse asun länsisuomessa kaupungissa joten maaviljelystä tms en tiedä mitään. No joka tapauksessa olisi hyvä että hyödyttäisi maaseutua, ruuan tuotanto on tärkeää. Juu todennäköisesti niinkuin kirjoitit niin Vihreille tämä ei käy koska on liian vihreää. Mutta muuta en voi sanoa että kyllä Suomessa osaamista on.
   
  Artsi Bunker tykkää tästä.
 10. redneck1

  redneck1 Gearhead

  Mitä bensan hintaan tulee niin onhan se vielä edullista.:odroll: Harrastuksen tulevaisuus siis hyvä.

  Esimerkiksi laskin että koulumatkani bussi vs. auto, yllätyin että auto on halvempi kulkea. Sen verran halpaa bensa vielä on että 70-luvun isolohkolla jo melkein menisi kouluun joka päivä vs. mitä bussi matka maksaa.:rotfl: Jos bensan hinta vielä vähän nousee niin isolohkon kannattavuus kyllä laskee, mutta onneksi pikkulohko kuljettaa.

  Pikkulohkolla jäi reilusti voitolle, mutta isolohkon kulutus vie summan bussi matkan hinnan suunnille. Toki pitää muistaa että auto vie paikasta A paikkaan B, bussi vain pysäkiltä A pysäkille B.
   
 11. oceanic7

  oceanic7 Double Gearhead

  Maailman kolmanneksi kallein bensa on edullista? Paljonko sä oikein tienaat? :):)
   
 12. redneck1

  redneck1 Gearhead

  Suhteellisen halpaa eri kulkumuotojen välillä. Jos jollain ei ole varaa tankata autoansa ei ole etenkään varaa käyttää bussia. (Paitsi bussit on varmaan pisimmissä matkoissa edullisempia jos yksin matkustaa)
   
 13. Slant Sickness

  Slant Sickness Double Gearhead

  Onnibussit ja junat on tosi edullisia matkustimia. Bussia en ole käyttänyt, koska ei päädy lähellekään mökkikuntaa, mut junalla ajelen mielelläni. 270 kilsaa ja jos on ajoissa hankkinut lipun, se voi olla vain 15 euroa. Rouva hakee asemalta pikkuisen matkalla pyörryksiin menneen ukkonsa. Kirjoja reppuun ajankuluksi ja aseman alkosta jallupullo. Vaikka lisää tuon evään kuluihin, niin halpaahan se on edelleen. Pimeässä rospuuttokelissä yksin ajeleminen välillä jo kyllästyttää. Eikä voi ottaa niitä näkäräisiäkään!
   
 14. spinout

  spinout Gearhead

  >Maailman kolmanneksi kallein bensa on edullista?

  Nyt liioiteltu, se on vain kuudenneksi kalleinta, mutta onhan tässä varaa siis kiristää vielä ennenkuin top 3 saavutetaan.

  Venezuelassa saa 50€ setelillä 2 272,72 litraa bensaa eli 11,36 tynnyrillistä!
   
  Muokattu: 11.2.2022
 15. BRAKE DRUM

  BRAKE DRUM Double Gearhead

  Miksi helsinkiläisellä on mökki ?
   
 16. Slant Sickness

  Slant Sickness Double Gearhead

  Kaikkien puolesta en osaa vastata. Käydään katselemassa kuinka meidän metsissä puut kasvaa ja tuottaa. Nythän ne voi myydä määräaikaiseen luonnonsuojeluun. Siitä saa myös rahaa ja lopuksi ne pannaan nurin ja myydään. Ja taas tulee rahaa. Ei mitenkään huono.
   
  Seevu tykkää tästä.
 17. BRAKE DRUM

  BRAKE DRUM Double Gearhead

  Et onnistunut herättämään kateusaspektia. More money, more problem kuten paksu, kadulle ammuttu neekeriräppäri "lauloi". Siis vielä eläessään.
   
  Muokattu: 14.2.2022
 18. Stang_81

  Stang_81 Double Gearhead

  Minä sattuneesta syystä olen noita matkahuollon koulumatkakortteja lataillut, niin aika bensapihi isolohko pitää olla jos noin 50 kilsaa suuntaansa koulumatkat alle viidelläkympillä kuussa ajelee. Kun koulumatkoihin saa sen tuen ja silloin matkustaminen on aika edullista.
   
 19. redneck1

  redneck1 Gearhead

  Minä kävin joskus kysymässä yhdestä pisteestä, jossa sai matkakortteja ladata. Kysyin että kuinka paljon voittaa jos ostaa matkakortin vs. se että maksaa bussissa käteisellä. Siinä sitten hirveästi jotain laskivat varmaan 10 minuuttia kun eivät asiaansa osanneet, mutta päätyivät siihen tulokseen että 0,30€ per suunta säästyisi. En nähnyt tarpeelliseksi ostaa kun niin vähällä käytöllä muutenkin olisi ollut. Toinen vaihtoehto on että eivät osanneet laskea, koska käskivät ladata bussissa, jos kortin vielä haluan joskus ostaa. Eivät tienneet sitäkään että todella harvassa bussissa lataus mahdollisuutta edes on. (jos ei siis nyt muutamassa vuodessa ole tilanne muuttunut)

  Koulumatkoihin saa tuen muistaakseni vain jos se on +10km.
   
 20. heikkisj

  heikkisj Gearhead

  Oma havainto bussihintakeskusteluun...

  Kuukausilippu maksaa täällä noin 95 euroa. Jos käyttää bussia satunnaisesti vaikkapa etätöiden vuoksi, niin silloin edestakaisin lähimpään kaupunkiin maksaa ennalta ladattavalla kortilla noin 10 euroa päivä. Pelkät polttoainekulut omalla autolla ovat noin puolet. Tokihan omasta autosta on muita kustannuksia, ja monesti parkkeeraminenkin maksaa, mutta silti - jos ei tarvitse käydä joka päivä työpaikalla, bussia käyttämällä ei voita taloudellisesti. Harmi sinänsä.
   

Kerro tästä muillekin!