Koko harrastuksen tulevaisuus...huono?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Cocco Bill, 15.12.2018.

 1. litres

  litres 3rd gear

  Faikulle hattua joo...fiddu näillä bensan hinnoilla ei paljoo pyöritä pillurinkii kylillä:mad:
   
 2. PPRCuda

  PPRCuda Double Gearhead

  Tossa läntisen rajan takana sanovat 2005-> Retro -Mustangeja tolla nimellä. Vissiin kyseisen ammattiryhmän edustajat ovat niitä kovasti hankkineet. Kasarilla Ruotsissa vaurastuneet turkkilaiset pizzerian omistajat ostivat Camaroita ja siitä saakka ne on kulkeneet Pizza-Camaron nimellä.

  Eipä siinä sen kummempaa. Terv. Simca -mies
   
  Muokattu: 17.8.2022
  Kustom STW, kerkko ja litres tykkäävät tästä.
 3. Slant Sickness

  Slant Sickness Double Gearhead

  Ei nyt sentään joka päivä kellon ympäri, kun on muitakin "harrastuksia". Mut esim mun tapauksessa joku museoautokokoelma, jota pitäisi enempi pitää piilossa ei toimi. Mielummin yksi tai kaksi kummallista, joilla ajellaan pääasiassa kaikki ajot.
   
 4. Zejk1

  Zejk1 2nd gear


  jostain mediasta juuri luin että hallituksella on suuri huoli ja köyhien menoja pitää pitää rajoittaa....hyvin ovat onnistuneet, eipä sitä raaski enää minnekkään mennä näillä polttoaine hinnoilla....
   
 5. redneck1

  redneck1 Gearhead

  Se varmaan sitten vain käyttöautoilee jenkeillä tai kävelee.
  Ihmiset ajaa näillä niin kauan kuin polttoainetta riittää. Mutta tekeekö kukaan niin enää vaikka vuonna 2222 ja ajelee 263-vuotta vanhalla 1959 Cadillacillä? Harva nykyäänkään käyttää mitään mikä olisi säilynyt 1700- tai 1800-luvuilta. Mutta mihin kaikki sadat tuhannet ellei miljoonat vanhat autot pistetään? Joka kylässä pitäisi olla iso museo, koska tuskin kukaan niitä romuttaakaan. Kukaan meistä ei saa tuota tietää, mutta ajatuksena mielenkiintoinen.​
   
 6. PPRCuda

  PPRCuda Double Gearhead

  ¨
  En osaa vastata. Itseä kuitenkin aina kiehtoo ajatus, että 1930 -luvun Fordeja on harrastettu osimoilleen 70 vuotta. Aina on uudesta sukupolvesta löytynyt niille ottajat.
   
  Muokattu: 18.8.2022
 7. Petri R.

  Petri R. Double Gearhead

  Muistutan edelleen, että maamoottoreita ja hevosiakin yhä harrastetaan vaikka niitä ei ole arjen pyörittämiseen tarvittu enää varmaan 70 vuoteen.
   
  duel ja isalmela tykkäävät tästä.
 8. Ratrod34

  Ratrod34 Gearhead

  Niin kyllä tulevaisuudessakin Jenkkiautoja harrastetaan ja ajetaan niillä, mutta harrastajakunta pienenee kun jää rikkaiden harrastukseksi.
   
 9. isalmela

  isalmela Gearhead

  Ajaa ajaa- muistapa kollega että nuorissa on tulevaisuus ;)
   
 10. Bowtie

  Bowtie Double Gearhead

  Tää on ihan hyvä kysymys, ei golffaritkaan raahaa sitä bägiä perässään 24/7 työpaikalle, kauppaan jne. Koen että olen harrastanut tälläkin viikolla kun on käynyt parina iltana tallilla ruuvaamassa, vaikka en olekaan ajanut ollenkaan.
   
  Turnn tykkää tästä.
 11. Stang_81

  Stang_81 Double Gearhead

  Hevosillahan kilpailtiin jo silloin kun niitä tarvittiin arjen pyörittämiseen, mutta silloin se oli rikkaiden harrastus, kaikenlaista kouluratsastusta ollut kai sata vuotta ja ravihevosia tsingiskaanin ajoilta.
  Hevosia harrastetaan vielä kun polttomoottorit ja maamoottoritkin on kuopattu.
   
 12. Petri R.

  Petri R. Double Gearhead

  Minä itseasiassa vähän karsastan sitä öyhötystä, että kyllä on onnetonta hommaa ku harrasteautoilla ei ajeta ja niitä ei tien päällä näy riittävästi. Harrastaa voi niin monella tavalla. Eikä keskeneräisellä autolla välttämättä voi ajaa. Ku kattoo minkälaisia projekteja Amerikastakin haalitaan ja niistä tehdään täällä harrastajavoimin valmiita autoja, niin se ottaa aikansa, eikä kaikkia edes kiinnosta se ajaminen. Tästä johtuen se bensan hintakaan ei vaikuta monen harrastamiseen millään tavalla. On sitten makuasia, kumpaa ääripäätä itse kukin pitää "kovempana harrastajana", sitä joka kunnostaa/rakentaa autonsa hyvin mittavasti ja pitkälti itse, mutta ei sillä aja (ehkä myy kun valmistuu), vai sitä joka ostaa valmiin auton ja ajaa sillä arkiajot ja muutamat tapahtumat kesällä, vaihtamatta siihen itse edes öljyjä? Kun tämä ei ole kilpailu jossa jaetaan pisteitä jollain tietyillä kriteereillä, niin koko kysymys on aivan turha.

  Autoharrastus (ja miksei muutkin ajoneuvot) on siitä hieno laji, että jokainen voi harrastaa sitä hyvin eri tavalla omien mieltymysten, osaamisen ja puitteiden mukaan. Auto löytyy joka lompakolle ja remonttihommissa löytyy aika monta vaikeusastetta auton vahaamisen ja omavalmisteisen ajoneuvon rakentamisen väliltä. Harrastus myös muuttaa muotoaan vuosien mittaan; itselleni oli aika tärkeää ajaminen alkuvuosina, mutta sen merkitys on vuosien mittaan vähenynyt ja se tila on täyttynyt sitten muilla askareilla saman lajin parissa.

  Tarviiko edes omistaa autoa ollakseen autoharrastaja? Jos tarkastellaan jenkkiautoharrastusta, niin harrastuksen kohteet on lähes aina enemmän tai vähemmän vanhoja autoja, joiden piiristä voi ammentaa käytännössä loputtomasti "autoarkeologiaa"... Historian kaiveluahan voi suorittaa vaikka istumalla tietokoneella, omistamatta edes yhtään autoa.
   
  SK-, Catiska, valtsu67 ja 11 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 13. leivonharri

  leivonharri Gearhead

  Tämä on nykyajassa hyvä ominaisuus.

  Petrillä hyviä kommentteja muutenkin.

  Toki vanha auto arkikippojen seassa liikenteessä aina piristää myös heitä, jotka ei talliin näe.
   
  Latvis, isalmela ja Seevu tykkäävät tästä.
 14. faikku66

  faikku66 Double Gearhead

  Ei se minusta ole mitään öyhötystä.Enemmänkin voisi kalusto liikkua.Itse jos en ajele olen töissä,tallilla tai nukkumassa:D.Jos tulevaisuudessa tulee rajoituksia vanhojen autojen käyttöön (ja tuleehan niitä) niin ainakin omasta puolestani voin sanoa,että minä ainakin ehdin ajella ja paljon:p.Huomenna pitäis taas lähtee kauemmaksi ajelemaan.Reilun 1000 km lenkki viikonlopun aikana.Enkä lähde Skodalla.
   
  viikinki75, dart -66, hartsa69 ja 1 muu tykkäävät tästä.
 15. Inlinee

  Inlinee Gearhead

  Minä olen kohtapuoliin ajanu kanssa museopäivät umpeen Buickilla. Käyttis se on ollu, kun vaimo ollu muualla. No hankin pahimpaan pulaan pappa-tunturin. Vaan jo sekin lähti käsistä; muttereina asti kävi pöydällä, nyt jo kasaan päin.

  Ajakaa. Naapurissa oli kyllä Nastola Cruising, ja Annual Buick Meet 2022, muttei kummassakaan jaksanu loppujen lopuks käyä vaan ajamisen ilosta. Päivät läpeensä jos ajaa millon mitäkin, ei eka vaihtoehto ole ajaa vaan huvikseen jotain, jonnekkin.
   
  Stang_81 ja isalmela tykkäävät tästä.
 16. leivonharri

  leivonharri Gearhead

  Ei se Coccobill olis kuitenkaan ollut sua katselemassa, vaikka olisit ajellutkin.
   
 17. Cocco Bill

  Cocco Bill Gearhead

  Kovasti se harria tuntuu kaivelevan tämä asia mutta oikeassa olet,en ollut Nastolassa katsomassa ketään miehiä enkä kenenkään autojakaan enkä myöskään Buick meetissä koska vaan ja ainoastaan naiset kiinnostaa ns katselumielessä enkä ole ainakaan vuosikymmeneen käynyt missään autotapahtumissa enää koska niissä tuli aktiiviaikoina kahlattua 80-90 luvuilla ihan tarpeeksi kun uustuonti kuumimmillaan ja niillä ajettiin muutenkin sään salliessa vaan eihän mikään estä harria ajelemasta yksin tai kaksistaan tapahtumiin jos se tuntuu kivalta ja oikealta minua tähän sekaamatta.
  Kannattaa huomioida jotta olen käyttö tai harrasteautoillut jenkeillä pidempään kuin monilla teillä ikää mittarissa...;)
   
  Muokattu: 19.8.2022
 18. leivonharri

  leivonharri Gearhead

  Riapoo tuollaaane ainaane kitinä.
   
  Isamu tykkää tästä.
 19. Cocco Bill

  Cocco Bill Gearhead

  Ei oo pakko lukea tai voi myös vaihtaa omaakin levyä eikä laajempi katsantokantakaan varmasti pahitteeksi ole itse kullekkin itseäni myöden...
  Aurinkoista päivää:)
   
 20. Stang_81

  Stang_81 Double Gearhead

  Kyllähän se jos työkseen ajaa, vie sitä motivaatiota lähteä huvikseen ajamaan. Stadin cruisingiin ei jaksa lähteä seisomaan liikennevaloihin ja kun jossain välissä stadissa päivittäin muutenkin kävi, niin ei oikein kiinnostus riitä vapaa-ajalla enää sinne mennä.
  Eikä oikein kehäteitäkään viitsi ajella, jos ei ole pakko.
   
  Inlinee tykkää tästä.

Kerro tästä muillekin!