Kollektorit ja primäärit

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja kantri64, 23.9.2008.

  1. kantri64

    kantri64 1st gear

    Vääntelen tuohon Fe-pannuun peltisarjoja ja nyt juolahti mieleen, että onko merkitystä missä järjestyksessä primääriputket tuossa kollektorissa on?
     
  2. VooDoo

    VooDoo Gearhead

    sytytysjärjestyksen mukaan, eli tarvotteena että putkesta aina seuraava sytyttää -> kollektorilta lähtee pyörrepakokaasussa.
     
  3. Rover v8

    Rover v8 Gearhead

    Mutta eikö tuo päde enemmän 4-2-1 pakosarjoihin? Eihän teoriassa 4-1 sarjoissa ole merkitystä et paatko minkäputken minkä viereen? Samaan kollektoriinhan ne tulee..?
     
  4. vipottaja

    vipottaja 1st gear

    Eikä tollasessa normi veekasikoneessa kovin tasasiin sykleihin ihan yksinkertasilla pakosarjoilla päästä muutenkaan, eli toi "Scavenging effect" jää enempi teoreettiseks.
     
  5. autoferreo

    autoferreo 1st gear

    Teoriakirjat opettaa että vastakkaiset putket olisivat sytytysjärjestyksessään "joka-toiset". Eli teoreettisemmin sytytysvälin pitäisi olla 180° vastakkaisten välillä. Ideana on että vastakkaiset putket "paineistaisivat" toisensa.

    Mutta kuten Vipottaja tuossa mainitsikin, ei kaseissa ilman puolelta toiselle heittoja tasaiset syklit ole mahdollisia. Letukassa sytytysvälit menee parittomalla puolella 270°-180°-90°-180° ja parillisella puolella 90°-180°-270°-180°.

    Olemme dynossa kokeilleet erilaisia järjestyksiä ja erot ovat aika marginaaliset, joten voit ihan hyvillä mielin laittaa järjestyksen itsellesi helpoimmalla tavalla. Mielipiteitä on tietysti monia.

    Enemmän on vaikutusta kollektorin mallilla ja mitoituksella kuin putkien järjestyksellä.

    Marko
     

Kerro tästä muillekin!