Kolmas etusituin Ram vaniin

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Kori', aloittaja KajS, 10.9.2002.

 1. KajS

  KajS Gearhead

  Ostaessani hienoa koirienkuljetusautoani (DodgeRamVan89) myyjä sanoi, että siihen saa laittaa kolmannen etuistuimen kahden nykyisen kapteeninpenkin väliin.

  Luonnollisesti epäilin moista, mutta viime viikolla näin suurinpiirtein samanikäisen Dodgen Konalassa ja siinä se oli, kolmas penkki.

  Voiko tuon asentaminen olla vielä näinä vaikeina aikoina laillista?

  Dodge on nyk. 2 + 4 rekisteröity.

  Nimimerkillä poika haluaa lähivuosina pois sieltä laatikon päältä ja autoa en vaihda.
   
 2. KajS

  KajS Gearhead

  Etuistuin kirjoitetaan etuistuin...anteeksi maalaisuuteni.

  Voisko näille sivuille saada automaattisen oikolukijan. Tai sitten opettelen kirjoittamaan.

  Kertokaa kuitenkin, jos olette lisää penkkejä saaneet ruuvata.
   
 3. Kerberos

  Kerberos Gearhead

  "N1-luokan (eli pakettiauto) auton ohjaamon saa varustaa kuljettajan istuimen lisäksi enintään kahdelle henkilölle tarkoitetuin istuimin.
  Istuimien tulee sijaita kuljettajan istuimen vieressä. Ohjaamossa katsotaan olevan kuljettajan lisäksi tilaa kahdelle henkilölle, jos etäisyys ohjausakselin jatkeelta istuimen keskiviivaa pitkin oikeaan etuoveen tai seinään on vähintään 1100 mm.
  Ja tietysti herää kysymys mikä on ohjaamo?
  Ohjaamolla tarkoitetaan kuljettajan ja matkustajien käyttöön suunniteltua ja varustettua ajoneuvon korin yhtenäistä tilaa, joka ei ole tarkoitettu tavarankuljetukseen.

  Istuimen sijoituksesta vielä sen verran, että keskimmäisen istuimen istuinosan etureuna ei takimmaisessa asennossaan saa olla omien penkkien selkänojalinjan takapuolella.
  Vähän aikaa täytyy tuota edellistä sulatella, että se aukenee.
  Että niinku tuohon malliin.
   
 4. impala1968

  impala1968 Gearhead

  Just samaa yhteen projektiin kyselin n. vuosi sitten, silloin tuttu katsastusukko sanoi just lisäkoulutuksesta tulleena että penkkien selkänojilla ei saa olla yli 40 cm eroa eli keskijakkara ei saa olla sen enempää taaempana kuin reunimmaiset.
   
 5. KajS

  KajS Gearhead

  Nassukkaperheenisä kiittää, nyt tulee perhe iloiseksi.

  Leveyttä Dodgessa riittänee;

  "Ohjaamossa katsotaan olevan kuljettajan lisäksi tilaa kahdelle henkilölle, jos etäisyys ohjausakselin jatkeelta istuimen keskiviivaa pitkin oikeaan etuoveen tai seinään on vähintään 1100 mm. "
   
 6. autoilija

  autoilija Gearhead

  Mulla on omassa ramissani väli-istuin ja se+pelkääjän istuin ovat suurinpiirtein samassa linjassa mutta kuljettajan istuin on edempänä,vaikka säätö on vedetty taakse.Alkuperäisoloinen systeemi,putkirunko ja pulteilla lattiasta läpi,lannevyö.Eli kuhan penkin löydät niin siitä vaan.
   
 7. KajS

  KajS Gearhead

  Löysin tämän varsin ikääntyneen topikkini typoineen kaikkineen. Vieläkö nykylainsäädännön puitteissa olisi mahdollista asentaa se kolmas penkki malliin:

  Keskimmäisen istuimen istuinosan etureuna ei takimmaisessa asennossaan saa olla omien penkkien selkänojalinjan takapuolella.

  Tai sitten korvata se apukuskin penkki vaikka transitin kahden istuttavalla. Onko joku harrastanut juriidista akrobatiaa näiden 80-luvun dinosaurusten kanssa viime aikoina?

  Asennuskohteena '86 Ram Van B250.
   
 8. Karpov

  Karpov Double Gearhead

  Jos otteessa lukee 2 ja tilapäiset tavaratilan puolella niin ei siihen kyllä sitten pitäisi saada laittaa.
   
 9. mietmi-3

  mietmi-3 Double Gearhead

  Faktat pöytään eli saa laittaa :eek: :eek:
  Kuten tuolla edellä on mainittu niin sen kolmannen jakkaran lisäys vaatii että kopin leveys täyttyy, etäisyys toisista penkeistä on se 40cm ja auton vuosimalli on vanhempi kuin 1996. Ei kuvittelua vaan totta. kan vaniin kun katsastin eteen keskipenkin niin noilla mentiin ja inssi löi leiman papereihin eli meillä on toi ANA ttp 57 pykälillä tehty kovapenkki vani 3+4 istuinpaikkaa. Ja huom etujakkara on lisätty jälkeenpäin ei silloin kun kova takapenkki on katsastettu maahantuonnin yhteydessä.
   
 10. _WiLLe_

  _WiLLe_ 3rd gear

  Jos todetaan, että penkin sais asentaa keskelle, niin minkä pykälien mukaan se penkin tyyppi katsotaan? Eli voiko laittaa kapu penkin vai onko oltava lankku penkki?
   
 11. Timmo

  Timmo 1st gear

  Saa laittaa kapu penkin.
   
 12. ramman

  ramman Double Gearhead

  Mulla kans ramvanissa kolme kapupenkkiä edessä. Laittelin ton joskus justiin ennen katsastusta paikoilleen niin meni ihan siinä katsastuksen yhteydessa toi muutos. Pykäliä en kyllä enää tarkalleen muista, mutta olisko se ollut, että keskipenkki saa olla max 40 cm taempana kuin kuskin penkki takimmaisessa asennossaan tjsp. Ei mulla ainakaan ole kukaan ton muutoskatsastuksen jälkeen kiinnittäny mitään huomiota koko penkkiin.
   
 13. _WiLLe_

  _WiLLe_ 3rd gear

  Voi olla tyhmä kysymys mutta, jos laitta ns. kapu penkin niin tarviiko turvavyöt?
  Entä jos auto on nyt rekattu 2+4 takana olevilla lankkupenkeillä, niin onko auto keskipenkin lisäyksen jälkeen 3+4?
  Oli ajatuksissa modifioida tuota takapenkkiä ja kävin katsakonttorilla kyselemässä niin sain vastaukseksi, että ihan sama vaikka pulttaat sohvan sinne, koska tilapäis istuimilla ei saa kuulemma enää kuljettaa ketään?
  Eli tuleeko tosta keskipenkistä sitte tilapäis istuin vai mikä?
  Oon ihan pyörryksissä näide asioide kans kun tullut niitä tässä selviteltyä eri katsastusasemilta ja kaikilta saanut käytännössä eri vastauksen.
  Trafissa ei ottaneet kantaa :(
   
 14. ramman

  ramman Double Gearhead

  No mulla on lantiovyö tossa keskipenkissä ja auto rekattu 3 + 4. Ihan normipenkki toi on. Jos sulla on alkuperänen lankkupenkki siel otteessa niin ihan normisti siellä saa kuljettaa matkustajia niinku ennenkin. Noista modauksista ei kannata hirveesti etukäteen huudella, pitää vaan huolen, että pykälät täyttyy. Noita takapenkkejäkin on tehty niin paljon erilaisia ettei se leimaukko voi mistään tietää onko se alkuperänen vai ei.
   
 15. KajS

  KajS Gearhead

  Kiitos osallistumisesta aiheeseen. Tämä taas kertoo Suomen olevan Euroopan newborn-DDR. "Trafissa ei ottaneet kantaa", tosi lainvartijat, kiperissä kysymyksissä käyttäydytään kuin kansanedustajat vaalien alla. Kohta varmaan vannarit joutuu vankilaan...

  Muttamutta, projektiksi siirtää kuskin penkki keskelle ja kuskille sitten vaikka Recaro. Ja kaikille Takata-driftingvyöt. Kuljettaahan tuo 225 vania varmaan talvella kylki edellä...
   
 16. _WiLLe_

  _WiLLe_ 3rd gear


  Taidan jättää tuon takapenkin modaamisen tuonnemmaksi jos tuon keskipenkin lisäys onnistuisi tosiaan noin helposti.
  Tosiaan yritin pitää huolen siitä, että pykälät täyttyisi, kyselemällä erinäisistä paikoista, mutta suoranaista vastausta en saanut siihen mitä tämä ANA tpp 57 pitää sisällänsä. Ja kun tätä pykälää on uudelleen sovellettu useita kertoja.
  Nythän saa uuteenkin pakettiautoon pehmeän kiinteän istuimen ilman ongelmia joka tuon ana tpp 57:an aikana oli mahdotonta.
  Ja paikallinen katsuri sanoi, että nykyään ei olisi Vaniinkaan rajoituksia takapenkin pehmusteiden ja kulmien suhteen.
  Mutta joo, annan pölyn laskeutua ja modaan takapenkin hissun kissun ja katson kuinka käy. Nyt metsästämään keski penkkiä jostain :lol:
   

Kerro tästä muillekin!