Kommentteja Jenkkiautoista...

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Mr.Speed, 24.5.2003.

  1. houru

    houru Gearhead

    tänään mäntsälässä erään kirpputorin parkkiksella syöksyi eräs "tumma" ihailemaan kyttäautoa.täytyy myöntää että sekunnin sadasosan ajan kävi mielessä että tuleeko sieltä moraa vai mauseria... :-?

    mutta ei pidä yleistää,vaan yksilöittää.tää mies oli ihan asiallinen ja huokui ystävällisyyttä,kyseli kaikkea että onko jenkeistä tuotu,onko automaatti,V8,kulutus yms,ja sanoi vielä lopuksi että pahuksen hieno auto.
     
  2. shark

    shark 3rd gear

    Ajelin kisoista kylän kautta kotia ja huomasin että joenvarta täynnä Pontsoja.No parkkiin vastapäätä ja kamera följyssä kuvaamaan kalustoa.

    Juttelin sitten yhden paikallisen Firebirdin omistajan kanssa.Oli Firebird/Trans Am klubin vuosikokoontuminen täällä.

    Yhtäkkiä juoksee n.30 kymppinen kaveri takki täynnä Firebirdi merkkejä puhelin sojossa kohti :eek:

    Ajattelin että mikäs hälle tuli.Enhän tullut vaan kuokkavieraaksi!!

    Ei hätää ,kaveri näytti puhelimesta videonpätkän ,jonka oli kuvannut Hot Rod Reunionissa ,jossa joku "vatipää lähetti savumerkkejä" :odroll:

    Taustalla mulkoilivat vanhemmat merkkifanit hieman :rotfl:

    Toivottavasti eivät tervanneet kaveria iltabileissä :lol:
     
  3. weard_racing

    weard_racing 1st gear

    Kävin tossa uuden uutukaisella talvilelulla kahveella paikallises shellis ja yks saatanan rääväsuu alko huutelee siel et nyt oot vaihtanu jenkki paskas oikee kunnon autoon..
    Ja siis tää "kunnon" auto on volvo 244, kiveltön raato josta pitäs taikoo talvilelu.. Ja ei TODELLAKAAN SIISTI yksilö
     
  4. sami

    sami Gearhead

    Useammassakin tapahtumassa missä tänä vuonna käyny on jossain vaiheessa joku vanhempi tavis kyselly et onko tää sellanen hybridi kun on akkuja takakontti täynnä. :lol:

    Forssassa vanhempi pussihousu selitti toiselle pokkana kysymättä akuista mitään, et "Juu kato tää on sellanen kakskäyttöauto" ja toinen hämmästelee silmät pyöreinä.

    Elokuun stadin kruisingeissa kauppatorilla jonottaessa, tuli joku sälli kaapeleiden kanssa ikkunalle ja kysyi et mahtaiskohan impalassa olla sen verran sähköä et sais apuvirtaa...
    Hetken ihmetteli kun peruutin keulan eteen. Takakontti ku aukes ni kundi totes et nyt tuli muuten kysyttyä oikeelta tyypiltä. :rotfl:
     
  5. Senni-61

    Senni-61 1st gear

    Kaupan pihassa näky olevan jonkun "uudehko" mersu kun tultiin ostosten kanssa. Isä reteenä avaa takaluukkua kaukosäätimellä autolle päin kävellessään. Pikkulikka katsoo meidän autoa ja ilmoittaa kirkkaalla äänellä "Iskä TOMMONEN auto meidänkin pitäis hommata!" :rotfl:

    Isukki oli vähän happaman näköinen kun ei lapsi ymmärrä arvostaa heidän kulkupeliä... :lol:

    Ehkäpä neidistä kasvaa tulevaisuuden jenkkiharrastelija
    :pinup:
     
  6. shark

    shark 3rd gear

    Mersusta ja takaluukusta tuli mieleen kans kun kaupanpihassa pappa laitto kassit paksiin ja luukku nätisti alas ja Saksalaisen insinöörin viimeinen taidonnäyte veti sen sitten kiinni.

    Vilkaisi ylimielisesti minua kun kans laitoin pussit Käkkylän konttiin ja laskin luukun varovasti huulelle...
    ja surina kuulu ja luukku pehmeästi kiinni.
    Äijän silmät oli kuin se johtotähti ja mun oli pakko herkistää.

    "Cadillakilla oli jo vetomoottori -57" :rotfl:
     
  7. FuryIII '71

    FuryIII '71 Double Gearhead

    Oikein!!! :rotfl:

    Mulla ei oo ku noita neekeri mallin jenkkejä, mut kyllä ilmeet on "priceless", ku kerron mitä kaikkia varusteita jenkeissä on ollu jo 40-60luvulla. Melkein kaikki on luullu et ne on ihan tuoreita keksintöjä. :rotfl:
     
  8. Make.Stw

    Make.Stw 2nd gear

    :rotfl:

    Se jonkun pohojammaalaasen maalaama kirkkaanpunainen liekkimaalattu farmari Aspen vasta oli lasten mieleen, joka mulla oli. Aivan sama mitä vehkeitä oli ympärillä, niin aina oli pikkuväki innoissaan. Iskät ja äiskät sai joskus kiskoo käsi suorana jälkikasvuaan autosta poispäin. Yleensä sai kyllä hymyn myös vanhemmilta. Oli vissiin niin pirteen näköinen, että sai ihmiset hyvälle tuulelle. Pikkulökäpöksyt oli kans peukut pystyssä useesti. Junnuskeittareiden kuteissahan oli (saattaa olla vieläkin) useesti jtn liekkiteemaa, et kait ne oli sit IN :)
     
  9. Putte

    Putte 1st gear

    No jotkut skeittarithan luulee keksineensä ton liekkiteeman ja autoharrastajien vaan matkineen heitä. :rotfl:
     
  10. makkepuu

    makkepuu Gearhead

    yhden kaverin kanssa käytiin aika hyvä varusteluväittely muutama vuosi sitten. se oli ostanut jonkun 2000-luvun alkupuolen s60 volvon ja rupes tohkeissaan siitä näytteleen että mitä herkkuja löytyy. itsellä oli silloin '79 customcruiser kaikilla mahdollisilla herkuilla ja niin kauan mä aina kuittasin jokaiseen volvon varusteeseen että löytyy, kunnes tultiin meikkipeilin valaistukseen. kaveri meinas että eipä oo oldsissa tällasta niin näytin sille että ei ookkaan, vaan himmennettävä :rotfl: siihen loppu vänkääminen. sitten näytin sille netistä jonkun '59 cadillacin esitteen missä oli kaikki valonvaihtimet sun muut niin veti hiljaiseksi. mutta volvolla se ajaa vieläkin :(
     
  11. tammercity

    tammercity Gearhead

    Yhtä tytsyä ajeluttelin aikoinaan tolla 3.gennerin firebirdillä kirppareilla missä kävi kippojaan ym. kalsareitaan myymässä aina välillä.

    noh, yhdellä kerralla sitten oli sitä tavaraa sen verran reilusti että ettei meinannu se helvetinmoinen takalasi enään mennä kiinni niin runnoin sen sitten väkisin kans vetomoottorin huulille.

    Firebirdi kun imas sen viimeset centit sisään että luukku menee kiinni, niin kilinä kuulu muijan tavaroissa ponun sisällä :rotfl: (itselläkin kyllä kävi mielessä että se takalasi pamahtaa paskaks tai vetomoottori kilahtaa)

    Ainoo mitä tyttönen suustaan sai ulos oli että: -"Mun kamat" :eek:

    :rotfl: :rotfl:
     
  12. -nikke-

    -nikke- Gearhead


    http://www.ajovalo.net/Varusteet.htm

    Kieltämättä mielenkiintosta luettavaa tää lista. Eipä moni tosiaan meinaa uskoa että jenkeillä oli ilmastointi jo 40-luvulla. :lol:
     
  13. ata

    ata Gearhead

    Eilen cruisingeista poispäin ajellessa Manskulla liikennevaloissa oli joku uudehko Citikan paku vierellä josta kuski vinkkaisi avaamaan ikkunaa ja kun avasin ikkunan niin kuski kysyy että "Minkä merkkinen tuo auto oikein on?"... No eihän siinä missään sitä lue, ellei nuolilogoa tunnista tai osaa yhdistää GTO-logoja tai merkintää automerkkiin. Toisaalta mulla on "hämäkyksenä" takaluukussa myös alkuperäisen valmistajan eli Holdenin leijonalogotarra, mutta ei senkään yhteydessä mitään merkkiä lue. Tavallaan huvittava tilanne kyllä.

    En muista olenko tätä täällä kirjoittanut mutta kerran töissä yksi kolleega selitti kuinka nykypäivän dieselmoottoreissa on niin paljon vääntöä, että munkin pitäisi kokeilla kun turbodieselissä on kuulemma lähes V8-tasoinen vääntö, niin totesin että niin LÄHES... V8:ssa kun on ihan oikeasti V8-tasoinen vääntö jossa jää moni turbodiesel kakkoseksi (ja joo, olen ajanut myös useilla turbodieseleillä, ei ole kyllä sinne päinkään se vääntö kuin tommoisessa pienehkössäkään (5,7) V8:ssa, mikä kuitenkin vääntää jo reilusta tonnista lähtien ihan kohtuullisesti)
     
  14. Buick225

    Buick225 Double Gearhead

    Re: tankkaamassa

    Tuota olen käyttänyt itsekkin pari kertaa,kulutuskyselijöille sanonut "ai mikä kulutuslukema,eikös kulutuslukemat ole persaukisia varten?"
    Aiheuttaa mulkoilua ja mutinaa :rotfl:
     
  15. Tuukka

    Tuukka 1st gear

    Noista varusteista tuli mieleen kun mää olin tossa pari vuotta sitten Lielahdessa yhessä kahvilassa ja siinä joku äijä oikein isoon ääneen retosteli kavereillensa jollain tuliterällä Skodalla jonka se oli vähä aikaa sitten ostanu. Sit se sanoi että hänellä on vaatimuksena että on automaatti ja neliveto ja ilmastointi ja Skoda on ainoa jolla oli nämä tarjota; mulla meinas tulla kahvit nenästä kun alkoi naurattaa. Ne tyypit katto pitkään niin oli pakko sanoa et "sori että puutun keskusteluun, mutta Euroopassa nuo varusteet on keksiny aikasemmin ainaki Audi, BMW, Mersu, Volvo ja Jaguar. Japanissa ne on keksitty jo 80-luvulla ja jenkeissä vielä aikasemmin. Että Skeida ei oo todellakaan mikään edelläkävijä" kyllä sitä skeidaäijää alko kai nolottaa, ainaki se meni aika hiljaseks :poff:
     
  16. Tulilanka

    Tulilanka 3rd gear

    Mä oon vissiin tän jo aikasemminkin täs ketjussa kertonu mut menköön uudestan. Toi mun pöllön entinen omistaja oli jostain duunikaveriaan opettanu. Se duuniveikka oli jotain Escorttikuskia kyykyttäny. " Ei tainnu kaheksankytluvulla Foordissa olla sähköikkunoita ja automaatia ja ilmastointia sitäsun tätä...!

    Exomistajaa oli alkanu vituttaa ni oli menny vulvistille toteamaan et "Aijjaa mulla on -64 Fordi! Siiinä on sähköikkunat, sähkötuolit, ilmastointi, automaattivaihteet, keskuslukko, ., ., ........... Loppuun semmonen tyhmäntietämätön kysymys "Tehtiinkö Volvoa jo -64?" Vulvakuski ei ollu puhunu sille pitkään aikaan sanaakaan :rotfl:
     
  17. guru

    guru Gearhead

    "Tehtiinkö Volvoa jo -64?"

    volvo kuski ei tienny vastausta?????
     
  18. Marklin

    Marklin Double Gearhead

    Nää on kyllä kieltämättä hauskoja tilanteita :D
    Linnacruisingiin mentäessä seistiin Hämeenlinnassa katto alhaalla liikennevaloissa, kun viereiselle kaistalle pysähtyi BMW X5.
    Avoimeen takaikkunaan tunki naamansa kaksi n. 6-7 vuotiasta poikaa jotka suureen ääneen kiljuivat "kato Iskä, hieno auto".
    Iskä ei ilmeisesti ollut lainkaan samaa mieltä, koska tuijotti kiinteästi niska jäykkänä eteenpäin ja poistui paikalta heti keltaisen välähtäessä. :rotfl:
     
  19. Jza

    Jza Double Gearhead

    Nää on muuten hauskoja kuskeja. Yks X5 omistaja innostui kerran kahvipöydässä selittämään, miten muut sen työkaverit kattelee hänen "hienoa" autoa ja niin edespäin. Itte olin ihan äimänkäkenä, että "mutta eikös sulla oo semmoinen musta maasturi?", kun minun silmään maasturista ei hienoa saa tehtyä edes kalliolta pudottamalla. Olkoon sitten uus sitimaasturi, vanha Pajero tai Lada Niva. Työkalujahan ne on ja siltä myös näyttävät :lol:
     
  20. Riku Rotten

    Riku Rotten 3rd gear

    Oli vehjes parkissa kaupan edessä ja ulos tuli äiti vähän yli polvenkorkuisen pojan kanssa. Tais äitee tietää, että vesseli tykkää autoista kun kysyi että onko hieno auto. Kun kuva tarkentui verkkokalvolle, nnin hyvin innostuneen sävyinen kommentti kuului: OOO-OOOO-OOO... Tais kaveri tykätä näkemästään.
     

Kerro tästä muillekin!