Kommentteja Jenkkiautoista...

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Mr.Speed, 24.5.2003.

  1. spinout

    spinout Gearhead

    Muuttuiko lämppäri vakiovarusteeksi US-autoissa 60-luvun ½-välin jälkeen? Ainakin vielä 60-luvun alussa lämmityslaite oli optio. Mun -61 mopariin se maksoi uutena $98. Olen nähnyt USAn etelävaltioon uutena ostetun 50-luvun lopun auton kuvia, jossa oli heater delete. Ei lämppäriä. Tuskin ne kommentoijat niitä kuvia ovat nähneet..
     
  2. teddy99

    teddy99 Double Gearhead

    Ei edelleenkään kaikissa uusissa autoissa ole lämmityslaitetta. Itse ajelin noin 2016 Toyota Corollalla, eikä siinä ollut mitään vimpainta, jolla sisätilailmaa olisi voinut lämmittää. Ilmastointilaite oli kyllä, mutta sillä sai vain kylmää ilmaa ohjaamoon.

    Itselläni oli kauan sitten USA vientimalin Golf Cabriolet 1985(?) eikä siinäkään ollut alunperin lämmityslaitetta. Tullut muuttoautona Californiasta?

    Ennenkuin joku alkaa pätemään Corollasta löytyvästä lämmityslaitteesta, niin kerrottakoon, että kyseinen ajokokemus tapahtui päiväntasaajan läheisyydessä, joten lämmityslaitteen puuttumiselle oli ilmastollinen selitys. Suomeen tuotavissa uusissa Corollissa onneksi on lämmityslaite.
     
  3. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    Ihan kuin 70-luvun cadillacissakin ois saanut ilman lämppäriä? Muistaisin näin että se olis menny noin päin... Kun luin silloin alkuperäsiä lappuja.
     
  4. Jokeri

    Jokeri Double Gearhead

    Kyllä tästä taitava peltiseppä sais vielä hienon - katsastusmies pyydyksestä aka dodge dart 73
     
    rane58, -kk- ja Gary Grand tykkäävät tästä.
  5. fudge85

    fudge85 Gearhead

    Isäukko se aina välillä tokasee " on tämä vain perkele iso auto" Silveradollako käyn sille veneen nostamassa ja laskemassa tai jotaki muuta isompaa siirtelemässä :D:D
    onhan se iso jos on itte ikänsä das autoilla körötelly menemään.. :p
     
    wilburi ja Camino'79 tykkäävät tästä.
  6. Marklin

    Marklin Double Gearhead

    Kaksi noin eskari-ikäistä tyttöä käveli Deltan ohi.
    Eka sanoi: "Kato kun iso auto"
    :lol:
    Toinen jatkoi "Joo ja likainen"
    :odoops:
     
    jaketin, rane58, vivve ja 3 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
  7. leivonharri

    leivonharri Gearhead

    Vai setä sisällä?;)
     
    isalmela, Nyypäle66 ja Marklin tykkäävät tästä.
  8. Skoll

    Skoll 2nd gear

    Paikallisesta Äss-Marketista tulin ja auton lähellä erikoisen näköiset henkilöt istui oman pakunsa vieressä poltellen tupakkaa, näin jo kaukaa että kattelivat minun auton suuntaan ja miettivät jotain, pääsin lähemmäs niin yks rastatukka kiersi auton taakse, "Cadillac!" totesi hämmentyneenä, sanoin siinä ovia aukoessa samalla, että "Joo, Cadillachan se", johon "Eikäku mietittiin tuossa että joku amerikkalainen tämä vissiin on, vähän on samaa näköä kuin elokuvien poliisi/agenttiautoilla"

    Noh, onhan tuommosessa 90luvun lopun Seville STS:ssä vähän samaa lookkia/henkeä kuin sen ajan agenttipuljujen autoissa, tosin Seville STS:ää ei oo vissiin käytetty minkään viranomaisen toimesta, vähän liian kallis auto ollut semmoseen touhuun aikoinaan.

    Ts. ihan positiivisena asiana otin tuon ihmettelyn ja toteamuksen.

    Lisäys: Harvemmin siis mitään kommentteja saa tolla autolla
     
    chevytb02, Jussi289, riviera56 ja 1 muu tykkäävät tästä.
  9. Pikku-Kalle

    Pikku-Kalle Gearhead

    Nii, ei kuitenkaa ite sillä sopivan kokosella käy venettä viemässä:rotfl:

    Sain kaverilta kuulla ku ohi ajoin Falconilla ja hiukkasen venyttelin nilkkaa että tuntu että tärykalvot räjähtää. :lol:
     
  10. leemu

    leemu Gearhead

    Siskolla oli taannoin hetken aikaa -70 luvun Dartti 318+904. Isäukko tuumaili, jotta näissähän on laatikossa sellainen hihnavetoo_O
     
    jaketin, -kk- ja caprice305 tykkäävät tästä.
  11. Hoovee

    Hoovee Double Gearhead

    Cummins-dodgeissa on vakiolaatikossa puolestaan kuminauhaveto.
     
  12. NonSenCe

    NonSenCe Gearhead

    "mä iha pelästysi ku starttasit auton" raumalainen eilen kun kaveri starttasi hornettinsa siellä mäkkärin pihalla.

    ------------
    "ei men ihan vielä.. ootetaa et toi lähtee"

    mopopojat eilen kaupan pihassa kun lähdin cutlassilla pois.. joten polkasinhan mä sitä vähäsen että sai toinen rengas hieman savua ja pienen viivan tehtyä.
     
    viikinki75, rane58, vivve ja 3 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
  13. hartsa69

    hartsa69 Double Gearhead

    ^ Naapurin kundi tuumi Jeepistä, että aikamoiset mörinät..

    Leidi ihmettelikin taas, että on ne äänet niin tärkeät miehille.. :D

    Ja hihitti samaa kun eilisessä Ilmavoimien 100v. näytöksessä kommentaattori (Saku Joukas..??) sanoi esim. Drakeneista että ne äänet ja voima..
     
    rane58 tykkää tästä.
  14. TimoN

    TimoN 3rd gear

    Voi saakeli juu, hiukan OT:ta mutta muistan, kun aika paljon pienempänä poikana mentiin Niinisalon varalaskeutumispaikalle katsomaan Ilmavoimien harjoitusta. Siellä oli siis laitettu tie (VT23) poikki, mutta kävellen pääsi yllättävänkin lähelle sitä varalaskupaikkaa ja siinä oltiin ihan sen ns. kentän päässä, kun useampikin Hawk ja Draken veti lähtökiihdytyksen ja nousi suoraan meidän yli, aika matalalla edelleen. Oli tosiaan mahtava meteli, Drakeneissa eritoten.

    Mutta ketjun aihetta sivuten, tänään tultiin Coronetilla maalaistien risteykseen, jossa kävellen oli tyttö, ehkä noin 3..4 vuotta, ja mies, varmaankin hänen isänsä. Tyttö katseli jo kaukaa meitä, kun lähestyttiin risteystä, ja isä taas ei hetkeksikään suostunut kääntämään katsettaan meidän suuntaamme, vaan piti katseen tasan tarkkaan menosuuntaan, eli meistä poispäin. Tyttö seurasi herkeämättä iloisen ja kiinnostuneen näköisenä edelleen, kun mentiin vierestä ja käännyttiin pois päin heistä. Kun olimme vähän matkan päässä, hän sitten kääntyi pois. Mä samalla polkaisin kaasua reippaammin, niin hän kääntyi heti uudestaan katsomaan meidän suuntaamme. Ei toi nyt ollut kommentti jenkkiautoista, mutta taas yksi esimerkki samasta ilmiöstä, joka on täällä monta kertaa ennenkin todettu; lapsia monesti nää vanhat jenkkiautot kiinnostavat, ja he yleensä näyttävät sen ihan vilpittömästi. Voi olla, että monia aikuisiakin itse asiassa vähän kiinnostaisi, mutta sitä ei läheskään aina nähtävästi sovi näyttää.
     
    viikinki75, passerby, rane58 ja 7 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
  15. Pertti K

    Pertti K Double Gearhead

    Joo en määkään osoita minkäänlaista huomiota harrastelaitteille. Nousee vielä hattuun omistajalla.
     
    rane58, Nyypäle66, mikkis83 ja 3 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
  16. TimoN

    TimoN 3rd gear

    ^Oikein. Oppivatpahan olemaan, stna.
     
    rane58, Nyypäle66, Gary Grand ja 1 muu tykkäävät tästä.
  17. Marklin

    Marklin Double Gearhead

    "Kesän ainoa sadepäivä ja sä tuut convertiblellä" totesi Retrorenkaiden Timo Keskinen eilen siellä asioidessa.
     
    miguelo, esmi, isalmela ja 1 muu tykkäävät tästä.
  18. jakulepi

    jakulepi Double Gearhead

    Haha, vuosia vuosia sitten olin Camarolla kaupan pihassa ja käyntiin laittaessani huomasin erään paikallisen pitkään jenkkejä harrastaneen henkilön tulevan kaupasta parkkialueen poikki omalle autolleen. About juuri sillä hetkellä päräytin oman kotteroni tulille kun miekkonen meni korkeintaan 10 m päästä ohitse katse tiukasti suoraan eteenpäin "ajatuksissaan".

    Se ei minua todellakaan haitannut millään sektorilla - huvitti vain.
    Noin verrokkina, että yleensä kun hiljaisen kyläkaupan edessä harvaan pysäköidyllä parkkialueella käynnistää kohtalaisen suorilla putkilla varustetun muskelikoppaisen vanhan jenkin, pysähtyy yleensä sadan metrin säteellä kaikki toiminta hetkeksi aikaa sitä ihmettä pällistelemään :D
     
    Temppis, viikinki75, passerby ja 5 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
  19. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    Voi olla että hän oli niitä ns parempia harrastajia. Samoja jotka ei turhaan autosta takaisin morjesta.
     
    rane58, miguelo, Nikuzai ja 3 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
  20. Skoll

    Skoll 2nd gear

    Niitähän kyllä löytyy ja näkyy yhtenään, ainakin siltä tuntuu toisinaan täällä Oulun seudulla..
     
    Srki tykkää tästä.

Kerro tästä muillekin!