Kommentteja kustomoinnista

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Rod & Kustom.', aloittaja Kasi-Pasi, 7.3.2004.

  1. Kasi-Pasi

    Kasi-Pasi Gearhead

    Nyt kun on taas kuunneltu kommentteja omista rakentelumieltymyksistäni ja neuvoja mitä autolleni ei ainakaan saa tehdä (vaikka rekisteriotteessa lukee mielestäni mun nimi...), niin ajattelinpa kysellä "parhaita" kommentteja, mitä auton kidutuksesta olette kuulleet?
    Viime kesänä joku tokaisi mm., että tällaisia ei valmisteta enää. Tuolle lepattavapunttiselle huomautin, että käsittääkseni mitään viimevuotista tai sitä vanhempaa mallia ei valmisteta enää...
     
  2. makke

    makke 1st gear

    Itse olen ainakin kustomoinnissa toteuttanut sitä mitä haluan.
    Eli, toki vinkkejä muista tehdyistä, saman- tai erimerkkisistä autoista. Sit päälle ne omat visiot tai muokkaa niitä muotoja jotka jotkut on jo toteuttaneet. Ja ehkä sit vielä sovitellaan kaikki lakipykälien mukaisesti.

    Eli sitä mitä se kustomointi on, tehdään autosta mieleinen. Eli ei kun duunaamaan van, itsellesi sen teet, eli se ohjenuoraksi! Mut kokonaisuuden tulisi toki olla "sointuva", se kuitenkin kannattaa pitää muutoksia tehdessään mielessä.
     
  3. Anonymous

    Anonymous Guest

    Kustomointi on rokkenrollia.

    Yksinkertainen, tyylikäs ja kulkeva toimii, vaikka sama olisi tehty jo tuhanteen kertaan aikaisemmin. Joskus joku kuitenkin keksii uusia koukkuja ja saattaa sulauttaa vanhoja totuttuja tyylejä yhteen. Tästä syntyy parhaimmillaan uusia klassikoita ja vaikutteita kokonaan uudelle suuntaukselle.

    Pahimmillaan vanhan toisto menee sieluttomaksi kopioimiseksi jossa toistetaan vanhoja muotoja tai säveliä ilman että niiden alkuperäinen tarkoitus on mielessä.
     
  4. A Tudor

    A Tudor Gearhead

  5. Kustom STW

    Kustom STW Gearhead

    Pittee uskaltoo tehä sellanen uljas kiituri, mistä ite pittää.

    Ne tekee jotka osaa, ne jotka ei osaa; arvostelee!
     
  6. BonneMan60

    BonneMan60 Gearhead

  7. Tupis

    Tupis 3rd gear

    Asiallisen näköinen Chevy kustomin malli. Itsellänikin kustomoinnit on jäänneet 1:25 tasolle :smile:
     
  8. Olds-homo

    Olds-homo 1st gear

    Mulla oli kotona kaverin liekkimaalattu ei kovin yleisen merkkinen 30-lukuinen kustom-projekti sähkö-ja jarruhommien takia. Tuli sitten nihilistipussihousuna tunnettu paskakaivontyhjentäjä käymään työasioissa, kommentti oli syvä huokaisu: "Tuohan on pilattu!" halveksuvan ilmeen höystämänä. Rupesi hymyilyttämään, sain kuitenkin pidäteltyä ja sanoin että maaliahan se vaan on ja lähtee hiomalla pois.
     
  9. JanneK

    JanneK 3rd gear

    Orimattilan romutorilla oltiin liikkellä nimimerkkien merc ja HEPCAT kustomeilla. Ajettiin sitä raviradan reunaa pitkin kohti parkkialuetta kunnes joku vanhempi herra kovaäänisesti ilmoitti toverilleen -Raiskattuja! osoittaen samalla sormella ja katsoen todella paheksuvasti. Monta kertaa on sillekin tapahtumalle naureskeltu.

    Monet on kommetoinut chopattua autoa -Ai, tässä on noita ikkunoita niinku pienennetty. tai -Ompas tässä tosi pienet ikkunat, miten sieltä näkee ulos?
     
  10. -zzz-

    -zzz- Gearhead

    Nää meikäläisen tekeleet ei ehkä ole riittävästi kustomoituja kun useimmiten kuulee että "eiks toi ole yli kakskyt viisvuotta vanha, laita se museokilpiin niin saa ajaa melkeen ilmaseks".

    Ja ne eivät edes hattuile, ihan hyvää hyvyyttään, sitten kun ovat kertoneet että isoisä ajoi tällaisella taksia...

    täytynee yrittää kun ne pussihousutkin siellä kaapissa...

    <font size=-1>[ Tätä viestiä muokkasi: -zzz- 2004-03-08 21:20 ]</font>

    <font size=-1>[ Tätä viestiä muokkasi: -zzz- 2004-03-08 21:21 ]</font>
     
  11. mörkö

    mörkö Gearhead

    Hähhää
    Tuli möröllekin kommenttia kun maalas skallopit mattamustan Novansa kylkeen pienenä poikana. Sanoi nyttemmin jo mananmajoille siirtynyt "kovan linjan" letukka mobilisti auton olevan IHAN PILALLA.
    NO, kaikki kunnia edesmenneelle, mutta hän ei saanut ikinä aikaiseksi yhtään liikkuvaa autoa, vaikka mielipiteitä löytyi senkin edestä...Meinaan että minä nyt kuitenkin autollani ajelin ja kyllähän se vieläkin on "samassa asussa" tallessa...Ja ajokuntoisena.
    (Vaikkei olekaan varsinainen "kustom auto")

    <font size=-1>[ Tätä viestiä muokkasi: mörkö 2004-03-10 10:02 ]</font>
     
  12. Anonymous

    Anonymous Guest

    "Raiskattuja! osoittaen samalla sormella ja katsoen todella paheksuvasti. Monta kertaa on sillekin tapahtumalle naureskeltu."

    No hyvä ettei syyttänyt teitä teosta ja huutanut "Raiskaajia" :0
     
  13. HEPCAT

    HEPCAT 3rd gear

    Siihen olisimme yhteistuumin lystikkäästi vastanneet: "Pysy nyt PUSSIhousuissasi"!
    :smile:
     
  14. Forvolet

    Forvolet 1st gear

    Pojat-pojat! Älkääs nyt. Itse, kun olen mobiilimiehiä, koen saavani talven tallityöskentelylle vastetta aina, kun joku kysyy: "Onko tuo museorekisterissä?" Itse asiassa kaikkien omistamieni ajoneuvojen kohdalla onkin käynyt noin! Niin, lukuunottamatta käyttöautoani, joka sekin on museoikäinen.
     
  15. LordMrFord

    LordMrFord Gearhead

    "Toikin on pitäny pilata!"
    Eräs kerta Forssan Picknickissä, tarkoittaen chopattuja ja liekkimaalattuja lastenrattaita.
     
  16. B 50

    B 50 Gearhead

    Ei autoharrastajan " Vähän on vielä entisöinti kesken ", hymyilyttää aina.
     
  17. kelekura

    kelekura Gearhead

    ostin tuossa viime syksyllä -64 zephyrin.se oli toiminu viimeset aikansa tikkatukkien laululinttana.ja sitten laitettu seisomaan talliin vuonna -79.kun hilasin sen tallille alkoi kysely jotta millon alat entisöimään ja mualoomaan ja kromaamaan sitä??jotta mr-kuntoon.no tein seleväksi jotta entisöidähän tämä kannattaa ehdottomasti.nimittäin periaate on se että jos se on ollu vähän kovassa käytössä viimeset aikansa ei sitä ainakaan millään mr-jutuilla mennä pilaamaan.sitä ei maalata eikä puskureita kromata eikä alustoja maalata saati penkkiä verhoilla.sehän olisi alkuperäisen lintan pilaamista.jos siihen on esimerkiks joku pärnäsen korjaamo vetässy nätin paikan puikkokoneella niin samalla menetelmällä korjataan myös nykyiset reiät lattiassa.ja jos pyöränkaaret on maalattu pensselillä ja mirkulla eri miranoolilla myrkynvihreäksi ilman mitään häivytysrajoja niin myös ne entisöidään tarkalleen saman värisiksi.ja jos auto on kauttaaltaan lommoinen ja kuhmuinen ei niitä pidä mennä oikomaan.koska herraisä ne lommot on ollu tässä autossa jo kakskeetviis (25) vuotta.ja jos katon joku on maalannu telalla nii se myös maalataan uudestaan telalla.

    tietysti jos auto on harvinaisempi niitä kanan hampaita niin kait sen tietysti vois entistee ihan tamitilleen.mikäs siinä.

    ja se sanahirviö..YLEINEN HYVÄKSYNTÄ...
     
  18. Karva

    Karva Gearhead

    No niin tai näin ...

    Aina on ollu ja tulee oleen joku p.. juntti jolla on varmat mielipiteet asiasta kuin asiasta, ja puheet sen mukaan, autot tehdään ittelle ei muille joten, Tabermannia lainatakseni, v... muiden mielipiteistä.

    On alkanut nyppiin muutenkin koko touhu kun noita osan tarvijoita kun on tossa ollu nurkissa ja ne perkuleet on noihin omiinsa kinuneet sitä sun tätä, tyyliin, jotta sä kun kuitenkin hommaat siihen omaas sitä ja tätä, niin siitä sais sitten samalla, kun kerran noita pannaan lihoiksi omien tarkoitus perien pohjalla siitä sitten aina joutaa jotain, mutta ...

    Nyt on tänä talvena noita ihme tampioita ollu riesaksi asti, tehdään kaupat sovitaan jotain ja hinnat yms, ei pitäs päätä huimata, noista kun on omiin niitä osia, esimerkkinä, koko siis aivan koko sisustus, penkit verhoilut kaikki, tollasesta chevy farkusta laitoin ehjänä ja hyväkuntoisena talteen ja tyyppi eli vähän tutumpi kaveri kun oli, joo en tee itte saat koko roskan 50 E, purin sen sille ja kävi kattomassa jotta sama on ja vei ovi tolpan muovit kokeiltavaksi, ei ole näkynny sen jälkeen, meinaan nyhtää siltä helv, pelleltä 20 E / kpl muoveista, se kun se 50 E oli kuulemma kallis, olis ny tana sanonnu edes jotain ...

    Näitä pellejä on tänä vuonna ollu niin joka lähtöön, eikö se nyt mene jakeluun jotta noilla ylijäämä osilla ei tehdä mitään tiliä, eikä niillä makseta mitään omia harraste värkkejä, ne nyt sattuu oleen vaan erittäin hyvä tapa hommata osat rakenteluun, ja sitten näitä jeesuksen neropatteja pyörii saamassa älyvähdyksiä, mistä ne nyt oikein pelmahti, en pahemmin ole noihin törmänny vai onko tästä touhusta tulossa taas jonkin sortin muotia, eniten risoo jotta mistään mitä on sovittu ei pidetä huolta tai ei välitetä ...

    Muutenkin noita alan asiantuntioita alkaa oleen joka lähtöön, eikö rakennetut autot kuitenkin kuvaa omistajaansa ja pääosin tehdä ajoa ja omistajan mieltymyksiä varten oli ne sitten Hilux:eja tai Chevyjä ...

    :-o :-o :-o
     
  19. kelekura

    kelekura Gearhead

    sepä antaa vaan tuulta purjeisiin ainakkii meikäläisellä ku joku sannoo ettei nuin voi tehä.sillon just nimenommaan niin tehhään.ihan kyselemäti ja silläi uhalla.on se luojan lykky jotta asun korvessa eli pörrin perssiissä.ei nii mahittomasti oo sitä tietäjjee ja muuta seläntakana kurkkimassa ja kytteemässä.AJATELLA!!!!!
     
  20. Jäpälä

    Jäpälä Gearhead

    Tää nyt ei oo kustomoinnista, mutta aihetta sivuaa pikkasen. Minun 63 käyttökiesinä toimiva oldssi on parista kohtaa pikkasen patinalla, ni joka toinen kysyy että enkö meinaa maalata? NO EN :grin:, aito on kaunista...
    http://photo.starblvd.net/japala
     

Kerro tästä muillekin!