Kompressorin hankinta

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Työkalut, koneet ja tarvikkeet', aloittaja Stance, 23.9.2022 klo 09:48.

 1. Stance

  Stance Gearhead

  Pitäisi investoida kompuraan. Käyttökohteet autoharrastusta, eli renkaiden täytön lisäksi paineilmatyökalujen käyttöä esim koritöihin. Ei maalaamista näköpiirissä. Plussaa olisi pieni lattia-alan käyttö, siksi katsonut pystymalleja. Voisin 1500€ budjetilla jotain hommata mutta pystyttekö suosittelee jotain merkkiä/mallia näillä spekseillä, onko jotain mitä kannattaa huomioida?
   
 2. Vermilion

  Vermilion 3rd gear

  Stance tykkää tästä.
 3. jakulepi

  jakulepi Double Gearhead

  Minä investoin 10 vuotta sitten K-Raudasta hankkimaani Nuair 4kw kompuraan , jossa 150L säiliö ja vastapainetuotto 450L/min @6bar.
  Ei tosin hakemasi pystymalli, mutta tuotto on riittänyt aivan kaikkeen mahdolliseen, vinkun, maaliruiskun ja jopa hiekkapuhalluspytyn käyttöön pienellä raekoolla.
  Myös puhalluskaappi löytyy, eikä ongelmia siinäkään.

  Tutkiskelin tosiaan silloin eri jälleenmyyjien tarjoamia voimavirtakoneita noin tuhannen euron hintaluokassa, joiden vastapainetuotto (ei siis imutuotto huom!) oli yli 400L/min.
  Muistelin, että tämä olisi maksanut jopa alle tonnin, mutta voi olla että muistan väärin

  Edit: Lienee tämä nykyään vastaava malli. Ovat näemmä luopuneet kolmisylinterisestä kompressorista.
  https://www.k-rauta.fi/tuote/kompressori-nuair-super-40kw-150l-400v-3-vaihe/8016738754445


  [​IMG]
   
  Muokattu: 23.9.2022 klo 11:05
  Stance tykkää tästä.
 4. Vermilion

  Vermilion 3rd gear

  Stance tykkää tästä.
 5. Stance

  Stance Gearhead

  Kiitoksia neuvoistanne.

  Liikuteltavuus ei ole erityisen tärkeää, ennemminkin sijoitan sen paikkaan tallissa josta yllän tekee tarvittavat hommat - talli on vain 64m2 ja haasteena on kahden harrasteauton kanssa lattiatilan niukkuus.
   
 6. chevyjussi

  chevyjussi 2nd gear

  Vastaavan tilanteen kanssa painineena tuli laitettua uusi 1.2 kuution tuotolla oleva kaeser ruuvikompressori. Aikaisemmin mäntäkompressorien kanssa oli itsellä ongelmana niiden "keittäminen" jatkuvassa käytössä ja varsinkin kesällä ei kestänyt puolta tuntia pidempää käydä yhtäjaksoisesti. Tuo ruuvi kestää louskuttaa vaikka päivän eikä ole mitään ongelmia, vie sähköä mutta käydessään käytännössä lämmittää tallin. Lisäksi siihen tarvitsi jäähdytyskuivaimen ja linjasuodattimet ja 200litran lisäsäiliön laitoin vielä lisäksi. Jäähdytyskuivain vie sähköä koko ajan päällä ollessaan.
   
  kad_boost ja Stance tykkäävät tästä.
 7. 4d sedan

  4d sedan Double Gearhead

  Vaikka ruuvi onkin se paras tyyli tuottaa paineilmaa niin kyllä laadukas mäntäkompressori voi käydä vuorokausia yhteen pötköön sen kummemmin lämpeemättä.
  Käytettynä monesti noitakin myynnissä, esim. Atlas Copcoja. Elinikä niillä kunhan edes pikkusen huoltaa, on moninkymmenkertainen noihin italiaanoihin/kinukkeihin verrattuna. Toki siis kannattaa harkita käytön määrän mukaan, mikä itselle sopiva?
   
  Stance tykkää tästä.
 8. Väpsy

  Väpsy 3rd gear

  Osin taitaa olla makuasioita nämäkin, kuten kaikki työkalujen hankinta, mutta itse katselisin mieluummin käytettyä merkkilaitetta samaan rahaan, kuin uutta kompuraa. Ja miettisin vielä onko se pystykompura välttämätön, on harvinaisempaa herkkua, ja siitä joutuu aina maksamaan lisää. Mulla on 56 neliön kahden (harraste) auton tallissa 150L säiliöllä oleva, makaava 4kW malli jostain 80-90 lukujen vaihteesta, löysin vähäisellä tuntimäärällä käytetyn sopuhintaan. Öljyjen vaihto, hihnojen vaihto, ja on puksuttanut nyt n. viisi vuotta ruokkien harrastetyökaluja, vinkua, porakonetta, hiomakoneita, hiekkapuhalluspistoolia yms. Tein päälle kotelon, joka toimii samalla pylväsporakoneen pöytänä, ja nostin siihen myös 100L lisäsäiliön päälle, mitä on tullut käytettyä muutama hassu kerta (hanalla saa suljettua pois käytöstä). Kompuraan lisäsin vedenpoistoon hyde-letkun ja siihen päähän hanan, saa laskettua vedet pois vaikka kotelo on päällä. Lisäsin vielä koteloon äänieristeen sisälle, niin hiukan pienensi meluakin samalla. Ja toisaalta, jos pystymallinen on "se juttu", voihan makaavan mallin kompuralohkolle tehdä pedin, jolla sen saa käännettyä 90 astetta, ja nostettua säiliön pystyyn niin että voitelu kuitenkin toimii.
  Mutta kuten sanottu, maku asioita, ja jos haluaa uuden ja/tai pystymallisen, kannattaa silloin katsella vain sellaisia.
   
  Stance tykkää tästä.
 9. moottorinlohko

  moottorinlohko Gearhead

  150 L säiliöllä,600 litran tuotolla normikompura,kovalla käytöllä,15 v meni öljyjen vaihdoilla,nyt ostin uuden isomman lohkon,käy harvemmin eikä kallis.vanhalla meni sähköä enemmän kun louskutti pidempään loppuaikoina,mutta monelle harrastajalle ei tunnu tänä päivänä raha olevan onkelma.samanlaisella tsydeemillä aikoinaan maalasin työkseni eikä ollu probleemia.tänä päivänä laitteet määrittää some,pitää näyttää että on
   
  Stance tykkää tästä.

Kerro tästä muillekin!