Kompressorin säilytys.

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Työkalut, koneet ja tarvikkeet', aloittaja oml, 10.9.2006.

  1. oml

    oml Gearhead

    Ajattelin tehdä työpajaan kompressorille äänieristetynkopin, mutta rupesin miettimään että voiko sen sijoittaa ulos? Kestääkö kompressori ulkosäilytystä, hapettuuko sähkömoottori tai tuleeko jotain muuta vikaa?
    Kopin meinasin tehdä pelti-villa-pelti elementeistä. Kompura on tavallinen mäntäkompura.
     
  2. Rocket engineer

    Rocket engineer 1st gear

    Kaipa se kestää, jos ei altistu hirveälle pakkaselle ja kosteudelle. Kylmässä kantsii iskeä synteettiset öljyt?

    Suurin ongelma varmaan on kondenssivesi säiliön pohjalla? Ruostuttaa lopulta säiliön ja kompurasi lähtee.. Tuota varmaan voisi vähentää säännöllisellä veden laskemisella? Ja ehkäpä ilmanoton järjestämisellä jostain lämpimästä?

    Itse pistäisin koppiin pakkasvahdin ( saa rautakaupasta/ halpahallista jokusella kympillä) ja ilman imun putkella pakkasvahdin "läpi". Samalla pysyisi koppi plussan puolella (ei öljyn hyytymistä ja pahaa kondenssia) .
     
  3. JKF

    JKF Gearhead

    Eikös se ilmanotto kannata kuitenkin ottaa sieltä kylmältä puolelta, jos haluaa minimoida kondenssiveden muodostumisen? Muistan ainakin yhden tapauksen, jossa kompura jyskytti lämpimässä pannuhuoneessa ja vettä muodostui järjestelmään aivan hulvattomasti. Itse paineilmaverkko oli hallissa viileämmässä tilassa. Tilanne parani huomattavasti kun ilmanotto siirrettiin pihalle.
    Muuten se kompura olis kyllä hyvä saada plussan puolelle, ettei painekytkimet ja vedenpoistoventtiilit ala jumittaan.
     
  4. Rocket engineer

    Rocket engineer 1st gear

    Ilmankosteus, ilmankosteus. Suurimman osasta vuotta se on korkeampi ulkona, kuin sisällä. Talvipakkaset lienevät se poikkeus. Siis ellei pistä konetta sisällä kylpyhuoneeseen tai muuhun lutrauspaikkaan.
     

Kerro tästä muillekin!