Kompura jo uutena susi?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Työkalut, koneet ja tarvikkeet', aloittaja RikuK, 1.7.2017.

Tags:
  1. Minimies

    Minimies 3rd gear

    Pohjan vesitulppakin kannattaa laittaa kiinni.....
     
  2. SPORT TRUCK

    SPORT TRUCK Double Gearhead

    Eipä se jossain 15 sekunnissa saa vielä mitään painetta syntymään tyhjään 100L säiliöön, jos 2,2 kW/230V kone, anna nyt minuutin pari edes käydä, niin alkaa varmasti mittarit näyttää mitä pitääkin.
    Siellä on kyllä erillinen ylipaineventtiili paineensäätimen yhteydessä (messinkiä, jossa metallinen rengas), joka laukeaa jos paine meinaa mennä yli...10 bar kone eli laukeaa varmaan jossain 10,5-11 bar.

    Varmaan tollanen http://www.ikh.fi/fi/kompressori-100l-320l-3hp-230v-xt100320

    Molemmat mittarit lähtee kyllä nousemaan kun tullaan niiden asteikolle, mutta sen paineensäätimen asetus määrittelee mihin ulostulopaineen mittari pysähtyy (se säätöruuvi/pyörä/nuppi), sen sijaan säiliöpainetta osoittava nousee kunnes p-säädin katkasee sähköt moottorilta ja laskee samalla ilmat pois sylinteristä suhahtamalla.
    Painettahan voidaan ottaa ulos kahta kautta, joko paineensäätimen kautta = tasainen käyttöpaine, jota voi säätää siitä nupista tai sitten täysi säiliöpaine suoraan säiliöstä = paine vaihtelee käytössä säiliöpaineen mukaan...jos vaikka käyttää ulkoista p-säädintä tai tarvitsee vain paljon ilmaa tms.
     
  3. Mopuristi

    Mopuristi Gearhead

    Kyllähän se on ihan mahdollista, että kompura on uutena susi. Itse kun viimeksi ostin kompuran niin se kävi muutaman minuutin ja meni jumiin. Vein takaisin kauppaan ja sain toisen, se ei lähtenyt pyörimään ollenkaan. Vasta kolmas toimi ja se on ollutkin käytössä jo useamman vuoden.
     
    Rotten tykkää tästä.
  4. Rotten

    Rotten Gearhead

    Onhan sekin tietysti mahdollista!
     
  5. username

    username Gearhead

    Kyllähän tuo vaikuttaa siltä, että säiliön mittari ei toimi koska paineenalentimen mittari
    nousee (se regun mittari ei oikein voisi nousta mihinkään jos säiliössä ei olisi painetta).
    Regun mittari taas voi olla myös nousematta vaikka säiliössä olisi painetta
    jos paineenalentimen säätönuppi on kierretty "auki" eli säädetty lähes nollapaineeseen,
    mutta tässähän on aloittajan kuvauksen mukaan just toisinpäin.
     

Kerro tästä muillekin!