kompuraa maalaamiseen ja pulttikoneisiin ym. työkaluihin

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Työkalut, koneet ja tarvikkeet', aloittaja Anonymous, 26.3.2005.

  1. Anonymous

    Anonymous Guest

    Niin eli minkä verran vähintään pitäisi olla tuottoa kompurassa että pystyisi käyttämään maaliruiskua, pulttikonetta, vinkua ym...?

    Ja kannattaako ostaa öljyllinen vai öljytön? Mec-air merkkistä olen harkinnut, vai onko jokin parempi hinta/laatusuhteeltaan?
     
  2. Anonymous

    Anonymous Guest

    40-jannua lukenu eikä kukaan ole vaivautunut vastaamaan. :mad:

    Kai täällä nyt joku tästä asiasta jotain tietää :poff:
     
  3. TLi

    TLi 1st gear

    Maaliruisku ei paljon ilmaa tarvitse muistaakseni joku 150 l/min riittäisi. Pulttipyssy onkin vaikeampi itselläni on 50 € ja 150 €:n puolen tuuman pyssyt ja tuo kalliimpi on jollain eri iskusysteemillä kuin tuo halvempi ja pelittää hyvin toisin kuin tuo halpa, siinä ei ole muuta hyvää kuin mukana tulleet hylsyt. Vinku toimii ainakin itselläni ja kompurahan on 330 l/min 6 bar vastapaineilla mitattuna.

    Jos en väärin muista niin nuo öljyttömät kompurat on yleensä pieniä ja tarkoitettu lähinnä viimeistelynaulain käyttöön, mitään pyöriviä masiinoita ei kannata haaveillakaan käyttävänsä.

    Jos meni pieleen niin viisaaammat korjatkoon, on jo pari vuotta aikaa kun noita olin myymässä.
     
  4. Anonymous

    Anonymous Guest

    Maalaamiseen ruiskulla riittää jo 250-350l/min ja 6bar vastapaineella.
    Mutteri vääntimen saa pyörimään samalla koneella kunhan sillä ei pyöritetä pitkiä sarjoja.
    Paineilmahiomakoneet vaatii enenmän.
    Itsellä isoin mitä mäntäkompurana saa, 200l säiliöllä. Riittää epäkeskoon
    (suuri ilman kulutus) mutta silläkin kompura käy taajaan.
    Paineilma työkaluista sen verran että halvalla ei aina saa hyvää, kun investoi laitteisiin keran ja ostaa kunnollista on ns parenpien laiteiden ilman kulutuskin paljon pienenpi.
    ps. jos ostat kunnon kompuran niin kyllä siellä öljyä on hyvä olla.
    :soosoo:
     
  5. Vanishing Point

    Vanishing Point 1st gear

    Itellä halpamerkkinen 2pyttyinen kompura. En nyt muista litramäärää mutta alle 350€ ei saa mitään järkevää. Paineensäätöventtiili on halvemmissa malleissa huono eikä usein pysy "perässä".

    Öljytön kompura ehkä parempi maalaushommissa. Ainakin öljynerotinta ja suodatinta kannattaa käyttää maalauksessa jokatapauksessa.
     
  6. Anonymous

    Anonymous Guest

    Kumpiko olisi tärkeämpi, iso säiliö vai suuri kompuran tuotto? Oon kattonu noita V-lohkollisia että niissä on melko hyvä tuotto mutta aika pienet säiliöt.
    Tärkeintä olisi saada noi paineilma- räikät, vinku, pulttikone, maaliruisku toimimaan ettei tarvitse välillä odottaa että kompura ehtii työhön mukaan.
    Eli siis sellainen minimissään noille riittävä peli...
     
  7. TLi

    TLi 1st gear

    Isolla säiliöllä varustettu laite käy harvemmin, mutta jos tuotto ei riitä niin laitteet ei toimi.
     
  8. Anonymous

    Anonymous Guest

    Öljytön kompura ehkä parempi maalaushommissa. Ainakin öljynerotinta ja suodatinta kannattaa käyttää maalauksessa jokatapauksessa.[/quote]

    Ajaako vedenerotin saman asian ?
     

Kerro tästä muillekin!