Kompuran korjausohjeita,Hydrovane

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Työkalut, koneet ja tarvikkeet', aloittaja signet, 29.12.2007.

  1. signet

    signet Gearhead

    Onkos joku touhunnut tollasten lamellikompuroiden kanssa?Se masiina on joku n.kuution tuotolla oleva vanha Hydrovane.Ongelmana on että se kuluttaa öljyä aika reilusti n.litran verran illassa kun piikkailee.Pääosa öljystä löytyy lattialta ja loput ilman seassa.Täyttä selvyyttä ei ole vuotokohdasta vielä löytynyt mutta jostain sähkömoottorin ja kompuran sauman tienoilta kai?
    Saakohan tämmöiseen osia mistään ja kuinkahan kinkkisiä on korjattavia?
    Ei se nyt mahdottoman kallis ollut ja on sillä jo monta pyttyä piikattu mut piikattava ei lopu koskaan eli joku vastaava masiina on hommattava tilalle tai saatava toi kuntoon.Polttomoottorikompura ei käy kun on piikattava tallissa sisällä(illalla ja yöllä)ettei koko kylä herää.
     
  2. No H2O

    No H2O Gearhead

    Hm... En tiedä onko tästä sinulle hyötyä mutta itselläni on samanlainen lamellikompura, pienempi tosin.

    Lamellikompuran pitäisi tuottaa melkeimpa puhdasta paineilmaa, ainakin silloin kun se toimii kunnolla. Tämä onkin yksi sen hyvistä puolista hiljaisuuden lisäksi.

    Mitä öljyä käytät? Huolsin tuota omaa kompuraani öljyjen vaihdon ja suodattimien putsauksen merkeissä keväämmällä ja öljytiedusteluuni sain seuraavanlaisen vastauksen maahantuojalta: "Koneessa pitää käyttää 1-aste öljyä, SAE 40. Meiltä löytyy valmistajan omaa öljyä Fluidforce 2000 4 litran astiassa."

    Itse jätin öljyn ostamatta kun tarvitsin sitä vain noin 1,25L. Menin paikalliseen tarvikeliikkeeseen ja ostin ruohonleikkurin öljyä, SAE-30. Ihan hyvin on rokannut sen jälkeen, tosin öljynvaihto väliä näillä "huonommilla" öljyillä pitää tihentää.

    Osia näihin kannattaa kysyä suoraan maahantuojalta kun ainakaan meillä kukaan paikallisista työkalukauppiaista ei osannut myydä tuohonkaan laitteeseen yhtään mitään.
     
  3. signet

    signet Gearhead

    Mulla on Voitelukeskuksen kompuraöljyä jonka pitäis käydä tollaseenkin :eek: Öljy ei notkeudeltaan vastaa lähellekään nelikymppistä.Tarttee hommata oikeeta öljyä ja kokeilla pysyiskö sisällä.Kukas ton merkin maahantuoja on?
     
  4. No H2O

    No H2O Gearhead

    Sarlin Näyttäisi olevan... Laitoin silloin tuota öljykysymystä suoraan niiden yhteydenottolomakkeen kautta. Vastaus tuli suht koht nopeasti.
     
  5. signet

    signet Gearhead

    Kiitos
     
  6. TanksAreFull

    TanksAreFull 1st gear

    Mites kun noita vanhoja suuria lamellikompuroita myydään usein edullisesti niin onko ne yleensä jo loppuunajettuja?
     
  7. signet

    signet Gearhead

    Sehän selvisi,Helsingin Painehuolto,Tattarisuolla.Korjausarvio " lähes tonnin",oli kyllä tuttu malli heille,asenteluun tarvii ainakin prässin,osia saa,mulla ei ole aikaa rassata,eikä odottaa,ostin vähän uudemman atlas copcon.Ton hydrovanen vois myydä pois sopivasti jos joku tahtoo siihen perehtyä,siinä on 7,5kw moottori tähtikolmiokäynnistyksellä,johdon perässä on 16a voimavirtapistotulppa,lisäksi koneessa on kevennin jos on sulakkeiden kanssa ongelmia,niin voi käynnistää vapaalla.Samassa rytäkässä jää sitten ylimääräiseksi myös atlas copcon v2 mäntäkompura,varmaan jostain 60-luvulta,sellanen punainen joita oli joka huoltoasemalla :odroll:
     
  8. type2

    type2 1st gear

    Kerrotko hinnan?

    Minkä hintainen se sinun lamellikompressorisi olisi ja mistä päin Suomea löytyy?
     
  9. signet

    signet Gearhead

    Re: Kerrotko hinnan?

    Pari sataa,Anjalankoskelta löytyy.
     
  10. type2

    type2 1st gear

    Tehdääs kaupat!Voisko tulla hakemaan viikonloppuna?Voisitko soittaa tähän numeroon 0504360600.Paljon muuten maksaa ATLAS COPO?
     
  11. signet

    signet Gearhead

    Soitan illalla,voi tulla vkl.Atlaksesta ajattelin viittä sataa.
     

Kerro tästä muillekin!