Koneen stroukkaus

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Street & Race', aloittaja Bätmobiili, 23.6.2003.

  1. Bätmobiili

    Bätmobiili 1st gear

    Tästä aiheesta voi aina välillä lukea alan lehdistä, mutta osaako kukaan sanoa mistä tietää millaisia iskuja eri koneisiin voi sovittaa?
    Millä osilla ja kuinka isoksi esim. voisi sovittaa chevyn 262 tai 307cid:n koneet?
     
  2. Mopeman

    Mopeman 3rd gear

    Kumpikin taitaa jo periaatteessa olla "stroukkereita", eli pieniporauksisia ja suht pitkäiskuisia koneita. Taitaa toi 307 olla 327:n kampuralla stroukattu 283? Pieniporauksista koneista ei kauheen suuria ruu stroukkaamallakaan, mutta periaatteessahan sinne pitäis saada sovitettua toi 400:n kampura ja tilavuus ehkä lähelle 350? Kalliiks vaan tulee custom mäntineen jne. Mitäs jos "stroukkais" ne ostamalla 400:n ja muuttamalla lohkon numerot?
     
  3. triniemi

    triniemi Gearhead

    Engine Master Challengessa pärjäs aika hyvinkin strokattu 307 (vakiomitat 3.875" poraus / 3.25" isku). Porattu 0.060" ylikokoon (3.935") ja 3.75" akseli = 365cid eli karvan alle 6 litraa. Kannet tais olla alumiiniset 210cc kanavalla olevat GM:n Fastburn mallit, rullanokka, yks kaasari ja pumppubensalla piikkitehoa jotain 550hp.
     
  4. Bätmobiili

    Bätmobiili 1st gear

    Tuosta artikkelista se minunkin kiinnostukseni alkoi :smile: Pärjäs meinaan hyvin tossa testissä oli kolmas!

    Onko edes teoriassa mahdollista sovittaa 262:n lohkoon 400:n kampuraa? Iskutilavuutta siitä tulis....
     
  5. RockHQ

    RockHQ 3rd gear

  6. Anonymous

    Anonymous Guest

    Een menis kokeilemaan... 262:n poraus on 3.671 tuumaa eli stroukki kammen 3.750 vääntö on jo liikaa? Ja kammen laakerointi, eikö tuossa 262:ssa ollu viel pienemmät runkolaakerit??? Ja pienestä porauksesta johtuen kansiin ei saa riittävän isoja venoja joten sylinterin täytös jää vajaaksi, eikä siten saada täyttä tehoakaan!? Lohkosta en tiedä sen tarkempaan, riittääkö sylinterien pituus moiseen iskuun...
     
  7. Anonymous

    Anonymous Guest

    Olisiko 267 parempi struokkikone kun kampi on sama kuin 350:ssä. Tehokonetta ei tosin taida sada mistään pieniporauksisesta.
    On lohkon kyljessä tosiaankin oltava pieni tilavuus vai mikä on ajatuksena?
     

Kerro tästä muillekin!