Konehuoneen ja oven tyyppitarrat, Lincoln Town Car-98

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja moscowiz, 20.2.2015.

  1. moscowiz

    moscowiz Gearhead

    Apuja kaivataan 1998 Town Carin rekisteröintikatsastukseen. Hain auton eilen Tallinnasta ja tähän asti kaikki onkin mennyt liian helposti. Kävin konttorilla kyselemässä valomuutoksia ym. Niissä ei ihmeellisyyksiä, mutta homma vaikeutui huomattavasti kun katsastaja huomasi että tarrat konehuoneessa ovat jääneet matkanvarrelle. Ystävällinen katsuri soitti TUVille ja kysyi todistuksia sieltä. Onnistuu vaivaiseen 607 euron hintaan.

    Osaako arvon raati auttaa? A) onko kellään samanikäistä Lincolnia josta saisi tarrat tai edes hyvät valokuvat vietäväksi tarrafirmaan teetettäväksi? B) antaa vinkkiä mistä saisin todistuksen melusta ja päästöistä. Sen pahvin tiedoilla saisin tehdä ihkaoman tyyppikilven katsastajan ohjeiden mukaan.
     
  2. Ck

    Ck Gearhead

    Möly ja päästötodistukset on olleet yleensä henkilöautoihin 150-250e ihan konttorilta tilatessa.
     
  3. moscowiz

    moscowiz Gearhead

    Tällä kertaa kuulemma 607 euroa. Satanen/kaksi olisikin ihan ok, 600 kirpaisee duunarin kukkarossa hiukan liikaa.
     
  4. karivanner

    karivanner 2nd gear

    Mulla on 1998, voin ottaa kuvan. Englannista uusi tarra omalla vin koodilla maksoi n. 60,-
     
  5. Dataviilaaja

    Dataviilaaja Gearhead

    Jos saat sopivan kuvan, niin tuollakin onnistunee teettäminen, ja rahat jää kotimaahan:
    http://www.hannulat.com/
     
  6. moscowiz

    moscowiz Gearhead

    Vinkkejä satelee. Kiitos kaikille tähänastisesta avusta.
     
  7. timov

    timov Gearhead

    kyllä tuohon vastaavuustodistuksen (TUV) tarvitsee vaikka tarrat olisikin kunnossa. Todistuksen hinta on ei eu-tyyppihyväksytylle autolle kuten lincoln varmaan 600 eur luokkaa. eu autolle hinta on vain 100-150 eur luokkaa. (katso: www.tuv.fI)
     
  8. karivanner

    karivanner 2nd gear

  9. BBC

    BBC Guest

    Itselläni puuttui Mustangin (2005) tarroja konehuoneesta emissiotarra ja oven pielen tarra oli niin huono että piti uusia.

    Panin sähköpostia Losiin eräälle paikalliselle Ford dealerille ja möivät tarrat 10-20usd per kpl ja muutaman dollarin rahti kun tuli kirjeessä tänne.

    Vastaaavuustodistus 400e jossa oli kaikki kohdat, muistaakseni 7kohtaa. ja mm. valojen kohdalta 2 kohtaa eli vastaavuus asennuksen osalta ja kuvion osalta, joten ei tarvinnut tekemällä tehdä jotain kuviota eikä mitään säätöviritelmiäkään tarvinnut rakennella.

    Toki TUV todistuksesta en tiedä.

    AULIS
     
  10. moscowiz

    moscowiz Gearhead

    Tuliko tämä Auliksen vastaavuustodistus myös ameriikasta? 400 on jo paljon parempi kuin 600. Lincolnissa oli hanskalokerossa alkuperäisen myyjän käyntikortti Ford dealerilta Miamissa. Harmi kun en muistanut ottaa sitä mukaan kun jouduin lähtemään työmatkalle, olisin voinut kysellä kiinnostaako auttaa vielä vuosien jälkeen.....
     
  11. BBC

    BBC Guest

    Ei, kyllä minä hommasin aivan Eurooppalaisen vastaavuustodistuksen.
    Semmoisen, missä on vähän enemmän kohtia (kattavampi) kuin TUV todistuksessa, tosin hieman kalliimpi kuin TUV oli vuosi sitten.

    Kyllä ne jenkkien varaosatiskit dealerliikkeissä myy uudet tarrat.
    Minä panin sähköpostia jenkkien Fordille pääpaikalle. Ne ilmoitti että eivät tee kauppaa tänne vaan pitää asioida Suomen FOrdille ja antoivat Helsinkiin yhteystiedot. Sitten soittoa ja sähköpostia Suomen Fordille ja niitä ei paskaakaan kiinnostanut auttaa tarrojen kanssa. Sanoivat että eivät ole tuoneet 2005- mustangia maahan, joten hommaa tarrasi sieltä mistä auto,.... No, uusi kysely pääpaikalta Jenkeistä ja ne vain voivottelivat ja pyysivät ottamaan yhteyttä uudemman kerran tiätsä miehiin Helsinkiin.

    Siinä kohtaa päätin että paan sähköpostia Long beach, Garden Grove, Orange alueen Ford dealereille ja 2 vastasi 3sta.

    aulis
     
  12. karivanner

    karivanner 2nd gear

    Joskus ne on siellä hyvinkin avuliaita, kävelin Fordin myymälään/huoltoon Bostonissa ja sanoin että tarttis saada 1998 Town Carin Kaukosäädin ohjelmoitua.

    Juu, aja auto sisälle sano kaveri, mutta ei onnistunut kun auto on 5000 mailin pääs suomes....

    Kaveri rupes heti tutkiin tietokoneeltaan ohjeita miten voi tehdä itte ja autto kaikin tavoin... Eikä maksanu mitään vaikka käytti siinä omaa työaikaansa :)
     
  13. JS78

    JS78 3rd gear

    Minulla ruotsista tänne haettu Oldsmobile vm. 90 ( tuotu muuttoautona sinne )
    Tarviiko sen kanssa TUV sun muita lappuja?
     
  14. Jukka66

    Jukka66 1st gear

    -90 autossa ei tarvitse olla vastaavuustodistusta.
     
  15. moscowiz

    moscowiz Gearhead

    Ei käy säkä avuliaan dealerin etsinnässä. Noin kymmenelle dealerille olen lähettänyt sähköpostia tarroista, mm auton ehkä Miamissa uutena myyneelle liikkeelle. (löytyi käyntikortti ohjekirjapumaskan välistä). Kukaan ei tähän mennessä ole viitsinyt vastata mitään. Äsken laittelin Kanadaan viestiä, katsotaan onko siellä minkäänlaista kiinnostusta tarrojen myyntiin.
     
  16. karivanner

    karivanner 2nd gear

  17. moscowiz

    moscowiz Gearhead

    Loppujen lopuksi tarroja ei sitten tarvittu. Vastaavuustodistuksen hankinnan jälkeen sain konttorilta ohjeet tyyppikilven näpertämiseen omin pikkukätösin. Loppu hyvin, linko kilvissä. Tullikin on ottanut onkeensa muutaman turpaansaannin jälkeen eri oikeusasteissa, verot oli vallan kohtuulliset. Sain autoon pikkukilvet, on huvittavan näköiset leikkiautonkilvet isossa autossa.....
     

Kerro tästä muillekin!