Kontaktiliiman jämät pois

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Verhoilu ja sisusta', aloittaja Softail_200, 17.2.2010.

  1. Softail_200

    Softail_200 1st gear

    Milläs konstilla helpoiten lähtee kuivuneet sisäverhouksen liimajämät maalipinnalta pois, pintaa vaurioittamatta?

    Kuumailmapuhaltimella tuntuis olevan aika turaamista, leviää kuin räkä konsanaan. Rapsuttelemallakin aika toivotonta. Liuottimia en vielä ole kokeillut. Liekkö olemassa sopivan vahvaa litkua pehmittämään liimaa, mutta mietoa maalipinnalle, kellään kokemusta?
     
  2. WBBC

    WBBC Double Gearhead

    junkyard dog tykkää tästä.
  3. stinnes

    stinnes 3rd gear

    Ääni myös! Mukavasti lähti ovi listoista vanhat tiivisteet tuolla. Messuille oltiin menossa ja tuote esittely levyssä oli pikisiä sormenjälkiä ja muuta paskaa. Poitsu niitä yritti hinkata ja kävi kysyys onko mitään parempaa ainetta, heitin sille clenerin ja sanoin koitas tolla. No puhdasta tuli.

    Ainut huono asia, jos kovin joutuu sisätiloissa käyttää on tuo voimakas sitruunan haju.
     
  4. Softail_200

    Softail_200 1st gear

    Kiitos :D

    Tuo Citrus onkin tuttua ainetta, duunissa tuota ollaan juurikin käytetty kakspuolisen teipin jämien poistoon. Yhtään muistanut ko. ainetta.
    Kerran tuolla Citruksella sain aluvanteesta lakat veke, pienoinen paniikki meinas iskeä, kun vannekaupoista oltiin jo sovittu :rotfl:

    Eli kokeillaan tuota seuraavaksi.
     
  5. Porsas

    Porsas 3rd gear

    Mistäs tuota citrusta löytyis pääkaupunkiseudulla ? käkkylä ikkunoiden kromit yms pitäs putsata.

    (Juu tunnistat mut softis paremmin jostain muualta Supi nimimerkin takaa)
     
  6. vanahanaama

    vanahanaama 2nd gear

    citrus

    Ainakin mainostoimistot jotka teippaa autoja ja rekkoja myy tota citrus cliineriä... Ite tänään just puhdistelin pihkamällejä käkkylästä jotka olivat olleet olleet siinä monta vuotta kun auto on seissyt...Lähti kun ajatus vaikka mikään muu ei niitä edes yrittänyt irrottaa!! Ostin sellasen auto clymin purkin mikä oli tarkoitettu just pien yms pahan lian poistoon niin eipä sillä mitään tehny kun nuita pihkoja oli vastassa :wc:

    edit: Ainakaan mun auton maaliin ei jääny mitään jälkee tuosta sitruunasta vaikka aika myrkkyä onkin :)
     
  7. arrakis

    arrakis 1st gear

    Lähteekö tuolla sitruksella myös pikaliiman jämät veks vinyylipintaa vahingoittamatta? :-?
     
  8. Buddy

    Buddy 1st gear

    Ei taida pikaliima lahtee ku mekaanisesti pois. Saippualiuoksella ja varovasti raaputtamalla olen sitä poistanut. Kontaktiliimaa olen poistanu keinonahasta Quickleen nimisellä rasvanpoistoaineella jota myydään motonetis spraypullos. Se ei vaurioita keinaria juurikaan ja liimajämät on poistunu aikas hyvin.
     
  9. vanahanaama

    vanahanaama 2nd gear

    sitrus

    Putsailin tuolla sitruksella vinyylikaton kokonaan kun oli pihkaa junttaantunu siihen...ei jäänyt jäljeäkään kattoon. Voithan sä kokeilla tuota sitrusta... Joskus oon pikaliima töhniä putsannu asetonilla muovipinnoilta, ainakin se liima lähti hyvin mitä puhdistin. Tosin asetonin vaikutusta en tiiä tohon vinyyliin. Lukeepi purkissa että liiman&maalin poistoon.
     
  10. Buddy

    Buddy 1st gear

    Re: sitrus

    Asetoni liuottaa vinyyliä. Martiointi kuluu pois jos liian kauan hankaa samast kohtaa. Jos asetonii tai tinnerii käyttää keinarin puhistukseen ni varovainen on oltava elikkä nopea pyyhkäisy ja välittömästi toinen pyyhkäisy kuivalla rätillä. Joissakin antiikkinahkakeinareissa on ohut pintavärjäys joita ei kannata pyyhkiä millään liuottimilla koska se värjäys lähtee veke ja alta paljastuu kirkas pohjaväri.
     
  11. jannis

    jannis Gearhead

    kontaktiliima

    Ylimääräisen konun voi yrittää poistaa myös sen kuivuttua, hankaamalla puhtaalla sormella. Kohta sormen alle muodostuu pallo, jonka voi poistaa. Vanhan vinyylikaton liimojen poistamiseen pitääkin jo pyytää suku volganmutkasta asti, että saa katon puhtaaksi.
     
  12. bathory

    bathory Gearhead

    Anteeksi nosto mutta eihän nää jutut ikinä pois käytöstä mene :D
    Mutta tosiaan itellä tossa yks auton kojelaudan muovi mihin oli kontakti liimalla verhoiltu kangas. Kankaan sai melkein kokonaan revittyä irti muutamaa jämää lukuun ottamatta. Testistiksi pistin sitten kappaleen veteen likoamaan vuorokaudeksi. Veteen olin lisännyt fairya ja lakkabensiiniä. Ihmetyksekseni liima lähti siitä kuin itsestään.
    Näköjään kannattaa välillä koittaa tollasia. Mutta juu tämä siis vinkkinä kaikille. Itseä harmittaa vaan kun pitäisi olla isompi astia mihin laittaa lillumaan, että mahtuis kerralla.
     
  13. Roadkill

    Roadkill 2nd gear

    Loistavaa ja kiitos!
     
  14. GBS

    GBS 2nd gear

    Olis n. 40v sitten tehdyn verhoilun poistoa. Ja liimalla muoveissa. Keskikonsoli mm. pitäis saada puhtaaksi ja on muovia. Ei oo vaan niin isoa astiaa että tuo homma kävis testiksi. Olisko ideoita?
     
  15. kerkko

    kerkko 3rd gear

    Vastauksena 10-vuotiaaseen kysymykseen. Syanoakrylaatti ("pikaliima") lähtee nitrometaanilla, saapa tuohon pienissä pulloissa hobbyliikkeistä pehmennintäkin.
     
  16. GBS

    GBS 2nd gear

    Taitaa olla kontaktiliimaa nuo. Sellasta kovaa korppua.
     

Kerro tästä muillekin!