Korin korkeapainepesu.

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja Anonymous, 4.4.2004.

  1. Anonymous

    Anonymous Guest

    Että kokemuksia ja kuinka yleistä Suomessa.
     
  2. BRC1

    BRC1 Gearhead

    Ainakin Ari Kiira ja Säkkiväline sitä tekee. Kallista ja aika show saada homma eteenpäin.
     
  3. Chevy ´53

    Chevy ´53 Gearhead

    Onnistunee kaikilta teollisuudelle/rakentamiselle korkeapainepesua tekeviltä yrityksiltä. Kannattaa purkaa pois kaikki osat joihin ei saa mennä sisälle vettä! Onnistuu myös betonipiikkaukset, maalinpoisto, säiliöpesut, putkienavaukset jne. jne.
    Ei muuta kun tilaamaan. Lisätietoa esim. http://www.tehoc.fi/
     
  4. z28

    z28 Gearhead

    onnistuu myös jyväskylässä.
     
  5. Anonymous

    Anonymous Guest

    onnistuu hyvin. saa pestyä pelkän massan pois ja pohjamaali jää tai sitten suoraan pellille.
     
  6. Coolaid

    Coolaid 1st gear

    Onko kukaan puhaltanu autoa kuivajäällä (hiilidioksidijäällä)? Ei taida olla vielä kovin yleistä sekään suomessa? Laitteita ei taida olla kuin parilla firmalla?

    Ainakin mitä oon tekniikkaan perehtyny niin kuivajääpuhallus on tosi hellävarainen pellille. Ja ainut jäte mitä siitä tulee on irronnut maali. Kuivajäähän haihtuu samalla kun se osuu pintaan. Kuivajääpuhallusta käytetään paljon savu- ja palovahinkojen puhdistuksessa just sen takia kun se on niin hellävarainen ja jätettä ei juuri tule.
     
  7. S.H.

    S.H. 1st gear

    Kyllä pesu on ehdottomasti paras tapa jos haluaa tehdä hyvää jälkeä.
    -Ei venytä peltiä
    -pesty pinta on kirkas ja sileä jos halutaan (ei karhea kuten hiekkapuhalluksen jälkeen)
    -Kaikki massat+saumakitit saadaan helposti ja nopeasti pois
    -Ei hiekkaa ym.joka kolossa kuten hiekkapuhalluksessa
    Kovalta tuntuva hinta johtunee siitä kun ihmiset haluaa hieroa peltipuhtaaksi koko auton.kaikki muu maali lähtee kerta pyyhkäisyllä mutta puhtaalla peltipinnalla oleva pohja-maali on hankala ja täysi turha poistaa.
    Jos kiinnostaa niin lisätietoja saa numerosta 040-5079607
     
  8. MadMike

    MadMike Gearhead

    Höyrypainepesu on se jolla irtoaa...se mikä ei enään irtoa ne otetaan sitten ihan mekaanisesti piois...näin esim. ollan tehty itse Sport2000 Bemareita aikanaan.
    Höyryssä se etu että irtoaa maalit ja kaikki kerralla ilman pesuaineita sekä kori on kuuma joten vesi höyrystyy pois eikä kori ruostu.

    Ainakin Kone Rent (Tku Hki Raiso) vuokraa moista värkkiä jolla tehot ei lopu kesken.
     
  9. timuli

    timuli Gearhead

    Moblassa oli juttu tosta pesusta numeroo en muista,pesivät siinä päätoimittajan Barracudan ja kyllä lähtee paskat irti.Barracuda on muuten myynnissä Trianglella. :D
     
  10. Buick 53

    Buick 53 Gearhead

    Recyclersin tallilla tulee olemaan mahdollisuus pesettää auto tulevaisuudessa.Otetaan kyselyjä ja varauksia vastaan num.040 5079607/santtu tai 0400 420955/timppa.Eikä siinä mikään show ole ja hinta on hieman hiekkapuhallusta kalliimpi mutta loppu tulos parempi riippuu tietysti aihiosta.
     
  11. BRC1

    BRC1 Gearhead


    HIENOA!!! Loistava esimerkki kuinka kimpassa voidaan hankkia laitteita / koneita ja osittain kuolettaa kustannukset tarjomalla palveluita muille harrastajille.
     
  12. Anonymous

    Anonymous Guest

    Veikkaan, että onnistuu myös Kouvolan seudulla. Paperiteollisuuden takia näitä korkeapaine/kuumavesipesureita on useammallakin firmalla. Tiedossani ei ole, ovatko firmat tehneet autohommia, mutta niille lienee sama mitä pitää pestä. Kalusto on siirrettävissä esim. kotitallin pihaan, mutta silloin laskutetaan (uskoakseni) siirtokustannukset. Hyödyn hommastahan voi maksimoida, kun rakentaa ensin, onko se nyt autodolly, vai mikä lie, eli autoa pääsee pyörittämään telineessä.
     
  13. Tupperware

    Tupperware 3rd gear

    (tyhmä kysymys?) Onko auto mahdollista pesettää kokonaisena? Eli jos haluan pohjan puhtaaksi ja massata uudelleen niin pitääkö purkaa kiesi nippeleiksi vai onnistuuko ns alustapesu?
     
  14. Buick 53

    Buick 53 Gearhead

    Kyseessä on peseri jossa on 2500 baaria painetta ja sillä lähtee kaikki muu paitsi rehellinen ruoste.Eli läpi mätiä projekteja ei ole mitään järkeä pestä mutta jos on aihio joka on ehjä ja siinä on kymmenen kerrosta maalia ja pohja massattu niin sellaiset kaikki lähtee ja tulee kirkas pelti pinta.Auto on purettava nippeleiksi koska paine vie kaiken mennessään.
     
  15. S.H.

    S.H. 1st gear

    Tarkennukseksi vaan että kyllä ruoste lähtee.Olen henk.koht pessyt mm. sen barracudan ja laivojen pohjia/kansia risteilijöistä murtajiin.
    Jos pelti on ruosteessa/pitsiä niin eihän se pesemällä toki korjaannu.
    -Toinen juttu on se että 2500bar paineella vesi tulee suuttimesta ulos n.1½ kertaa äänen nopeudella ja leikkaa laudat/letkut/johtojen kuoret/ihmiset/verhoilut niihin osuessaan että kyllä se auto on hyvä purkaa ja saada tavalla tai toisella kyljelleen.
    Mutta saman joutuu tekemään hiekkapuhaltaessa.

    Lisätietoja 040-5079607
     
  16. smuige

    smuige Gearhead

    lähteeks muuten koritinakin veks?
     
  17. Anonymous

    Anonymous Guest

    jos se vesi tulee 1.5 kertaa äänennopeudella, luulisi peltien venyvän, vaikka ruiskuttaiskin "kulmassa."
     
  18. Mopeman

    Mopeman 3rd gear

    Aika pitkään luultiin maankin olevan litteä.
     
  19. Anonymous

    Anonymous Guest

    siis ihan huoletta voi laskea 1.5 kertaisella äänenopeudella vettä pelteihin ilman mitään vaaraa vahingoittaa niitä?
     
  20. Anonymous

    Anonymous Guest

    kuinka tarkka sen suutin sumu on, niin ajattelin että onko suihku saman lainen kuin tavan pesurissa. soitin joskus tähän firmaan hyrylässä joka tekee näitä hommia niin hinta korin pesulla oli noin 300 erkkiä eli ei siihen rahaan kehtaa ruveta edes käsi töihin puhdistustöissä.
     

Kerro tästä muillekin!