Kosteuden poisto?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja lapioukko, 13.9.2004.

  1. lapioukko

    lapioukko 1st gear

    En tiedä mihin foorumiin aihe kuuluu, mutta kysymys ois seuraava: Miten vois suojata sisäverhoilun esim. kosteudelta talviseisotuksen ajaksi. Pahimmassa tapauksessa kärry joutuu olemaan talven kylmässä varastohallissa. Oli nimittäin käyttökotelo homehtunut kesän aikana, kun oli kosteus oikein muhinut pari kuukautta sisällä...
     
  2. ToniR

    ToniR Gearhead

    Osta huoltsikalta tai tarvikeliikkestä kosteudenpoistaja "pallo". Sisältää ilmeisesti samaa tavaraa kuin kameroiden ym. pakkauksissa tulevat pienet pussit? Ikkunat tietenkin raolleen autosta ja tsekkaa hallin ilmanvaihto. Jos arveluttaa, niin ruuvaa penkit pois.
     
  3. Anonymous

    Anonymous Guest

    jos ikkunat jättää raolleen niin mitenkäs käy ton kosteutta imevän aineen. Eli akkunat kiinni ja aine sisään tai sitten ei ainetta tarvita ja akkunoita vo pitää auki
     
  4. herrakani

    herrakani 1st gear

    Hengittäminen vois olla hyvä idis kylmässä. Eli ilma sisään yhestä kohtaa, esim letkulla katonrajasta ja sit toisesta kohtaa ulos.
     
  5. CC69

    CC69 Gearhead

    Tuo kuivapallo toimii hyvin. Olen käyttänyt noita sekä kylmässä tallissa seisovassa autossa että ihan ulkona olevassa. Pallo kerää kosteutta talven aikana reilun puolilitraa. Ikkunat on hyvä pitää kiinni, muutenhan autoon tulee kokoajan kosteaa ilmaa ulkoa ja pallosta ei ole hyötyä. Muutenkin pitäisin ilman palloakin ikkunat kiinni, sillä se kosteus osaa niistä aukoista autoon sisälle muttei ulos. Keväällä penkit on sitten kuin pesusienen päälle istuisi.

    Joskus olen miettinyt lisäilmankiertoa autoon jonka voisi toteuttaa vaikka tietsikan puhaltimella. Tarkoitus olisi vain saada ilma liikkeeseen jotta pallo kuivattaisi tehokkaammin.

    Se kuivattava aine siinä pallossa on maantiesuolaa ja sitä voi ostaa rautakaupasta uutta täyttöä varten. Kerrankin jotain hyötyä siitäkin myrkystä...
     
  6. vespa68

    vespa68 Gearhead

    Asuntovaunujen talvisäilytyksessä käytetään samoja kosteudenpoistajia.


    Piti joskus sulatella jäätikköä pihalta ja hankin rautakaupasta sellaisen ison 50kg säkin tiesuolaa. Mikä jäi käyttämättä, on ollut jo jonkun vuoden kahdessa avoimessä ämpärissä tallin nurkassa ja hyvin on kylmä talli pysynyt kuivana. Aiemmasta kosteusvauriosta johtunut ummehtunut hajukin on hävinnyt.
     
  7. Anonymous

    Anonymous Guest

    onko kukaan kokeillut silicageeliä ??
     
  8. Ropelihattu

    Ropelihattu 1st gear

    Ja kuulemma ihan tavallinen merisuolakin toimii. Sekin sitoo kosteutta itseensä. Ostaa sitä pussillisen (tai eihän sitä tarvi ostaa jos kotoa löytyy) ja laittaa pienen pahvilaatikon takapenkille ja se pussi avattuna siihen.

    Ja olipa taannoin vani päässyt vähän palamaan. Korjauksen jälkeen siihen jäi palaneen haju. Ei lähtenyt pois ionisaattorilla eikä imuroimalla. Sitten eräs ukko tuli ja otti muutaman omenan. Leikkasi niistä lohkoja ja sijoitteli niitä eripuolille autoa. Katku hävisi muutamassa päivässä.
     
    Norri tykkää tästä.
  9. WBBC

    WBBC Double Gearhead

    Jos auton jättää seisomaan ulos/kylmään talliin niin kannattaa tuon kosteuspallon käytön lisäksi siivota auton verhoilu kunnolla kaikista
    tahroista, myös mattojen alta sekä takakontista.
    Yksikin limonadi/kaljatahra rupeaa muuten kasvamaan hometta.
     
  10. cb125twin

    cb125twin Double Gearhead

    [quote="Ropelihattu"
    Sitten eräs ukko tuli ja otti muutaman omenan. Leikkasi niistä lohkoja ja sijoitteli niitä eripuolille autoa. Katku hävisi muutamassa päivässä.[/quote]

    Omenat ym syötäväks kelpaava (murenoita penkinvälissä) vetää hiiriä puoleensa, että jos kärryssä on joku luukku auki tai pohjatulppia irti niin saattaa olla pipanoita penkillä :mad:
     
  11. Anonymous

    Anonymous Guest

    Mites nää "säilöntapussit" koko autolle, joita mm. jenkkilässä myyvät? Saako mistään Suomenmaalta? Onko kokemuksia?

    T:Spitfire
     
  12. lapioukko

    lapioukko 1st gear

    Kiitosta vaan vihjeistä. Olen kuullutkin käytettävän "kosteuspalloja" ym. toimenpiteenä kosteutta vastaan. Mutta mistähän noita vois ruveta kyselemään? Ei hermo kestä kierrellä rautakauppoja...
     
  13. WBBC

    WBBC Double Gearhead

    Bilteman luettelossa taisi olla.

    Myös venevarusteliikkeistä saa noita. (tosin paljon kalliimpia)
     
  14. wili

    wili 3rd gear

    Löytyy ihan joka rautakaupasta, marketista ja isommista tarvikeliikkeistä. Eikä ole kallis, koosta riippuen 25 -35 €.
     
  15. WBBC

    WBBC Double Gearhead

    Biltemassa 5,90 eunukkia ja 3 täyttöpussia 4,90 eunukkia

    (Tämä ei ole mainos vaan katalogi sattuu olemaan tässä työpöydällä)
     
  16. Driver81

    Driver81 2nd gear

    Minulla oli viime talvena. Kylmässä hallissa ikkunat hieman raollaan ja neljä noin 250 g silicageeli pussia muovi astioissa ympäri autoa. Ei ylimääräistä hajua ja kuiva kaikin puolin oli auto keväällä. Ensi talveksi menevät samat säkit samoille paikoilleen.
     
  17. lapioukko

    lapioukko 1st gear

    Biltemaan siis...
     
  18. Ropelihattu

    Ropelihattu 1st gear

    Omenat ym syötäväks kelpaava (murenoita penkinvälissä) vetää hiiriä puoleensa, että jos kärryssä on joku luukku auki tai pohjatulppia irti niin saattaa olla pipanoita penkillä :mad:[/quote]


    Siis ei niitä sinne ole tarkoitus jättää viikoiksi olemaan, varmaan kerää muitakin otuksia pidemmän päälle...
     
  19. Lerssi

    Lerssi Gearhead

    kissanhiekkaa. siis semmosta valkosta raetta.
    imee kosteutta kuin pesusieni.
     
  20. ROD-32

    ROD-32 1st gear

    Mulla on kanssa niitä 250 g silica -pusseja. Nyt kysyisinkin että jos niitä kuivattaa pannun päällä, niin toimiiko uudestaan?
     

Kerro tästä muillekin!