Kosteuden poisto?

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja lapioukko, 13.9.2004.

 1. rampleri

  rampleri 2nd gear

  Silicageeli

  Retkikaupasta ostin joskus siligageeli kengänkuivaimet, sellaset kankaiset pötkylät, joissa sisällä siligageeliä. Kumppareista imasee kosteutta poies kohtuullisesti.
  Uudelleen lataus eli kuivaus mikroaaltouunissa.
  Olikohan ohjeen mukaan 5min säteilytystä. Kuivavat myöskin uunin piällä, näin talviaikaan.
   
 2. Weijari

  Weijari 2nd gear

  Jossain aikasemminkin sanoin että 50W hehkulamppu roikkumaan katosta 30cm ja jättää palamaan. Teho ei riitä sytyttämään ympäristöä. On lisäks helppo kontrolloina onko ns kuivaus päällä. Ledit ja energiansäästölamput eivät toimi yhtä hyvin, kun kyse on lampun tuottamasta lämmöstä, eikä valosta. Vois tietty kuvitela että joku heikkotehonen UV-lamppu tappais hometta.

  Toinen on tää "niksipirkka" kuivauspallo: Merisuolaa / kissanhiekkaa ilmaa läpäisevään pussiin, pussi kiinni sangon hantaakiin ja hantaakista roikkumaan katosta. Jos säilytysaika on pitkä valuu tiivistynyt imeytymätön kosteus pikkuhiljaa siihen sankoon
   
 3. makkepuu

  makkepuu 3rd gear

  ämpäri täynnä suolaa. talven jäljiltä auto kuiva sisältä mutta suolaämpäri turvonnu muodottomaksi ja painaa 30kg eli kai se jotain on imeny?
   
 4. overdrivw

  overdrivw 1st gear

  Kuivaa uunissa pelkkiä rakeita.
   
 5. mielikuva

  mielikuva 1st gear

  Rakennusus tekniikan maailmassa oli jokin aikaa sitten juttu jossa oli tutkittu mökin kosteutta talven aikana niin että kaikki ilmanvaihtotiet oli suljettu ja mökkiin oli laitettu pienitehoinen lämmitin, joka pystyi pitämään mökin lämpötilan vain kaksi astetta lämpimämpänä kun ulkoilman. Jos ulkona oli siis -20 niin mökissa -18. Kosteus mökin sisällä oli tosi alhaisella tasolla.
  Jos ulkona oli +5 niin sisällä +7. Ainoa ongelmallinen aika oli kevät jolloin ulkoilma lämpisi hyvin nopeasti ja lämmittimen teho ei riittänyt sisäilman lämmittämiseen yhtä nopeasti.
  Mites olis jos sinne autoon laittaisi sisään esim 20W hehkulampun joka tuottaisi lämpöä hiukan ja kevättä varten tuon suolalla toimivan kosteuspallon? Mä olen joskus (kunhan saan aikaiseksi) ajatellut kokeilla näin jos laittaisi koko auton pussiin ja lampun palamaan auton alle. Pysyisikö konehuoneessakin kaikki kuivana ja kiiltävänä? Onko kokemuksia?
   
 6. jusku1

  jusku1 3rd gear

  Noissa "kosteuspalloissa" on juuri kaiketi silicageeliä
   
 7. Tweety-81

  Tweety-81 3rd gear

  Ainakin rainbow:n kissanhiekka on 100% silicaa, alta kympin 5kg säkki.
   
 8. T.hilter

  T.hilter 3rd gear

  Minullakin on 5kg jaettuna kahteen avonaiseen fatiin jotka ovat jalkatilassa. Toivottavasti imee myös bensanhajun joka tuli kun tyhjensin tankista 10 litraa pois ja sitä roiskahti.
   
 9. MudMax

  MudMax Gearhead

  Neljä kiloinen on puuta, painavammat savea tms....

  Oikea tuote on "vaaleat rakeet" 4 litraa eli n. 1,6 kg, hinta vajaat 6 ekua.
  http://www.rainbow.fi/tuotteet/rainbow/ ... l-n-16-kg/

  En ainakaan ole huomannut ko. tuotetta isommissa säkeissä :odroll:
   
 10. overdrivw

  overdrivw 1st gear

  Laittaa noiden omenoiden ja sen kissanhiekan lisäksi vielä kissankin sinne.
   
 11. rane58

  rane58 Gearhead

  Spämmiä..? :mad:
   
 12. overdrivw

  overdrivw 1st gear

  Ehkä, en keskittynyt, mutta sille, joka suunnitteli jotain hehkulamppuja tai muuta idioottimaista niin kehottaisin harkitsemaan kympin pari maksavaa auton sisätilanlämmitintä auton sisälle ja liittämään siihen ajastinkellon joka maksaa varmaan 3 euroa. Näillä voi laittaa lämppärin puhaltaamaan, vaikkapa 10min / 2h tms. Pysyy kuivana ja ilma kiertää. Pöpöt kuolee kulkiessaan hehkuvan vastuksen lävitse. 1000W vastus aiheuttaa sadassa päivässä tällä syklillä n. 25 euron kustannuksen.
   
 13. chevy56

  chevy56 1st gear

  delet
   
 14. Weijari

  Weijari 2nd gear

  Kehottaisin tätä idioottia hetken keskittymään ja vaikka ajankuluksi tutustumaan esim. kaupallisten yhteissäilytystallien sääntöihin. Suurimmassa osassa kielletään erikseen lämmityslaitteiden käyttö palovaaran takia. Sama koskee veneiden talvisäilytyskenttiä. Jossain Kärsämäkeläisessä omassa pihapiirissä sijatsevassa takapellon navetassa ei varmaan olekkaan mitään väliä silä, miten auton pitää kuivana, kun systeemin voi tarkistaa vaikka tunnin välein.

  Sähkötekniikkakin alkaa tulaa vastaan, jos vaikka 20 kpl 1000W lämmittimiä pärähtää päälle samassa tallissa, on aika varmaa että se 10A valaistunaula lähtee sulaketaulusta laakista. Kustannuskysymyshän toi kosteudenpoisto ei ole ollut missään vaiheessa.
   
 15. delsol

  delsol 1st gear

  Kosteudensyöjä palloissa käytetään kalsiumkloridia eli samaa tavaraa kuin tiesuola jota levitetään hiekkateille jotta ei pöllyäisi kesähelteillä tie liikaa.
  Akrimarketista ja rautakaupoista sitä saa eikä maksa paljoa.
  Tuota kun pistää ämpärillisen lattialle...siis ämpärin kanssa niin ei tule kosteutta! itse vuosia käyttänyt tuota autotallissa/autoissa joita joutuu seisottamaan.

  http://www.agrimarket.fi/main.cfm?iA=252973
   
 16. Tweety-81

  Tweety-81 3rd gear

  Niinpä olikin, muisti teki tepposet... :oops:
   
 17. overdrivw

  overdrivw 1st gear

  Ei niitä kahtakymmentä ajastinkelloa tarvi synkronoida kuten amerikkalaisissa elokuvissa, vaikka amerikkalaisista ajoneuvoista olisikin kyse, ja toisaalta voi valita vaikkapa 500 wattisenkin tai jopa alle ja hoitaa sen tupakansytyttimen ja/tai akkulaturin kautta tms. Hehkulamppu luovuttaa 95% käyttämästään energiasta lämpönä ja se luokitellaan jatkossa lämmittimeksi :eek: Eli sekin olisi näin ollen kielletty :poff:

  PS. Se on muuten vitun jännä, että tällä foorumilla tuntuu olevan tarve nimitellä muita kirjoittajia suorin ilmauksin, idiootti, mäntti jne. Onko se jokin coping-keino, joka mahdollisesti tuo hetken helpotuksen oman elämän ankeuteen vrt. housuihin kuseminen kylmettyneenä ulkona pakkasessa?
   
 18. Weijari

  Weijari 2nd gear

  Sääli, että sä et niitä lämmityslaitteeksi luokituksia tee. Osa vakuutusyhtiöistäkään ei salli lämmitintä talvivarastoinnissa, oli ajastinta tai ei. Hehkulamppu kelpasi hyvin. Kannattaa tutustua oman ajoneuvovakuutuksen palo-osion ehtoihin.

  Eikä mua ainakaan jännitä. Veikkaan että tiedät itse parhaan vastauksen tuohon nimittelykysymykseesi, kun kerran nimittelyn aloitit.
   
 19. overdrivw

  overdrivw 1st gear

  Osoittaisitko lihavoituna sen kohdan, jossa nimittellin Sinua henkilökohtaisesti :eek: Mikäli näin on käynyt niin pyydän nöyrimmiten anteeksi :oops:
   
 20. Weijari

  Weijari 2nd gear

  Aiemmin ketjussa:


  Ja siihen mr overd:


  Jos ymmärsin jotain väärin, nöyrin pyyntö lähtee täältäkin.


  :oops:
   

Kerro tästä muillekin!