Kosteuden poisto?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja lapioukko, 13.9.2004.

  1. Custom_Rod

    Custom_Rod Gearhead

    joko muuten kohta vastaat tuohon yo. kitkatin kysymykseen? heti perään toinen kysymys: mitä tarkoitat maantiesuolalla?
     
  2. Jussi289

    Jussi289 Double Gearhead

    Onhan siihen vastauksia. Tosin passiiviset vähissä. Mutta niitäkin on.
     
    Custom_Rod tykkää tästä.
  3. valpas

    valpas Gearhead

    Kitkatin kysymykseen yks vastaus (muitakin on.... En vaan viittis vastata, jos ei oooikeesti asiasta kiinnostunut, mutta kuselee, eiku kyselee vaan kaikkee). "Diffuusio pyrkii tasoittamaan vesihöyryn paine-eroja höyryn siirtyessä pienempään paineeseen päin."
    Mitä tapahtuu ilman tilavuudelle, kun ilma kylmenee? Entäs paineelle?

    Maantiesuola on ...
    https://fi.wikipedia.org/wiki/Kalsiumkloridi
    Se on vähän myöhästä laittaa sitä, jos kosteus on jo pisaroitunu kylmiin pintoihin. Kalssiumkloridi ottaa sitä kosteutta pois ilmasta. Tahtoo siltikin suhteellinen kosteus mennä noin 99%:iin, vaikka suolapaketteja oliskin. Johonkin oikeen kylmään pintaan saattaa kosteutta tiivistyäkkin, vaikka suolaa oliskin vielä toimintakykyisenä.
    Esim. eristetty, lämmittämätön tila, jossa on yks yksinkertanen ikkuna, tuuletettu, jossa vain pienet tuuletusreiät ja ulkolämpötila laskee syksyllä nopeesti. Ikkunan sisäpinta on melkosella varmuudella vettä valuva (eli kosteudenpoistaja, jos sen veden kerää johonkin astiaan, eikä lattialle !).
     
    Muokattu: 15.11.2019
  4. valpas

    valpas Gearhead

    En viitti tommosia lukee, jossa oikeen sanotaan, että ei viittitä lukee!:D
     
    Pertti K tykkää tästä.
  5. kuutio

    kuutio Gearhead

    No mä oon noita B-kaupan purkkeja ostanu parit ja sitte niihin niitä täyttöpusseja eikä sen jälkeen oo pihassa säilytettävät enää homehtunu. Mutta aika nopeesti tietyillä keleillä tulee kyllä purkit täyteen sitä suolavettä, tarvii muistaa usein tyhjennellä
     
    valpas tykkää tästä.
  6. valpas

    valpas Gearhead

    Kannattaa ostaa säkki Hankkijalta. On halvempi, kuin ne täyttöpussit (samaa ainetta). Laittaa vain ne semmosiin ilmatiiviisiin purkkeihin.
     

Kerro tästä muillekin!