Kotimaiset harrasteautolehdet

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Heikki, 15.10.2001.

  1. Heikki

    Heikki Gearhead Admin

    Tällä hetkellä harrasteautolehtien tarjonta on runsaampaa kuin aikoihin, kioskin hyllyltä löytyy mm.
    Vaan mitäs mieltä olette yleisesti noista lehdistä? Saako rahoilleen vastinetta vai ei ja miten hyvin lehtien sisältö koskettaa tavallista harrastajaa?

    *Lisäys: En itse ota kantaa kysymykseen, koska olen alan freelance-toimittaja ja siten jäävi kommentoimaan eri lehtien paremmuutta...

    <font size=-1>[ Tätä viestiä muokkasi: Heikki 2001-10-15 11:50 ]</font>
     
  2. Eyetech

    Eyetech Gearhead

    Me Eyeball Productissa olemme sitä mieltä, että

    V8
    Oli "Wanhaan hyvään aikaan" parempi

    Gti
    En koe olevani kohderyhmää, hyvääkin silti on

    Mobilisti
    Aina ollut hieman sekava, mutta asiaa pirusti

    Retro
    Olen lukenut ainoastaan kioskissa.... No comments available

    Spinneri
    Skaala laaja, ihan OK
     
  3. Dobermann

    Dobermann Gearhead

    V8
    Sehän on se "perinteinen" toisaalta sisältöä voisi olla.. eh.. enemmän. Ihan ok, tullut tilattua jo ajat..

    GTi
    Ei ihan meikäläisenkään lehti.. Ostin pari numeroa, mutta jotenkin puolivillaisesti tehdyn oloinen. Jutut on kuin ylä-asteen esitelmistä (ei millään pahalla, mutta..) <IMG SRC="/keskustelu/images/smiles/icon_wink.gif">

    Mobilisti
    Mobla on mobla! Itse olen aika lailla auto friikki ja kaikki wanha, uusi ja muu autoista kiinnostaa.. Tullut tilattua tuotakin, vaikka omat harrastepelit saa K.L.B.:n veren kuohahtamaan ja punan kasvoille! <IMG SRC="/keskustelu/images/smiles/icon_wink.gif">

    Retro
    Ostelin alkuaikana muutaman, mutta sitten jäi.. Ei ihan mun makuun.. Jostain syystä. Pitäisi kai lukasta uudempi ja kommentoida lisää.. Lainaisko joku? -jk <IMG SRC="/keskustelu/images/smiles/icon_wink.gif">

    Spinneri
    Ihan Jees. Ei mielestäni kilpaile V8:n kanssa. Ainakaan itselläni. Ovat vielä päässeet (kuvittelenko vain?) eroon siitä että samat autot molemmissa lehdissä. Ansaitsee paikkansa lehtikiskassa ja meikäläisen hyllyssä (tilattu..) Netti-sivut ovat muuten aika hyvät! <IMG SRC="/keskustelu/images/smiles/icon_wink.gif">
     
  4. heh heh©

    heh heh© Gearhead

    V8 oli aikanaan kova sana. Ensimmäisestä lehdestä lähtien oli pakko lukea joka artikkeli - ainakin 10 vuotta. Nykyisin ei tule luettua, puuttuu se alkuaikojen pioneerihenki.

    Mobilisti on täyttä asiaa.

    Muut joutaa roskiin.
     
  5. Rubberduck

    Rubberduck 1st gear

    Joskus olen roikkunut Osuuskaupan lehtihyllyllä kaupantätien hermostumiseen saakka...

    V8 oli tosiaan sisällöltään mielenkiintoisempi (sisäänlämpiävämpi?) ennen kuin se myytiin isolle kustannusyhtiölle.

    Ostan GTI:n irtonumeroita, yleensä vain yleisestä mielenkiinnosta. Lukeminen vaan pakkaa joskus menemään naureskeluksi. Toimittajilla tahtoo joskus mopo karata totaalisesti...

    Fossilistissa hyviä artikkeleita, tarinaa mielenkiintoisista projekteista, paljon (liikaa?) asiaa.

    Retro ja Spinneri? Lähes tuntemattomia teoksia. Levikki lienee vaatimaton. Pitäisi tutustua tarkemmin...

    Jos pitäisi valita yhden lehden ilmainen vuosikerta, olisi valinta tästä porukasta Mobilisti.

    <font size=-1>[ Tätä viestiä muokkasi: Rubberduck 2001-10-15 13:54 ]</font>
     
  6. Eyetech

    Eyetech Gearhead

    Muistaako kukaan lehteä Car Trends?

    Loistavalle paperille painettu, miksiköhän kuoli? (tai miksi sitä ei ostettu...)
     
  7. Heikki

    Heikki Gearhead Admin

    Varmaan samasta syystä kuin muutkin kuolleet lehdet, kuten Hot Rod Special, Suomen Wheels, Kromi & Poweri, Roadline yms. Eli rahkeet eivät riittäneet kilpailuun asemansa vakiinnuttaneiden lehtien kanssa.

    Suomi on pieni maa ja harrastajia vähän. Veekasilla ja Mobilistilla on sen verran kova status ja pitkät perinteet että ihmiset tilaavat mieluummin tuttua ja turvallista kun kokeilevat uutta ja tuntematonta.
     
  8. Dobermann

    Dobermann Gearhead

    Siihen nähden Spinneri on menestynyt aika hyvin! No, onhan se vielä nuori lehti, että ikinä ei tiedä miten esim. 5 vuoden päästä.

    suurin haaste uusilla lehdillä on antaa jotain uutta ja ehkä erilaista wanhoihin verrattuna.

    GTistä vielä sen verran, että on mielestäni liikaa haettu Max Powerin meininkiä.. Eli en itse lämpene sille hirveästi..
     
  9. Sittana

    Sittana 1st gear

    Kotiin tilattuna noista lehdistä tulee vain V8 ja olen siihen ihan tyytyväinen, tosin en ole niin vanha harrastaja että voisin verrata siihen vanhaan hyvään aikaan. Olen kuitenkin lukenut sitä jo vuodesta -94 ja divaristakin on tullut ostettua 80-luvun irtolehtiä.

    Mobilistin ostan aina ilman, että edes selailisin sitä ensiksi kaupan hyllyllä. Asiaa on todella paljon ja se on mielestäni hyvä. Ainoastaan laiva ja lentokone jutut jää lukematta.

    Jokainen ilmestynyt spinnerikin löytyy hyllystä ja on myös ihan mielenkiintoinen, kun siitä löytyy niin laaja skaala eri automerkkejä. Tosin uusimman numeron datsuni oli minusta aika turha, eli ns. tusinatuote.

    GTI-magazinea olen ostanut sen ekan numeron ja päätin, että en ikinä enään tätä lehteä tule ostamaan! Olen kyllä sortunut sitä joskus kaupan hyllyllä selailemaan, mutta en sen enempää.

    Retroa olen ostanut myös pari numeroa, mutta en sitäkään enään aikoihin. Lehti tuntuu vähän sellaiselta, että sitä lukee lähinnä joku kanttiauto harrastaja jne. Myöskään ne mopojutut ei jaksa kiinnostaa.
     
  10. Anonymous

    Anonymous Guest

    V8 on nykyään täynnä kiihdytystä. Nykyisin jokainen pääkirjoituskin on pelkkää kilvanajoa. Toista oli Pettersonin Kimin jutut ennenvanhaan. Lisäksi esittelyissä olisi hieman petrattavaa, esim. 3 Pro Street Dusteria vuoden sisään on ihan liikaa, muitakin mielenkiintoisia autoja varmasti löytyisi. Lopettaisin tilaukseni, ellei kotoa löytyisi kaikkia numeroita.

    Mobilisti on selvästi yli muiden ja on myös kehittynyt positiiviseen suuntaan viimeaikoina.Toivottavasti jatkavat samaan malliin.

    Muista lehdistä olen joitakin satunnaisesti lukaissut, eivät ole saaneet syttymään.
     
  11. Dobermann

    Dobermann Gearhead

    Hmm.. Monet ovat kehuneet moblan kehittyneen viime aikoina.. Ei kai vaan johtune KLB:n eläköitymisestä?
     
  12. Eyetech

    Eyetech Gearhead

    KLB heitti joskus mielenkiintoisen ajatuksen kehiin.

    Eli jos autoa on customoitu jo -50 tai -60 luvulla, niin pitäisikö se entisöidä customoituun asuunsa???
     
  13. Heikki

    Heikki Gearhead Admin

    Pitäisiköhän aloittaa erillinen keskustelu tästä aiheesta tuolla "Mobilismi"-osastolla?
     
  14. Dobermann

    Dobermann Gearhead

    Joo, aloitin siellä jo vähän keskustelua aiheesta.. On muuten käynyt mielessä tuokin.. <IMG SRC="/keskustelu/images/smiles/icon_wink.gif">
     
  15. Anonymous

    Anonymous Guest

    V8 - liikaa kiihdytystä, mutta minkäs teet kun pj. kiihdyttää. Liikaa myös ison rahan kustomeita Amerikan lehdistä. Pitäisi olla enemmän Suomen juttua. Kerhosälää ym. Kyllä Petterssonin kynäilyjä on ikävä. Ehdoton huippu on kertomus SCJ Rancheron ostamisesta. Repeän aina kun pääsen kohtaan: "Turha luulo."
    GTI- kun ei nuo etuvetoiset sytytä.
    Mobla- varsinainen siirtomaatavaraliike, kaikkea löytyy, mitä et tiennyt olevankaan. Kuvatalkoot ja KLB:n sillisalaatti-jutut hienoja, en tiedä muista lehdistä vastaavia.
    Spinneri- pienempi fontti ja riviväli, niin mahtuu enemmän juttuja.
    RETRO- yhden ostin ja enkä osta enää. Kolme kertaa heitin lehden seinään, ennen kuin pääsin loppuun. Jotenkin semmoinen "tämä on meidän harrastus eikä me haluta yhtään uusia tai nuoria mukaan, meillä on jo meidän mobiilit".
     
  16. Anonymous

    Anonymous Guest

    V8 - oli yksityisenä parempi, nykyään jutut pinnallisempia ja aika lailla asiavirheitä. Tuntuu niinkuin toimittajakunta koostuis nimenomaan harrastajina näistä paja asiakkaista toisin kuin ennen. Kilvanajoa sentään mukavasti; ehkä jopa hiukka liikaakin. Sais panostaa kisajutuissa enemmän paikalliskisoihin jotka voittaa kansalliset sekä osallistuja-, että katsojamäärissä. Iso talo on tietysti tuonut jotain hyvääkin, mutta ei nyt juuri muistu mieleen mitä. Hyvä myyntipalsta.

    GTi Magazine - saman talon tuote, muistuttaa vielä enemmän mielikuvaa suosikista kun 'tolppamagazine'. Ah ja Voih ja Cool! Ehkä jonkun mielestä onkin; asiat ei ole niin tärkeitä kun hehkutus.

    Mobilisti - mielestäni maan paras harrasteautolehti vaikken mobilisti olekaan. Suunnattu aika kompromissittomasti suoraan harrastajille eikä kosiskella liikaa suurta, tietämätöntä yleisöä.

    Retro - ei säväytä.

    Spinneri Magazine - ihan jees pienempi lehti, toivottavasti kehittyy vielä ja saa laajempaa jutun tekijä verkkoa. Vois hyvin muodostua sellaseksi lehdeksi mitä V8 ei ole mutta ehkä vähän hakee vielä linjaansa.
     
  17. Anonymous

    Anonymous Guest

    RETRO: Todella kuiva, luen silti artikkelit mielenkiinnolla, varsinkin kun sen voi tehdä tallilla ilmatteeks. Tekniset artikkelit loistavia, aihepiiri jätetty sen verran suppeaksi, että 3 sivun jutusta saa jo kaiken tarvittavan tiedon. Autoissa sama ei päde. Edes 5 sivun juttuun ei ole oikein saatu kunnon infopakettia autosta, historiasta ja rakentelusta. Ei kosiskele jenkkijees-miehiä.
    MOBILISTI: Jan Enqvist on LÖYTÖ! Miehen tekemät jutut ovat loistavia. Lauluautoilijat ovat menettäneet tässä hyvän sielun. KLB:n suomiautotietoutta ei voi kukaan kiistää. Maailma tarvitsee esikuvia. Sillisalaattia lukiessa on sama fiilis, kun päivän purkamisen jälkeen löydät autosta sen käsittämättömän pikkuvian. Oli viimein pakko tilata pari vuotta sitten.
    V8: Sivumäärä ja kuvat kiitettäviä. Drag racing tarvitsee valtakunnallisen äänenkannattajan. Kimin huumorintajua on ikävä. Tarvitsisiko nuorennusleikkauksen avustajakuntaan tai sallivamman otteen päätoimittajalta? Maakuntien tapahtumat kaipaisivat enemmän huomiota. Niin huonoa tapahtumaa ei olekaan, etteikö siitä saisi sivun juttua. Kyse on asenteesta. Tullut kotiin 17 vuotta.
    SPINNERI: Ei jokaiselle jotakin vaan kaikille kaikkea-valitse omat juttusi. Daimler-projekti jokseenkin turha. En oppinut tekemään mitään työvaihetta juttujen perusteella. Ammattitaitoinen toimittaja olisi tiivistänyt nyt käsitellyt asiat 3:n sivuun. Pakko silti ostaa joka kerta.
    GTI: Kuin EM, ei kehtaa ostaa kioskilta. Lehdestä vois saada hyviäkin ideoita. Silti neliovicorollasta sumuvaloilla ei saa kirjoittamallakaan tulta sylkevää, yössä kiitävää kissapyydystä. Kumpi lie asennevammainen, minä vai GTI. Sitäpaitsi mulla ei ole edes varaa ostaa -98 mallista autoa, puhumattakaan, että silpoisin sen ensimmäisenä turbon ja helmasatsin asennusta varten.
    EXTRA1; VM: Mihin katosi VM:n jokakeväinen hotrodspecial? Se oli 8 vuoden ajan ainoa VM minkä viitsi ostaa. Jutut oli muuten tehty todella kieli poskessa, silti asialinjalla, ketään loukkaamatta. Ei mikään helppo homma.
    EXTRA2; KOPTERI: Kuvannee bikerharrastusta erinomaisella tavalla. Ulkopuolinen ei voi kuin ihmetellä hienoja pyöriä ja miettiä onko kaikissa biker-bileissä todella noin hyvä meininki ja tissit paljaana!
     
  18. Dobermann

    Dobermann Gearhead

    Kopteri on loistava! :lol:
     
  19. Dobermann

    Dobermann Gearhead

    Niin, kun eilen pääsin kotiin oli Senior-Mobilisti kolahtanut luukusta. Lueskellessäni KLB:N "höpinöitä" iski silmään, että alkaakos se herra vanhoilla päivillään pehmetä? Napisi (aiheesta) kun museokilpiin ei viitsi laittaa '39 New Yorkeria: akkua ei halua pitää kuskin persiin alla, renkaat voisivat olla karvan paremmat. Asia puhetta!! Ei se auton ajanmukaisuus muutu vaikka akku olisikin turvallisemmassa paikassa, renkaat ajo-ystävällisemmät. Kriteerinä pitäisi olla se, ettei autoa ole muutettu lopullisesti, niin ettei site ole sen henkine kuin silloin joskus.. Saahan sen akun takaisin kun siirtää ja lyhentää kaapelit! <IMG SRC="/keskustelu/images/smiles/icon_wink.gif">

    Uh, no olisi sopinut tuonne Mobilismi puolelle, mutta tuli tänne kun kyse oli Seniorista! Oli muuten kannattava tilaus!!
     
  20. Anonymous

    Anonymous Guest

    V8 Magazine on ihan hyvä lehti. En kyllä ole lukenut sitä silloin kun se oli yksityinen. Oliko se paljonkin parempi? Kuitenkin, ihan asiallista tekstiä ja mielenkiintoisia autoja väliin. Tekniikka juttuja saisi olla enempi. Niitä vaikka nitten linttojen ja rottavehkeitten tilalle. Se pienoismalli aukeama voisi jättää...

    Spinneri on ehdoton ostos. Vanhemmat eurot kiinnostaa kuitenkin siinä missä jenkitkin minua.

    GTi lehti... En viitisi sanoa edes kaikkea mitä ajattelen. Kypäränkiillotus lehti yläasteikäisille. Siivet, streot ja vanteet vain ratkeisee. All show, no go!

    Mobilisti on vähän samanmoinen kuin Retro; myynti ilmoitukset kiinnostaa eniten. Yhden Retron olen ostanut, kun siinä oli samanmoiset kannet kuvassa kun mulla on. =)
     

Kerro tästä muillekin!