Kraaterien täyttö ja osittainen maalaus

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Kori', aloittaja toyopet, 21.2.2017.

  1. toyopet

    toyopet Double Gearhead

    Automaalausketjuja on useita mutta kysyn nyt tämmöisestä ihan omana.

    Konepellissä, hiekkapellissä ja helmoissa on kiveniskemiä eli pieniä monttuja. Pääosin maali on kuitenkin hyvä ja ei välttämättä haluaisi hio pintoja ihan pellille. Miten tämmöisissä tapauksissa kannattaisi edetä? Ajatus oli, että millä nuo iskemäkohdat tasaisi? Sitten niille kohdille uutta maalia pintaan. Rajauksen häivyttäminen on sitten oma juttunsa.
    Jossain kohti tietysti on enemmän monttuja kuin toisissa.
     
  2. kepuri

    kepuri Gearhead

    ite oon tuommosia korjannu silleen että pikku pensselillä epoksi pohjamaalia ne kraaterit täyteen ja sitten hionu sileeks,jos ei kiire oo.
     
    Saetkae tykkää tästä.
  3. Jussi289

    Jussi289 Double Gearhead

    Nätti paikkamaalaus voi olla haastavaa. Mutta ennen ylimaalausta nuo kannattaa ehken korjata ennen hiomahommiin alkamista. Varsinkin sinkitylle pellille itse teen mieluusti nuo kohdat aina erikseen, enkä hio peltiin asti kaikkea pois, siinä kun lähtee sinkitkin. Hiottavahan nekin kohdat kyllä on, paperilla sormenpäällä tai aika hyvä vehje on sellanen lasikuitupensseli/kynä raapeharja. Sitten täppään siihen happiksen ja sen kuivattua reilusti tipan jäykkää epoksipohjamaalia tai filleriä. Sitten vasta koko pinnan mattaukseen 240 paprulla, paljon hienompaa ei ehkä kannata käyttää, niin oikee ne tippakohdat. Tuntuu toimivan, ei ole yhden kerran, eikä yhden vuoden koetulos.
     
  4. toyopet

    toyopet Double Gearhead

    Suositeltavia tuotemerkkejä?
    Vai onko aivan sama, kun maalikauppaan kävelee ja sanoo, että happomaalia ja ruiskukittiä?
     
  5. Jussi289

    Jussi289 Double Gearhead

    Nyt ei oo hetkeen tarvinnu ostella. Viimeksi ettiessä ainakin DeBeer merkillä löyty ihan oikeaa happista vielä. Laukaantiellä siinä ennen Valioo on kauppa. Eiköhän siellä filleriäkin ole. "Ruiskukitit" voinee unohtaa.
     
    toyopet tykkää tästä.
  6. DX

    DX Double Gearhead

    mieluummin jotain 2k hiontaväriä filleriksi kuin ruiskukittiä, esmes siksi, että hiontaväreissä useimmiten on sinkkifosfaatteja messissä kun ne sallitaan pohjamaaliksikin.

    standoksin 1k happarikin on ihan pätevää kamaa, sitä yleensä ite ostelen tosta paikallisesta,
    kattelee naapurin ikuisuusprojekteja niin näyttävät kestävän vuosikausia ulkona ilman, että alkaa kukkimaan.

    kaverina käytin lesonalin 1k happaria, sitä kun sai kilikalina kun paikallisessa ko merkkiä vielä myytiin ja melko äksyä tavaraa, aivastutti suihkutellessa
     
    toyopet tykkää tästä.

Kerro tästä muillekin!