Kromaamo ?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Kori', aloittaja buick-62, 31.10.2013.

  1. buick-62

    buick-62 1st gear

    Onko tietoa missä saisi auton osia kromattua, lähinnä listoja,lamppujen kehyksiä ym. muuta pienempää nippeliä.
    Löytyykö Suomesta järkevän hintaista lafkaa, edelliset käkkylän osat tuli lähetettyä kromteknikgruppenille eskilstunaan, osa osista jäi sille tielle, epäilen kyllä että Alfred Nussi oli hyvinkääläinen auto-alan yrittäjä joka "ystävällisesti" välitti osat Ruåtsiin.
    Oli niin tai näin tarvitsisin jonkun joka ottaisi osat tehtäväksi.
    T. Hena 050-5702001 tai sposti.
    Ps! auto on buick riviera -66
     
  2. pussihousu

    pussihousu 1st gear

    Metsämäen kromaamo Loimaalla on ainakin ollut ihan ok. Kromautin siellä vajaa vuosi sitten osia, eikä jäljessä ole valittamista. Laittavat myös kuparin ja tekevät pohjat tarvittaessa.
     
  3. sepi-ukko

    sepi-ukko Gearhead

  4. buick-62

    buick-62 1st gear

    Jep, selvittelin asiaa, kromaus tapahtuu tartossa eestissä, erään moottoripyöräkerhon yhteydessä toimiva,yhteystietojen perusteella kolmen venäläisnimisen kaverin pyörittämä ?
    Voi olla vaikka kuinka hyvä lafka, ei ole kokemusta, aikomuksena oli laittaa tarjouspyyntö, mutta asia ei ole edennyt johtuen omista kiireistä.
     
  5. buick-62

    buick-62 1st gear

    Hyvinkääläinen autoalan yrittäjä otti minuun yhteyttä tuohtuneena, ja kysyttyäni että miksi laatikko jonka kromaamo oli teipannut umpeen oli avattu, hän sanoi että olivat tutkineet oliko laatikossa kenenkin tavaroita, en asiaa silloin ymmärtänyt koska laatikon päällä luki nimeni ja auton vuosimalli ja merkki.
    Kromaamo varmisti vielä että heille ei ollut osia jäänyt, joten epäilin osien häviämistä alfredin hommiksi!
    Hyvinkääläinen autoalan yrittäjä ei siis tiennyt miten tai mihin osat olivat hävinneet.
    Koska en pysty todistamaan mihin tai missä vaiheessa osat ovat hävinneet en olisi tietystikkään saanut kirjoittaa epäileväni hyvinkääläistä autoalan yrittäjää asiasta, ja voi olla että asiaan vaikutti myös se seikka että osia hakiessani hintaan oli tullut korotus sovittuun.
    Se taas johtui siitä että kromaamo tai osia ruotsiin kuljettanut taho oli hintaan osansa lisännyt.
    Oli niin tai näin, olkoon tämä opetus kaikille, myös työn tekijöille ja välittäjillekin, että sopikaa kaikki kirjallisesti ja kuvatkaa osat ja dokumentoikaa lähetetyt osat huolellisesti.
    T. Hena
     
  6. jthrbt

    jthrbt 1st gear

    Triangel motors.
     
  7. buick-62

    buick-62 1st gear

    Kiitos, laitoin kahteen lafkaan kuvat osista, odottelen vastausta näiltä, toinen on eestissä toinen Suomessa.
     
  8. vanilla

    vanilla Gearhead

    Dala Krom & Metal sliper Ruotsissa
    C.O. Micke Tobbe ,laatujälki,nopea toimitus, löytyy netistä
    puhuvat Ruotsia ja Englantia.
     
  9. buick-62

    buick-62 1st gear

    Kiitos,laitoin sinnekin tarjouspyynnön.
     
  10. buick-62

    buick-62 1st gear

    Kiitos kaikille avusta.
    Osat laitettu tänään Loimaan kromi nimiseen yritykseen, kyselyyni vastattiin nopeasti ja asiallisesti.
    Kirjoittelen tänne lisää aiheesta ja kommentit työn laadusta, kunhan saan vermeet takaisin.
    Hyvähän se olisi jos työn saisi teetettyä Suomessa, jo ihan työllistyksen takia, ja muutenkin helpompi asioida kotimaisen yrityksen kanssa, jo välimatkojen takia.
    T. Hena
     
  11. kepak

    kepak 2nd gear


    kiinnostaa hinta ja mitä kaikkee osia tehtiin ?
     
  12. jarkko359

    jarkko359 3rd gear

    Terve vaan,
    Kromataanko Loimaan Kromi firmassa myös alumiinia ? Tätä yleensä " vieroksutaan " , niin kuin kävi Dala Krom & Metal slipperi firmassa kun tarjosin osaani sinne.
    Terv : Jarkko.
     
  13. jthrbt

    jthrbt 1st gear

    Amolia oy sieltä kromi alssiin
     
  14. jarkko359

    jarkko359 3rd gear

    Joo, Amoila on tuttu jo parinkymmenen vuoden takaa , ja siellä kromautet-tu osia , on edullinen , omat " pohjat " ratkaisevat paljon.
    Tätä minun osaa , eivät alkaneet tekemään , Peterbiltin Cat- koneen imusarja . Ei myöskään Englannissa , Saksassa , Puolan legendaarinen Wittmann olisi tehnyt , mutta kävi se omistajan pois meno ,niin se siitä.
    Nyt taas " etsintä päällä ", että minne ??.
    Terv : Jarkko.
     
  15. PPRCuda

    PPRCuda Double Gearhead

    Just tuli paketti takaksin parivaljakolta BG Metallsliperi & DalaKrom. Sinkkipainevalua virheettömällä kromilla. Ei onnistu joka paikassa.
    [​IMG]
     
  16. mercakungen

    mercakungen Gearhead

    [quote="jarkko359 Puolan legendaarinen Wittmann olisi tehnyt , mutta kävi se omistajan pois meno ,niin se siitä.
    Nyt taas " etsintä päällä ", että minne ??.
    Terv : Jarkko.[/quote]

    Moi,

    Kysäise Artur "Galvanolta" Puolasta. He kromaavat alumiinia. Kannattaa mainita, että löysit heidän firmansa tämän foorumin kautta. Ai miksi? No, siksi, että olen kertonut Arturille tämän foorumin olevan vahva vaikuttaja Suomen harrastajapiireissä, niin hyvässä kuin pahassa.

    Artur kromasi osat Contiaiseeni ja joukossa oli myös alumiiniosia. Maksoin työstä sen minkä pyysivät eli 7000 eur. Tämä oli virhe. Nyt pyysin tarjousta Pagodan osista ja hinta oli pöyristyttävä noin kaksinkertainen Adamin (RIP) hintoihin verrattuna. Sanoin ei kiitos ja kysyin onko tämä tosiaan se tarjous, jonka hän haluaa tämän foorumin käyttäjien näkevän. Hinta tipahti heti reilulla 20%:lla. Hän haluaa tehdä kauppaa suomalaisten kanssa. Kannattaa siis tinkiä, jotta ahneus pysyy kurissa. En hyväksynyt hänen tarjousta vieläkään...

    Artur tekee kolmea laatua:
    Economy
    Normal
    Show

    En tiedä vielä tarkkoja määritelmiä näille laaduille mutta se on työn alla. Show-laadun aikaansaamiseksi tarvitaan kuulemma 4-6 kuparointikertaa ja aina välissä "hand job", kuten Artur asian ilmaisi... Valmiille pohjille kyllä ihan aikuisten oikeesti riittää yksi kuparointi. Artur paikkailee osia tinalla tai jollain muulla pehmytjuotteella. Tottakai silloin joutuu käyttämään paljon kuparia ennen loppukiilloitusta. Minulla ei ole aikomusta maksaa tästä turhasta kuparoinnista, koska osieni show-kuntoon saattamiseen ei tarvita tinapaklauksia. Osani ovat teräksisiä sekä messinkisiä, tina on mielestäni väärä aine näiden korjaamiseen. Teräs korjataan teräksellä ja messinki hopealla. Contiaiseen halusin Parasta Show-laatua, joka mielestäni on hyvää.

    http://www.galvano.pl/

    [​IMG]


    T: Matti
     
  17. jarkko359

    jarkko359 3rd gear

    Terve!
    Kiitos viestistä , seikkaperäisestä selostuksesta paljon. OK ,tuonne on
    tiedustelu laitettava hetimiten. Norjassa on myös yksi alan paikka WWW.NIKKEL.NO , jonka vasta muistin heidän : Norsk Motor Veteran lehdestä.
    Mutta Norja ei tunnetusti ole " halpa maa ".
    Terv : Jarkko.
     
  18. Classic1964

    Classic1964 Double Gearhead

  19. mercakungen

    mercakungen Gearhead

    Silmämuna välittää hommat Puolaan Arturille... ainakin omat osansa on teettänyt Galvanossa.
     
  20. jarkko359

    jarkko359 3rd gear

    Terve,
    Tänään tuli vastaus Arturilta ( vastasi samana päivänä ) Cat imusarjan kromaus about 450 ekeä , shipping two ways 200 ekeä. Kromauksen hinta OK,
    shipping " kovanpuoleinen " , osa ei ole painava. Tarvii siitä vääntää hinta sopivaksi . Mielipiteitä tästä ??
     

Kerro tästä muillekin!