Kuinka iso tankki saa olla?

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja weard_racing, 7.12.2006.

 1. weard_racing

  weard_racing 1st gear

  Kuinkas iso tankki saa pakettiautossa Suomen lain mukaan olla?
  Kaverilla on vanissa nyt 200l tankki ja olis suunnitelmissa laittaa toinen 100l lisätankki siihen.
  Entäs mitäs tulli sanoo siihen jos se on muutoskatsastettu ja kaikin puolin laillinen?
   
 2. zouni87

  zouni87 1st gear

  ei mee tullissa läpi!!! autoon saa laittaa semmoset tankit jos semmosia on ollu jo tehtaalta lähtiessä muuten EI :soosoo:

  voishan sillä muutaman kerran suoaha käyttyykin mutta sen jäläkeen ei joo asijjoo ennekun on tankki/tankit vaihettu..
   
 3. zouni87

  zouni87 1st gear

  webastolle muuten saa laittaa muistaakseni 50L:n lisätankin :odroll:
   
 4. chevystw

  chevystw 1st gear

  Pakettiautosta en tiedä, mulla oli G30 vanissa 180l +100l, sen kans kävi edellinen omistaja venäjän puolella tankkaamas. Ei mitään ongelmia tullissa, vaikuttaa varmaan et on kuorkki.
   
 5. paja1

  paja1 Gearhead

  joo ei mene muutoskatsastetut tankki viritykset läpi ainakaa vaalimaan tullissa. on noita joskus kokeiltu kantapään kautta... ja pakettiautossa ei saa edes kannua tuoda yli :eek: tosi typerä pykälä sekin! :wc: lisälaitteelle saa tankin asentaa,agrikaatti,webasto,kompura tai joku vastaava. tosin kerran verottivat kaveria kun hänellä oli diisselmersussa 60l pensatankki lämppärille,tosin kaveri teki valituksen tullipiiriin ja sai verot takasin. muutama vuos taakkepäin tulli verotti aika hanakasti noita tuplatankki skottareita siitä toisesta tankista,mutta lopettivat sen sittemmin kun porukat valitti ja sai verot takas ja nekin tajus että sehän on tehtaan varuste :oops:
   
 6. "Ajoneuvoon mahdollisesti kuuluvien varusteiden mukaiseksi mukautetut tankit eivät tarvitse olla valmistajan ajoneuvoon kiinnittämät" Jotenkin tälläisen vastauksen sain hallinto oikeudelta kun valitin vanin tuplatankeista rapsahtaneista extra veroista.... Sen jälkeen tulli jätti rauhaan , mutta kyllä vi¤¤tti kun virkamiehen päähän pälkähti kadehtia/tehdä "pikku" jäynä köyhälle bensan hakijalle. Tullin veropäätökset kun on ulosottokelpoisia ja valituksien käsittely kestääääääääää........ Kade in Finland vai mikä tossa nyt ahistaa jos joku hakee OMAAN käyttöönsä polttoainetta vähän enemmän kerralla ,vai onko se parempi että siellä pitää jokapäivä jonotella ,kenen etu se sitten olis?
  Paras ratkaisuhan olis tietysti se että bensaa sais Suomesta järjelliseen hintaan , ni voisivat laittaa vaikka rajat kiinni :lol:
   
 7. Karva

  Karva Gearhead

  Jep, tästä on aiemminkin väännetty täällä kättä ja sanan säilää, mutta ei se ole niin yksinkertaista, nytkin joutuus vaihtaan yhden tarvike tankin kun oli sanktioiden takia liian kallis lopputulos, tulli yms, meinaas notta on liian iso vaikka on ko, autoon tarkoitettu tarvike osa, verrattuna org, katsastus miehen leima ko, tankin kanssa ei paljoa painannut, vaikka erikseen sitä varten ylimääräinen käynti konttuurille retkeiltiin.... :lol:

  Tässäkin tapauksessa oli kyse siitä jotta org tankkin korkeus, siis tämä tarvike tankki tulee noin 2cm alemmas kuin org ja tilavuutta, oliskos se 10 + Litraa enemmän, tuli tullissa sota, oliskos ollut Vaalimaa pari viikkoa takaperin, äijät kiinnostu turhan kanssa kun työnantajan värkillä meni poijjaat yli ja takas, uutuuttaan hohtava pönttö ilmeisesti herätti houmiota liian kanssa, auto on citymaasturi ja hlö-bilika.

  No suuret harhaan-johtajat konttuurille hakeen vastinetta ja todistetta jotta on katsuu kunnossa, lapun kansa tullipiirille, päällikköä myöten selvittän jotta näin, mutta ei auta ei pois on vaihdettava josko meinaa selvitä ilman sanktioita, hauskaa on jotta samaa pönttöä saapi myös org, varaosana. Uskomatonta mutta totta, on tämä Kekkos-landia vään pösilö maa ???

  Ihan aina ei tasan käy onnen lahjat, no mitä tästä opimme, ei se aina mäne niinkuin sen pitääs vaikka kaikki on papillisesti tehty, aina pitääs olla mustaa valkoisella ja näköjään vielä riittävän korkialta jotta sillä paperilla on jotain merkitystä. Jos oikeasti haluatte tietää mitä saapi autoon laittaa ilman jotta siitä tulee sanomista, se lappu on hajettava tullipiiristä, millään muulla ei ole merkitystä, mutta normaalisti, ketä moinen kiinnostaa, jos autossa on org tankit pikkaasen isommat ja ovat siellä aina olleet, eiköhän noilla tullin hlö:illä ole tarpeeksi ongelmia ryssien kanssa ....
   
 8. Rocket engineer

  Rocket engineer 1st gear

  Minä kokeilisin tutkintapyyntöä virkarikoksesta. Siis hankkisin muutoskatsastuksen tankeille. Tulllin tulkinta ei perustu lakiin. Tekisin poliisille esitutkintapyynnön virkarikoksesta tullimiehestä joka alkaa tulkita rekisteriotteessa olevaa litramäärää omasta päästään.

  Veikkaan, että pääsette sopuun ja äkkiä. Tullin tankkitulkinnat kun eivät perustu lakiin. Ja virkamiestoiminta tulee perustua lakiin. Tulli ei voi määritellä auton tankkien kokoa koska se on lain mukaan AKE:n tehtävä. Eli tankin koko on se mitä otteessa lukee. Oli muutoskatsastettu tai ei. Muu tulkinta varsinkin tietoisesti tullimieheltä on virkarikos.. Käytännössä jos tulli saisi esittää poikkeavia tulkintoja auton teknisistä tiedoista, tulli voisi vetäistä hatusta tulkinnan esim. auton kantavuudesta hatustaan ja iskeä ylikuormamaksun. Tai havaita auton pellin alla olevan laillisesti muutoskatsastetun mallisarjaa isomman moottorin ja repiä muutoskatsastuksesta huolimatta kilvet veks ja iskeä sakot vedoten, että autoa ei ole saanut tehtaalta kuin pienemmällä moottorilla. sama renkaiden kohdalla - Rajalla tulli repisi kilvet ja iskisi sakot 35-tuumaisilla olevalle maasto-autolle, vaikka otteessa olisi muutoskatsastus noille renkaille, perustellen toimiaan sillä, että tehtaalta ei saanut autoa 35 tuumaisilla.

  Ymmärrätte analogian. Siksi Suomessa virkamiesten tehtävät ovat eriytettyjä. AKE ja katsastukonttorit sen alaisuudessa valvovat tieliikennelekia ja heidän lakiin perustuvat toimensa sitovat poliisia ja tullia.

  Muu on/olisi mielivaltaa, jos laillisesti hyväksytyn tankin tankkaamisesta tulee sakkoa hatusta repäistyllä perusteella.

  Siksi, kun tullimies alkaa soveltaa jotain muuta kuin otteeseen merkittyä litramäärää perusteena hän tekee rikoksen. Siitä ei vapauta esimiehen ohje. Virkamies on velvollinen jättämään noudattamatta laitonta ohjetta. Myös laittoman ohjeen antanut esimies voidaan tuomita virkarikoksesta.

  Tuossa vähän ajateltavaa tullimiehille.

  Varsinkin jos joku on asian oikeudessa käyttänyt.
   
 9. Rocket engineer

  Rocket engineer 1st gear

  Tee vastajäynä sille tullimiehelle. Tee poliisille esitutkintapyyntö virkarikoksesta. Kertomasi perusteella todennäköisyys, ettäko. herra on syyllistynyt rikokseen hatustavetämänsä litramäärän lisäveroa kirjoittaessaan on ilmeinen.

  Suomi ei ole Venäjä, koska täällä on tapana noudattaa lakia. Venäjän läheisyys näköjään vaikuttaa tullimiehiin. Ainut tapa saada asia lailliselle tolalle ovat tutkintapyynnöt. Kun muutama saa tuomion virkarikoksesta oikeudessa, toi kiinnostus loppuu. Suomessa ei voi eikä saa olla kahta viranomaistulkintaa bensatankin koolle. Kyllä se tulee olla se mikä otteessa lukee - jos se sinne on laillisesti muutoskatsastettu.
   
 10. Putte

  Putte 1st gear

  Onko jossain muussa laissa säädetty rajaa polttoaineen tuonnille. Esimerkiksi Italiassa oli ainakin 80-luvulla polttoaineen maasta viennissä määräys, että maasta sai viedä korkeintaan 10% enemmän polttoainetta kuin sinne oli tuonut. Tätä sovellettiin raskaaseen kalustoon, jonka tankit tarkastettiin tulissa mennen tullen. Tuolloin diesel oli Italiassa Euroopan halvinta.
   
 11. fe390

  fe390 Gearhead

  Minulla on pick up:issa Scanian 300 l tankki. Muutos lukee rekisteriotteessa.
  Edellinen omistaja kävi autolla naapurissa bensaostoksilla, eikä ainakaan kertonut ongelmista rajalla.
   
 12. zouni87

  zouni87 1st gear

  Minkäs takia se automaattisesti on rikos, jos vaan epäilee että on isommat tankit ja ottavat sen takia tutkintaan? Eikös se vähä oo niinku niitten tehtävä.. ja jos se automaattisesti on rikos epäillä jtkn niin :wc:

  Tuntuu kyllä siltä että tässä tankkijutussa on nii monta oikeeta vastausta kuin on tullimiehiäkkii suomessa... :poff:
   
 13. etna

  etna 1st gear

  Aikonaan omistamassani Chevyn Custom De Luxessa neliveto pikkarissa oli muistaakseni satkun tankit molemmin puolin ja kahet tankkausluukut plus ohjaamossa keinukytkin jolla sai vaihtaa tankkia.Kaikki tehtaan puolesta ei mitään jälkiasennus tavaraa, tää ei nyt vastaa kysymykseen kuinka isot saa olla mutta luulis että orggis tavarana ei tullin pitäis yskiä :eek:
   
 14. zouni87

  zouni87 1st gear

  ei yskikkään.. tuommonen se pitäs ollakkii jos aikois kunnolla suaha sitä löpöttii sieltä. eikös jossain pikkarissa ollu 2x250l alkuperäistankit?

  Semmosella kannattas jo käyvä!! ei kyllä ihan kehtais 3krt/viikkoon käyvä :rotfl:
   
 15. Rocket engineer

  Rocket engineer 1st gear

  Jos luit ylempiä kommentteja, kyse oli määrätyistä sakoista/veroista, joista valittamalla oli luovuttu. Tulli toki saa tutkia. Mutta jos tullimies iskee sakot + verot "liikaa tuodusta polttoaineesta" , vaikka tankit on muutoskatsastettu, kyse on ilmeisesti virkarikoksesta.
   
 16. Rocket engineer

  Rocket engineer 1st gear

  Eikä pitäisi lainsäädännön valossa yskiä silloinkaan, vaikka vastaavat olisivat jälkituotantoa, kun ne on otteeseen muutoskatsastettu.
   
 17. zouni87

  zouni87 1st gear

  Ei pitäs ei :oops: Mut NIIRALAN tullinpojat ainakin yskii ja pahasti... En tiijä sit että miten muualla.. mutta tuolla ainakin ovat semmosia m*lukkuja jotta :wc: :wc: :wc: :poff:
   
 18. Rocket engineer

  Rocket engineer 1st gear

  Tullimies ei ole taho määrittelemään auton rakennetta. Sen tekee AKE ja katsastusasemat. Jos säiliöt ovat muutoskatsatetut tullimiehellä ei saa olla nokankoputtamaa, tai hän astuu laillisuuden ulkopuolelle. Ja se on virkamiehelle virkarikos.

  Suomen laissa ei ole säännöstä, jonka mukaan auton tehtaalla asennettujen säiliöiden koolla olisi mitään merkitystä, kun tilalle on muutoskatsastettu hyväksyttävästi jotain muuta. Jos virkamies ei tätä tajua, tai osaa ottaa selville, hän ei kelpaa virkamieheksi. Jos hän kirjoittaa ko. perusteella sakon ottamatta selville, että sakonperusteena ei ole laki, hän tekee virkarikoksen, jonka poliisi on velvollinen tutkimaan ja syyttäjä syyttämään. Virkamies ei voi toimia mutulla tai esimiehenohjeella lainvastaisesti.
   
 19. illu

  illu 3rd gear

  Henkilö- ja pakettiauton polttoainesäiliön tilavuus voi olla enintään 800 litraa, jos säiliö on sitä suurempi, tulee auto muutoskatsastaa säiliöautoksi. Tullille ei ole merkitystä onko ajoneuvoon vaihdettu polttoainesäiliö katsastettu vai ei. Tulli käyttää mielivaltaa tässä polttoaineen verotuksessa eikä se ole varmaan edes mikään virkarikos, vaan korkeintaan tulkintavirhe jos edes sitä...
  Jos valitat, niin kyseinen virkamies ei saa sanktiota tekemästään lain tulkintavirheestä, vaan ainoa lohtu on se, että saatat saada maksamasi polttoaineveron takaisin. ÄLÄ TEE amerikkalaisesta autosta bensanhakuautoa varsinkaan Vanista tai Pick-upista. Tulli epäilee sua jo pelkän auton takia!!


  Tullimies ei ole taho määrittelemään auton rakennetta. Sen tekee AKE ja katsastusasemat. Jos säiliöt ovat muutoskatsatetut tullimiehellä ei saa olla nokankoputtamaa, tai hän astuu laillisuuden ulkopuolelle. Ja se on virkamiehelle virkarikos.

  Suomen laissa ei ole säännöstä, jonka mukaan auton tehtaalla asennettujen säiliöiden koolla olisi mitään merkitystä, kun tilalle on muutoskatsastettu hyväksyttävästi jotain muuta. Jos virkamies ei tätä tajua, tai osaa ottaa selville, hän ei kelpaa virkamieheksi. Jos hän kirjoittaa ko. perusteella sakon ottamatta selville, että sakonperusteena ei ole laki, hän tekee virkarikoksen, jonka poliisi on velvollinen tutkimaan ja syyttäjä syyttämään. Virkamies ei voi toimia mutulla tai esimiehenohjeella lainvastaisesti.[/quote]
   
 20. rrauta

  rrauta 3rd gear

  toi pitää paikkansa, mutta jos teet tutkintapyynnön virkarikkeestä, on poliisin velvollisuus asia selvittää ja jos todetaan että rike on tapahtunut on siitä annettava myös varoitus.
  jos näitä tutkintapyyntöjä tulee useita niin varmasti ohjeistus tarkentuu ja muuttuu.
   

Kerro tästä muillekin!