KUINKA MONI LAITTO KESÄRENKAAT EILE ;)

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Renkaat ja vanteet', aloittaja mke77, 2.3.2011.

  1. mke77

    mke77 Gearhead

    viime kevvään sentän täälä mukulat laitto "raketteihis" kärrynpyörät jo eka päivä, vaik lumet ei ollukka kaik lähteny...kuis o nyte :rotfl:
     
  2. Silvarello

    Silvarello Gearhead

    Sehän on niin että päivämäärä on kääntäen verrannollinen vanteen kokoon.. maaliskuun alussa laitetaan yli 20" ja kesäkuussa joillain voi olla alla ruosteiset 13 tuumaset ja rapirapi renkaat. :rotfl:
     
  3. nukkis

    nukkis 1st gear

    Sisäpiirin tietona tiedän että Salossa ainaki muutama aika oli varattuna 1.3 rengasliikkeisiin vaihtoon :).Ja eiköhä ne alle pyöräytetty!
     
  4. rautasydän

    rautasydän 2nd gear

    Päivällä vois ajella jo mukavasti kesiksillä mutta, kun työajat on mitä on niin täynee odottaa vielä pari viikkoa..
     
  5. SpedeX

    SpedeX 3rd gear

    Just mietin että jokohan kehtais isontaa vannekokoo... taitaa olla liposaa hommaa vielä, että jos ootellaan se pari viikkoa kanssa...
     
  6. rötvä

    rötvä 1st gear

    Nythän niitä nastoja vasta rupee tarviimaan kun tiet iltasella jäätyy..
     
  7. FastEkiBeast

    FastEkiBeast 3rd gear

    Taisin olla hätänen kun laitoin tulevat kesärenkaat alle jo lokakuun lopussa viime vuonna. :rotfl: Vanhat kitkat huutaa hoosiannaa kesäkuumalla!!
     
  8. WBBC

    WBBC Double Gearhead

    Laitoin jo 4 viikkoa sitten nuo renkaat alle.
    Nyt ei tarvitse muutamaan vuoteen vaihtaa ollenkaan renkaita.
    Ekologista ja helppoa...
    [​IMG]
     
  9. get on

    get on 1st gear

    kitkoilla mennään :rotfl:
     
  10. ford-84

    ford-84 3rd gear

    M+Sät ollu alle koko talven jo :rotfl:
     
  11. Bat

    Bat 1st gear

    Mullapa ei oo Käkkylässä ollenkaan renkaita, joten ei tarvii vaihtaakaan :lol:
     
  12. mke77

    mke77 Gearhead

    ai ei oll kukka viel kerenny..tosi tänäpä veti loskaseks jo salon pikkukadut...ja isommat mitä o suolattu...on jo paikkapaikoin keskipäiväl asfaltti-kuivii....

    ai nii eka moottori pyörä meni meni ohi eile!! siis kyykky :D
     
  13. mietmi-3

    mietmi-3 Double Gearhead

    Komppaan ford-84:ää koko talvi ajeltu pikkumustalla jonka renkaissa on kyllä merkintä M+S mutta kuvio (se mitä siitä on jäljellä) on kesäinen. Buikis piikkipyörät alla ja muu kalusto ei ole sitten talven aikana liikkunut mihinkään :cry: .
     
  14. KajS

    KajS Gearhead

    OT: Oot sitte hankkinut taas Grandin?
     
  15. toyopet

    toyopet Double Gearhead

    Ei tarvitse vielä paljon miettiä kesärenkaita, asfaltit nyt päivällä pääpiirteissään sulat on mutta ennenkuin on asfalttitiellä, on jonkin matkaa hiekkatietä ja tuossa yksi päivä potkiskelin vähän lumia sivuun. Sellaiset 15cm on jäätä siinä hiekan päällä. Sohjokeliä odotellessa...

    Eilen tuli testattua kitkoja ja nastoja tuossa meille kääntyvässä loivassa rinteessä. Hiluxi nastarenkailla meinaisi mennä kaksi kertaa ojan puolelle, ihan sukkana. Vaimon carina kitkarenkailla sentään oli hallittavissa ja se jopa pysähtyi siihen rinteeseen.

    Uudet mutta ilmeisesti halvat nastarenkaat (aurora) vs vanhat mutta ei niin halvat kitkat (nokia) 0-1
     
  16. Hapuilija

    Hapuilija 1st gear

    Aika hazardia olis jo nyt vaihtaa kesärenkaat alle. Riippu kai vähän autostakin ja maantieteellisestä sijainnista, mutta Suomessa taitaa tänä keväänä riittää lumi- ja jääruljanssia vielä pitkään. Ainakin täällä Pirkanmaalla lunta on vielä ihan kunnolla vaikka monet päätiet ovatkin jo sulina. Ei se nastan ropina omiinkaan korviin kivalta kuulosta, mutta jokakeväisen kaavan mukaisesti päivällä lumi sulaa tielle ja illalla ja yöllä taas jäätyy. Siinä ollaan ihmeissään kesärenkailla monena aamuna.
     
  17. WBBC

    WBBC Double Gearhead

    Jep. Ja ihan järkisyillä voin perustella.

    A. Kotipihan mäki on jyrkkä, on pakko olla neliveto, jos aikoo perävaunun kanssa päästä talvella pihalle.

    B. Meillä on Labradorinnoutaja, on pakko olla farmarimallinen.

    C. Kilometrejä tulee melko vähän vuodessa, eli törkeähkö bensankulutus ei ole este, varsinkin kun noita isolla bensakoneella olevia autoja saa melko edullisesti.
     
  18. Arto65FB

    Arto65FB 1st gear

    Eipä tule mieleen vaihtaa käyttikseen suvikumeja, kun vieressä olevan LTD:n päällä on vielä puoli metriä lunta.
     
  19. El C

    El C 3rd gear

    Reilun 3-viikkoa oon ajellu kesärenkailla. Hyvät kesäkumit tuntuu pitävän melkein yhtä hyvin kuin alla olleet huonot talvirenkaat. Toki täytyy tarkkaan ottaa kurvit.
     
  20. valpas

    valpas Gearhead

    Tänään laitoin kiinalaiset kesärenkaat alle Volvoon.
    Hiljaset on, ja tosi pehmoset montuissa. Talvirenkaisiin nähden kulutus nousi ainakin puoli litraa satasella! Eli noin 60 cnt menee joka sadala kilometrillä hukkaan. 60 Euroa, jos ajaa 10000km. Sen kestää, kun sain renkaat vanteiden hinnalla (siis renkaat oli niillä vanteilla valmiina). Kannattaahan ne loppuun ajaa. Micheliineihin on eroo noin litra satasella! Vierintävastuksen lisääntymisen huomaa rullatessakin. Aika tahmeeta menoo jopa nastarenkaisiin verrattuna.
    Niissä on kulutuspintaa vielä noin 6mm. Saatan ottaa vanteet käyttöön, ja myyn renkaat irtonaisena.
     

Kerro tästä muillekin!