Kuinka paljon saa parantaa?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Mobilismi', aloittaja Buddy, 23.10.2007.

  1. Buddy

    Buddy 1st gear

    Mieltäni askarruttaa sellaiset asiat, että saanko laittaa autoni sisustan verhoiluihin oikeaa nahkaa niiden pegamoidipinnotteiden tilalle?

    Toinen juttu, mikä kiinnostaa myös olis, että kun Chevrolet oli joskus ja on vieläkin vähän sellainen köyhien ja neekereiden kulkuväline, joten niihin ei pistetty vuonna -49 kunnollisia tavaratilan verhoiluja.
    Jos pistän sinne verhoilut, niin estyykö museointi?
    Ei mitään prameaa, vaan harmaata ajanmukaista kangasta...

    Tiedän, että haluaisitte sanoa "ota yhteyttä museotarkastajaan" ja otankin, mutta kun täällä on niin hyviä ehdotuksia aina. :wink:
     
  2. Rocket engineer

    Rocket engineer 1st gear

    Jos pilkkua viilataan, niin kernin korvaaminen aidolla nahalla vie mahdollisuuden MR-kilpiin.

    Mutta aina voi olla mainitsematta, että ko materiaali onkin nahkaa, eikä muovia. Tärkeintä on, että näyttää samaltab kuin oikea. Ja jos joku siihen huomiota kiinnittää, perustelee nahan käytön sillä, että oikeanlaista kerniä ei ollut saatavilla, mutta oikealta näyttävää nahkaa oli.

    Ja kaikkea sai jo aikoinaan lisävarusteena. Jos kangas on sellaista, että sitä sai jo silloin, niin..

    Vilkaiseppas tuota

    http://chevy.tocmp.com/accessories/1939ab/index.htm

    Tuossa mm. kivoja penkinpäällisiä 1939 Chevyyn..
    http://chevy.tocmp.com/accessories/1939ab/39acc10.htm

    Tuossa kaikkea mitä dealerilta sai 1939 Chevyyn. Luultavasti 50-lukulaiseen sai enemmän.. mm. tavaratilan verhoiluja. Etsi esimerkki

    Edit:

    Tossa kaivelin lisää http://chevy.tocmp.com/1949fisher/49fbsm062.htm

    Tuossa näkyy Fisherin A-body tehtaankorimanuaalissa vuodelle 1949 takakontinverhoilu selityksineen. Noissa on ollut uutena/ saatavissa tekstiiliverhoilu takakonttiin..

    Kuvatekstin mukaan levyyn (board) liimattua kangasta tuo on..


    Eli en ymmärrä miksi ei onnistuisi, kun viittaat tuohon tehtaan korimanuaaliin?
     
  3. Buddy

    Buddy 1st gear

    Niihin on saanu kyl jotakin tavaratilan verhoiluja, mutta ne eivät ole kattaneet, kuin osan tavaratilasta.
    Mitä, jos sen boksin verhoilis joka puolelta virheettömäks, ilman turhia kupruja ja rakoja? Mahtaako tulla Noottia?
     
  4. Rocket engineer

    Rocket engineer 1st gear

    Tuossa tehtaankuvassa http://chevy.tocmp.com/1949fisher/49fbsm062.htm vain sivuseinät ovat verhoilematta.. Tuskin niskalaukausta saat, jos verhoilet sivutkin?

    Edit: siis teksti tehtaan korimanuaalissa sanoo; " The interior of the rear compartment on "A" style bodies is covered with boarded trim fabric which is cemented to the metal of the floor pan, wheelhouse, and other metal panels wich comprise this area of the body"

    Eli koko verhoilun kantta lukuunottamatta tuohon tuon tekstin perusteella on saanut.. "to the metal of the floor pan, wheelhouse, and other metal panels wich comprise this area of the body"

    Tuskin kaikissa on ollut vakiona, mutta - saatavissa tuon virallisen korimanuaalin tekstin mukaan?
     
  5. Buddy

    Buddy 1st gear

    Olen verhoillut kolmen Cadillacin tavaratilat ja jotakin samaa ajattelin tähänkin. Yritän ettiä kuvia niistä, niin näet mitä meinaan. Ei mitään yleellistä, vaan simppeliä harmaata villakangasta yms. :wink:
    Se vaan, että nykyään simppeli villakangas= kallis kangas :cry:
     
  6. Rocket engineer

    Rocket engineer 1st gear

    Toi linkin manuaali on Chevy Pontiac -korien. Tekstin mukaan 1949 noihinkin sai kokopeittävän verhoilun tavaratilaan. Printtaa tuo manuaalin sivu ja vetoa varsinkin tekstiin, jos itkua tulee.
     
  7. Buddy

    Buddy 1st gear

    Niinpä teenkin. Kiitti sulle! :D
     
  8. Bluestone

    Bluestone Double Gearhead

    60 luvun full size chevyissä peräkontti on alunperin maalattu sillä harmaapohjaisella "tiplu-maalilla". Kontin kannen sisäpinta kuuluu olla korinvärinen ja muuten koko kontti on tuota harmaata.
    Turussa on ainakin mennyt mr-tarkistuksesta läpi kokonaan mustaksi maalattu ja lattiat mustalla matolla verhoiltu takakontti.
    Eli riippuu varmasti melko paljon tarkastajasta.
    Varmimman vastauksen saat kun kysyt siltä mr-tarkastajalta, jolle meinaat autosi viedä tarkistukseen. Luulisi heidänkin asiallisilla perusteilla hyväksyvän pieniä poikkeuksia.
     

Kerro tästä muillekin!