Kuka tekee CNC-koneistuksia?

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja 1purehell, 15.11.2019.

 1. 1purehell

  1purehell Gearhead

  Pitäs saada 3 erillaista pienehköä (~100mm x 150mm suurimmat), mutta hankalan mallista palikkaa koneistettua teräksestä. Löytyy piirustukset ja 3d kuvat (*.step ) Ei mitään suuria määriä, eli 4 kappaletta kutakin.

  Löytyykö ketään joka vois noi tehdä harrastehintaan? Ei kiirettä, eli tarve seuraavan 6 kuukauden sisään.
   
 2. timant

  timant 2nd gear

 3. jjjkkk

  jjjkkk 3rd gear

  Minä teen, mutta tuo oppilas-homma vois olla hyvä vaihtoehto myös!
   
 4. darpen

  darpen Gearhead

  Kysy ihmeessä jostain koulusta tota. Siinä vois tuleva metallialan ammattilainen saada potkua opintoihin.
  Itsekin tykkäsin aikanaan kun pääsi tekemään töitä mitkä oikeasti päätyi jonnekin.
   
 5. ftms

  ftms Gearhead

  Oppilaitosvaihtoehto voi olla edullisin mutta siihen liittyy usein epävarmuus siitä, mitä syntyy ja milloin... Vaikea arvioida tätä tapausta tarkemmin kun ei ole käsitystä minkälaisista osista on kysymys... ("...hankalan mallinen...")?
   
 6. 1purehell

  1purehell Gearhead

  Juu, näistä on nyt kyselyä menossa.

  Jossainhan kiellettiin noiden oppilastöiden teko, kun se kuulemma "vääristää kilpailua", eli vie muka leivän paikallisten yrittäjien suusta. Eli amiksen oppilaat tekee niitä joutavan päiväisiä harjoitustöitä, jotka sitten paasataan roskiin, jos ei halua kotiin viedä.
   
 7. VintageSpeed

  VintageSpeed 3rd gear

  Aijaa, kyllä mulle on sanottu täällä kouluista että "ollaan pyritty pääsemään eroon näistä hommista" kun on kysellyt mitä tahansa koneistusta, verhoilua, hitsausta, koneremonttia. Ehkä se ei enää tue sitä oppimista koneistaa jotain turbopakosarjan laippaa Taunukseen tai sitten mä en vaan osaa myydä sitä ideaa.
   
 8. ftms

  ftms Gearhead

  Ihan mielenkiinnosta - pystytkö valottamaan tuota "hankalan mallista"... ja mielellään tietysti mitä vaatimuksia kappaleille on
   
 9. wiwwe

  wiwwe 2nd gear

  ^Tämä, onko kappale mallia manuaalikoneella tehtävissä vai vaatiiko 5-akseli työstökeskuksen ja mastercam osaamisen? Steppi kuvat kerran löytyy niin ei taida kuitenkaan mitään maailman yksinkertaisimpia olla.
   
 10. vwg4

  vwg4 1st gear

 11. ftms

  ftms Gearhead

  ... noi molemmat löytyy jos tarvitaan mutta jos niitä oikeasti vaaditaan niin silloin osat ei taida syntyä oppilastöinä...
  Itse miellän hankaliksi/työläiksi sellaiset, missä työvaiheita ja kiinnityksiä on pakosti monta, kappaleelle täytyy suunnitella ja valmistaa niitä varten kiinnitin/kiinnitimiä ja niiden suunnittelemiseen menee paljon aikaa. Tyypillistä hankalalle kappaleelle on myös että pitäisi tehdä pienillä työkaluilla ja ylettää syvälle. Vaikeat materiaalit tuovat vielä oman lisänsä.
   
  jjjkkk tykkää tästä.

Kerro tästä muillekin!