Kulttileffa Bullitt lauantaina 10.9. klo 22.30 MTV3

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja tapio, 9.9.2005.

  1. tapio

    tapio Gearhead

    Kaikkien autofriikkien kulttileffa, Bullitt, tulee taas kolmoselta lauantaina. Leffassa on SE kuuluisa 8 minuutin mittainen takaa-ajokohtaus.

    Kun katsotte leffaa, huomatkaa yksi hienostunut nyanssi: kun takaa-ajo alkaa toden teolla, taustamusiikki yms. turhat äänet vaiennetaan ja äänimaailma koostuu ainoastaan isojen V8-moottorien raaoista äänistä. Vaikka ajankin Corvetella, on isolohko-Mustangin ärjynnässä jotain kiehtovaa!
     
  2. Toke

    Toke Gearhead

    kyllä ois taas muuten jäänyt katsomatta, kiitoksia!!
     
  3. pizzamake

    pizzamake Gearhead

    HEMMETTI ? Nii ois mullaki jääny väliin ?
    HYVÄ ku joku ees huomaa näitä TÄRKEITÄ uusintoja!!!
    Bullit&Vanishing point,niistä ei kulttikuvat paljoo parane !!!
    RAAKAA on Steven Mustang-käskytys,ainoo mikä vähä surettaa kun
    hoppa päätyy hiukka huonoon kuntoon.
    Tosin eipä Chargeriakaan säästellä liioin?
    Mutta SAUNDIT ON ROCK !!!
     
  4. Belvedereman

    Belvedereman 1st gear

    Monet kerrat olen katsonut videolta tuota ja nyt hommasin juuri ilmestyneen special edition DVD:n jossa on jotain dokumenttia McQueenista lisäksi. Kyllähän se takaa-ajokohtaus on legendaarinen, hyvin savuttaa Chargerkin kumia kun polkasee ja Mustangissa ei taida olla lukkoperääkään suditteluista päätellen. Ja ne äänet...
     
  5. destroyer-82

    destroyer-82 1st gear

    kulttileffa bullit lauantaina 10.9. klo22.30.mtv3

    Jos nyt joku onnistuis laittaa nauhalle,kun just samaa aikaa Lahen cruisingit ja viime kerral kun tuli toi leffa nukahdin varmaa 5 minuuttia ennempää sohvalle tv ääreen... :-?
     
  6. Kurko

    Kurko Double Gearhead

    Kai nyt kun nauhaltahan nuo äänetkin on tullut :rotfl:
     
  7. kanadanmajava

    kanadanmajava Gearhead

    Takaa-ajokohtauksessa Mustangin äänet on korvattu GT40:n ärinällä, koska Mustangista ei saatu tarpeeksi vihaisia ääniä nauhalle. Myös Vaihtoäänet ovat jännää kuunneltavaa tuplakytkintekniikan vuoksi, muistakaa kuunnella tarkkaan.
     
  8. fire

    fire Gearhead

    vielä puoli tuntia ja sitten... :eek:
     
  9. 440Magnum

    440Magnum 1st gear

    ai hitto, enää ei ois ku hetki, mutta silmäluomet painaa niiin paljon :-? toivottavasti en nukaha sohovaan istualleen :lol:
     
  10. greenrtse

    greenrtse 1st gear

    jostain oon lukenut että ,Chargeri kesti hypyt ihan vakio alustalla,mutta foortin alusta tykkäs aika pahasti kyttyrää
     
  11. Ruumis

    Ruumis 3rd gear

    missä kohtaa se ajokohtaus tulee???
     
  12. MudMax

    MudMax Gearhead

    NYT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
     
  13. hot rod

    hot rod 1st gear

    Joitakin aikoja sitten ostin Hönttilästä DVDnä.Taisi olla noin 10 e hinta sillä.Sillointällöin tulee katseltua.Mukavaa 60-luvun meininkiä.
     
  14. Tweek

    Tweek Gearhead

    Jostakin joskus, olin lukevinani, että tuo Chargerin pikku törmäys sen kuorma-auton kanssa olis ollu ihan ennaltasuunnittelematon vahinko?

    Anyway olihan tuota taas vaihteeks ihan kiva pällistellä :D
     
  15. herrakani

    herrakani 1st gear

    Eikun se kamera-autoon tapahtuva törmäys siinä alkuvaiheessa oli ajovirhe. Mun muistaakseni. Jokatapauksessa auto meni siinä kohti ruttuun ja ilmeisesti jopa käyttökelvottomaksi.
     
  16. Petteri75

    Petteri75 1st gear

    V(

    V8-Magazinessa oli juttua myös tästä leffasta jossain 80-luvun numerossa, en muista käsiteltiinkö siinä Mustangin ja Chargerin eroja stunttiajokestävyydessä mutta ainakin Top Gearissa aihe mainittiin. Kieltämättä jälkipolvet kauhistelevat autojen käyttöä noin, mutta silloin -68 (?) ne olivat uusia ja niitä sai kaupasta vaikka millä hirviömoottoreilla, kunhan vain latoi tarpeeksi tuohta tiskille.

    Mustangin mölyt olivat kyllä kieltämättä melko muhevat, itselleni oli uutta että olivat aivan toisesta autosta; V8:in mukaan äänileikkaaja laittoi väliin liian "paljon" vaihtoja, että saataisiin lisämörinää. Varmasti melkoinen uutuus 60-luvun lopulla, kun kunnon takaa-ajo -kohtaukset olisivat tulossa.

    Ei se kaksoispoljenta nyt niin erikoista ole, vanhan Saab 900:en laatikko toimii paremmin kun käyttää tuota ja kierroksia alaspäin vaihtaessa.. :oops: No, hyvää harjoittelua johonkin vieläkin ikävämpään manuaalilaatikkoiseen sporttiin. Pitikö sitten jotain GT40 ajaessa jatkuvasti käyttää tuota? Itselläni tahtoo kaksoipoljennat jäädä jos pitää oikein kiihkeästi kiihdytysrampista lähettää..

    Tuosta Bullitistahan on pitänyt tehdä jo pitkään uusintaversio. Pahoin pelkään, että siinä tuo legendaarinen takaa-ajokohtaus sössittäisiin täysin. Pelkkää auto-akrobatiaa, romutusta ja hirveää räjäyttelyä. Driver (keikkakuski), tehty kai -77 omaa erittäin hyvät takaa-ajokohtaukset, seuraavaksi tulee melkein jo Ronin jossa euro-autot saavat hanaa ihan kohtalaisesti. Ranskalaisissa leffoissa on jostain kumman syystä muutenkin vauhdikkaammat otokset kuin jenkkileffoissa, niissä kaikki mahdollisuudet sössitään. No, ehkä stunt-miehet eivät saa yli 60 mp7/h, muuten leffan vakuutusmaksut nousevat.. :odroll:

    Ah. Kun pääsisi kerrankin tekemään jotain oikein kunnon autoleffaa.
     
  17. Adventurer

    Adventurer Gearhead

    Huomasko kukaan kun se vihreä kupla volkkari joka ylitti risteystä ohitettiin ainakin 3-4 kertaa, ensin pullitin autosta sisältä kuvattuna, sitten heti jälkeen edestä tai takaa kuvattuna ja vähän ajan päästä muutaman salidi kohtauksen jälkeen kohtaus vilahti uudelleen eri kuvakulmasta, eli tämä mäen lasku oli kuvattu usealla kameralla ja kaikki pantiin elokuvaan omina kohtauksinaan.

    Olen käynyt San Fransiscossa kyseisillä nyppylöillä ja pojat, ne on jyrkkiä katuja, vähän kuin hyppyrimäkiä.
     
  18. V.Kutvonen

    V.Kutvonen 1st gear

    Bullitt

    Samat autot oli näköjään muuallaki useampaan kertaan.Valkee Firebirdi käänty kahesti eteen samalla lailla.Ja asvaltissa muutamat sladijäljet jo ennen ku autot oli tullu ees kohille.Ei näitä leffoja tietysti näin pitäs kattoo mutta naurattaa silti.Ritari Ässälläki vinkuu renkaat hiekalla ja mistä Kittiin on tullu se ihmeellinen kahina suoraan ajaessa?Ihan ku ois jarrupalat tai pyöränlaakerit loppu. :rotfl: :rotfl:
     
  19. B.B.Chevy

    B.B.Chevy Double Gearhead

    Kaikkine pikkuvirheineenkin tuo on kyllä hyvä takaa-ajokohtaus. Homma on hyvin suunniteltu alusta asti eli siinä on hyvä se hiukka odottava ja kyttäilevä fiilis ennenkuin toiminta räjähtää kunnon ajamiseks 8)
    Ja sekin pitää ottaa vielä huomioon että toi on kuvattu aikaan jolloin ei ollut nykyisiä trikkikuvaus- ja tietokoneella feikkausmahdollisuuksia. Mustangiahan ajoi muuten Steve McQueen itse :D
     
  20. bdr529

    bdr529 1st gear

    Bullittin kuvaus ja leikkaukset on kuitenkin joissain kohdin tietyllä "taiteellisella" tavalla silkkaa kuuskytlukua. Saman kohtauksen kuvaaminen eri kameroilla niin että leikkaukset eivät jatku oikealla tavalla saattaa olla myös aivan tarkoituksellinen elokuvallinen keino jolla on juurensa Godardin käyttämässä "jump cut" -leikkauksissa (esim. Viimeiseen Hengenvetoon, jossa Jean-Paul Belmondon esittämän pikkurikollisen varastamien autojen joukossa on mm. '56 T-bird).
     

Kerro tästä muillekin!