Kumma sähkövika!!! jeesatkaaa...

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Sähkölaitteet', aloittaja laari, 11.6.2003.

 1. laari

  laari 1st gear

  Terve!!
  Kyseessä mustang -76
  Olisi yksi "pieni" pulma!! Meinaan ei tule kipinää,, startti moottori pyörittää konetta ihan hyvin,
  Kummallista missähän tuo vika voisi lymytä?? Oltiin ajelulla yht äkkiä konesammui, pyöritti mutta ei lähtenyt käyntiin,, Suurvastus mikä valkonen mötti ennen puolaa löi maihin ja se korjattiin,, samalla huomasimme että puolalta lähtevä virtapiuha joka meneen virranjakajalle oli jotenkin palanut sisältä poistimme vanhaa palanutta piuhaa saimme taas kontaktin lähti käyntiin,, ajoimme kohti himaa taas sammui ja poistimme huonoa piuhaa, loppujen lopuksi ei enään löytynyt kunnon piuhaa eikä pituuttakaan joten hinasimme mussen talliin kello 4 yöllä,
  Seuraavana aamuna olimme ostaneet uuden piuhan ja taas lähti ekalla komeesti käyntiin,,, mutta ihme ja kumma taas teki tiltin!!!
  Nyt ei tämä mies tajuu missä vika voisko olla puola paskana???
  Kokeiltiin kiertää suurvastun virralla suoraan akulta mutta ei auttanut mikä sillä muuten on virkaa????
  Terveisin laari....
   
 2. Heimo

  Heimo 1st gear

  Voi olla ettei tästä ole apua sinun tapauksessasi, mutta kerran itselläni hyytyi japanilainen käyttökatiska tien poskeen aivan yllättäin kun kondensaattori hajosi.

  Kone kävi hyvin ilman mitään ensi oireita mutta sammui yllättäin kertalaakista eikä suostunut enää käynnistymään vaikka miten yritti sahata käyntiin ja startti pyöritti hyvin!

  Tämä nyt oli tämmöinen tapaus, enkä ole mikään alan asiantuntija, joten viisammat neuvokoot paremmin...
   
 3. Hanxi

  Hanxi Gearhead

  Puola voi tosiaan olla sökö, jos sen etuvastuksen kanssa on kikkailtu enemmänkin. Vastuksen tarkoitus on alentaa puolan ensiöjännitettä käynnin aikana. Startatessa vastus ohitetaan jolloin ensiöjännite on 12 volttia eli saadaan reilumpi kipinä tulpista.
   
 4. Poro-Jussi

  Poro-Jussi 1st gear

  tarkasta sen etuvastuksen kunto. Kytkennän pitäs mennä niin, että virta kulkee käynnistämisen jälkeen etuvastuksen kautta. Jos pääsee suoraan, voi puolan ensiökäämi palaa. Lämpeneekö se puola? Jos virta menee vastuksen ohi tai vastus on rikki voi se polttaa kyllä sen johdonkin. Se kun on varmasti mitoitettu pienemmälle virralle niin kuin puolakin
   

Kerro tästä muillekin!