Kuorma-auton tuonti USA:sta

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja uffew, 2.2.2009.

 1. uffew

  uffew 1st gear

  Olen kuullut semmoisia huhuja että kuorma-autojen tuonti helpottuisi USA.sta. Ei tarvitsisi enää vaihtaa lamppuja eikä ikkunoita. Onko joku muu kuullut, ja onko jotain perää?
   
 2. BlackVan

  BlackVan 3rd gear

  Kyllähän sitä kaikkia juoruja on kuultu ja täälläkin niistä kirjoteltu esim. tuolla Dodge Ram osastolla.....

  Itsekin täs vähän siinä ja siinä et alkaako rakenteleen valoja vielä ollenkaa......HITTO ku joku tietäis jotain varmaksi??????
   
 3. hyeena

  hyeena 1st gear

  Katoppa http://www.overdrive.fi/forum/viewtopic.php?p=1446670
  Juu, ei siis ole taysin varmaa tietoa rallista, mita kaikkea muuttuu, mutta lasit ja valot hyvaksytaan.
  En ole kerennyt lukemaan dokumenttia kunnolla mutta jenkki-tuontien takavalot voivat olla viela ongelma, punainen vilkku ei valttamatta mahdu tuohonkaan pykalaan..
   
 4. uffew

  uffew 1st gear

  Kiitos
  Odotetaan 29.4 saakka . Dodge Ram tulee varmasti hankittua jos auton saa rekisteriin ilman muutoksia.
   
 5. juhhi

  juhhi Gearhead

  Tässä lisää lupaavaa tekstiä: (lainattu eräältä toiselta keskustelufoorumilta)

  -Valot kelpaavat jatkossa sellaisenaan, eli e-merkintää ei vaadita. Valojen on kuitenkin täytettävä direktiivin yleiset vaatimukset. Käytännössä siis riittää, että vilkut ovat keltaiset, jarruvalot punaiset ja että valoja on direktiivissä vaadittava määrä. Jos valoja joudutaan jälkikäteen lisäämään (esim. takasumari), näiden lisättävien valojen on oltava hyväksyttyjä. Myös valokuvion on luonnollisesti oltava meikäläiseen liikenteeseen sopiva. Nyt ei AKE pääse väliin pullikoimaan, koska säädöksessä nimenomaisesti sanotaan, että e-merkintää ei vaadita
   
 6. impala1968

  impala1968 Gearhead

  Tuossakin oli joku mahdollisuus kansalliseen tulkintaan??? Eli mielenkiinnolla odotan mitä se tarkoittaa.
   
 7. BlackVan

  BlackVan 3rd gear

  Kyllä noi pitää paikkansa....eli ei enää E-merkintöjä, mutta takana pitää olla keltaiset vilkut.

  Sivuvilkut, kuormasuoja ja sidontalenkit vielä pakollisia.

  Valojenkorkeussäädöstä en tiedä, mutta jos ei autossa sellaisia vakiona ja muutenki hankala toteuttaa niin tuskin vaaditaan....  TOIVOTAAN PARASTA!!!!
   
 8. hyeena

  hyeena 1st gear

  kansallisen tulkinnan esiversio loytyy
  http://217.71.145.20/TRIPviewer/show.as ... .fi&f=WORD

  Siina on 120 sivua tulkittavaa..

  ps. Se ei paljon lohduta etta jos saat ne valot ilman e-merkkia jos et saakkaan paastoista, radiohairioista jne todistusta muualta kuin vtt:lta (alkaen 3000e..).
   
 9. Kymiläinen

  Kymiläinen 1st gear

  Onks toi nyt facta homma et vastaavuustodistus ei kelpais ku vtt:n toimittamana? Lukiks se jossain tuolla 120 sivun seassa?
  Ja että 3Ke maksais..? Eihän se nyt hyvin menny sit vieläkään.
   
 10. hyeena

  hyeena 1st gear

  Ei ole faktaa (tuo lakihan on edustajiemme kasittelyssa viela, joten ei edes tuo e-merkki jutska ole faktaa, muistetaan etta suomella on pitka historia direktiivien vastaisista pykalista mita sitten korjaillaan parin vuoden eu-oikeudenkaynnin jalkeen), mutta pikaisella lakimiehen tulkinnalla AKElle annetaan sellainen mahdollisuus. Ja jos AKElle annetaan mahdollisuus niin jattaako se sen kayttamatta?

  Lainaan itseani toisaalta taalta, jossa lainaan erityisesti tuontiautojen kanssa painivan lakimiehen kommettia tuosta pumaskasta.

  Huomatkaa tuo viimeinen lause, edes lakimies ei pysty asiasta sanomaan varmasti mitaan pari paivaa lueskeltuaan pumaskaa..
   
 11. uffew

  uffew 1st gear

  Selailin lakiehdotuksen läpi, ja siellä oli semmoinen päivämäärä kuin 28.2 milloin minun käsitykseni mukaan laki piti olla valmis. Onko joku tuonut kuorma-auton, tai tietää jos uusi laki on voimassa ja miten se on tulkitettu viranomaisten puolesta?
   
 12. impala1968

  impala1968 Gearhead

  Tulee voimaan 29.4 kuten useasti on todettu
   
 13. hyeena

  hyeena 1st gear

  Nainhan siina sitten kavi.
  Jos on tiedossa tosiharoja katsastusvaloja niin kuville ois tarvetta.
  http://www.mamasan.fi/foorumi/viewtopic.php?p=860#860
   
 14. forssu

  forssu Gearhead

 15. Speed Bird

  Speed Bird 1st gear

  Joopa joo.Tuommoset kun laittaa -09 Ramin tai Silveradon orkkis umpioiden tilalle ja pulttaa takapuskuriin kakkosnelosen johon voi nätisti puuruuveilla kiinittää peräkärryn takavalot,niin komia on! Vois ottaa valokuvan ja lähettää tehtaalle että näin se ois pitäny tehä heti alunperin. Ja kaikki tämä sen takia että Suomessa ei vielä 2000 luvulla uskota että Ameriikassa osataan tehä auton valoja saati sitte auton laseja, turvavöitä,äänenvaimentimia,jne Tuota...ketäs ne olikaan jotka käveli kuun pinnalla sillon ku meillä ei ollu ku pokasahat jolla kaajettiin petäjiä.
   
 16. Noita peräkärryn valoja olen käyttänyt omissa autoissani ihan vaan herättääkseni kansalaisten huomiota näihin vitun typeryyksiin että joskus muuttuisivat , lisäksi olen usein kirjoittanut tussilla puskuriin "Suomi rules ,ok?" tai "hyvä Suami!" ja nuoli kohti ah ,niin ihania E-valoja :rotfl:

  On niitä joku virkamieskin joskus äimistellyt ja pyöritelly päätään....
   
 17. hyeena

  hyeena 1st gear

  Kuulemma joku on oikeasti herannyt etta ei taa homma nain voi menna, etta sama auto muuttuu vaaralliseksi kun se rekisteroidaan toisessa maassa ennen suomeen tuloa..

  Ja ilmeisesti ainakin kuorkkien kohdalla monessa riittaa jos tuv-lapuissa on yksiloity etta esim. lasit tayttaa directiivin jne..

  No, odotellaas viela viikko.. ;)


  Aa, eikun kipin kapin tilaamaan omaani.. :rotfl:
   
 18. Speed Bird

  Speed Bird 1st gear

  Saako nykyään sellaisia tuv lappuja joissa on laseille vastaavuus,eli voi katsastaa vaikka eioo E-merkkejä? Jos kuormaautoihin, miksei henkilömalleihin?
   
 19. hyeena

  hyeena 1st gear

  En tieda, asiasta lisaa tuolla aikaisemmin linkittamassani mamasanin keskustelussa, siella eras pikkarin tuontia suunnitteleva oli kysellyt ja saanut vastauksia.

  Yksi syy miksi voi olla etta kuorkkeja kohdellaan eritavoin (niinkuin tahankin asti, nyt itseasiassa yhtenaistetaan) on etta kuorkit on usein vain alustoja jotka sitten rakennetaan tiettyyn kayttoon, myos kaytetyt.
   
 20. marcorolla

  marcorolla 3rd gear

  Tulikos uusi laki voimaan tänään? Jos niin mihän se sisältää
   

Kerro tästä muillekin!