Kuorma-auton tuonti USA:sta

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja uffew, 2.2.2009.

  1. Joo ,himppasen kiinnostaa täälläkin et mitä tuli voimaan kun auto on kohta Suomessa :rotfl:

    Taitaa olla harvassa ne maat joissa lakiuudistukset tulevat ensin voimaan ja sitten tiedetään mitä se merkkaa :wc: Vai oonko ollut vaan laiska kun en oo osannu tuota tietoa mistään onkia?
     
  2. Speed Bird

    Speed Bird 1st gear

    Niin tänään piti olla se ihmeelinen päivä jolloin maailma muuttuu.AKE.n ajankohtaista sivulla oli vain jotain että mopon virittäminen voi tulla kalliiksi.Eihän seoo mikään uutinen,kyllähän me tiedetään että viriosat on kalliita. :wc:
     
  3. hyeena

    hyeena 1st gear

    Huomatkaa linkki komponenttiluetteloon, eli vaatimuslistaukseen..

    http://www.finlex.fi/fi/laki/alkup/2009/20090228
    http://www.finlex.fi/fi/laki/alkup/2009/20090227
    http://www.finlex.fi/fi/laki/alkup/2009/20090234
    http://www.finlex.fi/fi/laki/alkup/2009/20090226

    http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2002/20021090


    En ole kerenna lukemaan lapi, komponenttiluettelossa ei kuitenkaan mainita sanallakaan vuosilukuja, mika viittaisi sen koskevan ainoastaan uusia autoja..
     
  4. marcorolla

    marcorolla 3rd gear

    Kävin tänään konttorilla asiaa tiedustelemassa ja sama Talmujen ripusteleminen ja askartelu jatkuu jos auto ei ole uusi tai max 6kk vanha mutta niihinkin pitäisi olla leimaa vastaa olla E-lamput, lasit jne ja samanlaisia autoja voidaan sen jälkeen katsastaa samoilla muutoksilla kuin referenssi auto on ilman että kaikkia autoja tarvitsee käyttää konttorilla eli tämä laki täysin räätälöity maahantuojille sikäli jos oikein ymmärsin mitä asiasta keskusteltiin.
    Eli taas ei päästy asiassa parempaan suuntaan, paitsi tietysti jos ei ole autokauppias.

    Ei auta kuin itsekkin ruhtyä noita valoja rakentelemaan ja lappusia tilailemaan kunhan AKE ilmoittaa ne firmat ketkä ovat heitä parhaiten voidellut saunailloissa.

    Jallua siteeraten

    Hyvä Suami!
     
  5. uffew

    uffew 1st gear

    Kyllä se valitettavasti näyttää siltä. Otin kuorma-auto ajokortin ja inssiajossa tuli puhetta tästä uudesta lakista. Katsastusmies sanoi että laki koskee ainoastaan uusia tai max 6 kk vanhoja autoja. Että sillä lailla....
     
  6. Johan nyt on v##tu !

    Kait tän lain voimaantulon tarkoitus on ollut helpottaa tätä ruljanssia , vaan tulkinnat on taas äärimmäisestä vittuilupäästä kotoisin , voi perkl tätä maata ja sen tallaajia :wc:

    Eikö nyt saatana voitais antaa ihmisille vapaus valita ees omat ajokkinsa täällä korvessa , ja jos joku on sen verran hereillä ja aktiivinen että näkee vaivaa tuoda tai tuottaa (työllistää jonkun muun) niin sovellettais esim muuttoautojen mukaan , oli sitten uus , tai 10vuotta vanha ,itselle SOPIVA auto?

    Jep , hyvä Suoami (again and again ,päätäseinään poijjaat) :poff:
     
  7. aba

    aba Gearhead


    Onkohan tää nyt ollenkaan sen E directiivin mukainen joka koko asian alkuun pisti
     
  8. Quest

    Quest Gearhead

    Virkamiesten ja poliitikkojen ainoa tehtävä on tehdä kansalaisten elämästä mahdollisimman hankalaa Piste
     
  9. Arttu78

    Arttu78 Gearhead

    Joo ja hölmöä vääntää veistä haavassa mutta kuvitteliko joku oikeasti,että nuo saisvat jonkun järkevän, ehkä jopa auton maahantuontia helpottavan päätöksen aikaiseksi?!?.
     
  10. kassinen

    kassinen 1st gear

    ei niin saa tehdä kun volvo ei ole tehny mun chevy van vm 90 on alkuperältään punaset takasivuvalot ei käy mutta kun volvo telee s80 saa palaa koska se on turvallista?
     
  11. Onkohan tää nyt ollenkaan sen E directiivin mukainen joka koko asian alkuun pisti[/quote]

    No ei saatana ole ,ainakaan sen directiivin hengen mukainen , on taas saatu tulkittua ihan selvä kehotus lopettaa kansan kyykytys ihan päinvastoin :wc: :wc:
     
  12. rkr

    rkr Gearhead

    Pistäkääs joku vihje MOT:hen tai vastaavaan ohjelmaan ja selvityksenä koko stoori mukaan josta selviää miten EU:n tavaran liikkuvuutta helpottamaan tehty direktiivi muuttui suomessa autojen maahantuojia suojaavaksi jutuksi. Voisi jopa kiinnostaa noita journalisteja ja taustalta voisi löytyä mielenkiintoisia kytköksiä.
     
  13. marcorolla

    marcorolla 3rd gear

    itselle tuli sama mieleen tuosta autoverojutusta josta 45min oli tehnyt jutun ja samoja henkilöitähän asiassa on taustalla näitä suomen sovellutuksia sorvaamassa.
     
  14. Soitin AKE:een ja pyysin keskusta yhdistämään jollekulle joka asiasta tietää , varmistaakseni joudunko tosiaan edelleen vaihtamaan valot hankkimaani 2002 chevyn pickuppiin , kolmas virkamies erehtyi sitten vastaamaan puhelimeensa , vastaus oli että kyllä täytyy vaihtaa.

    Kysyessäni miten saittekin aikaan tulkinnan joka sorsii yksittäistä tuojaa näin sopivasti ,ilmoitti herra (ei jäänyt ees nimi mieleen) että EU ei saanut sopimuskehystä siihen tilaan että sitä olisi voitu Suomessa hyväksyä :eek:

    Kysyessäni miten on mahdollista että muut EU-maat ovat tämän asian saaneet järjestettyä jo aikaa sitten lausuhi tämä herra että EHKÄPÄ suomi on tässä asiassa edelläkävijä ja ainoana oikeassa :wc: :wc: :wc: :rotfl: :poff:

    Kerroin mielipiteenäni etten toivo Suomen esimerkin leviävän ettei tämä vitutus nyt leviäisi ihan maailmanlaajuiseksi ja toivottelin hänellekin hyvät päivänjatkot.

    Metro-auto lupasi rakentaa valot huokeaan 3000€ hintaan :rotfl: Ei kuulemma ole saatavilla k.o malliin valmiina ,mutta olen kuullut että GM kyllä on tehnyt E-valoja 2500 sarjaseen 2002;seen , oisko kellään suomessa jo noita hyllyssä?

    Eikun askartelemaan.... Prkl.
     
  15. aba

    aba Gearhead

    Mitäs tapahtuu pahimmassa tapauksessa että ajelee dot valoilla ratsiaan.
    Hypoteettisena ajatuksena että on katastus valot ja ajovalot, kukaan ei näin tee mutta kun tuli nyt vain mieleen.
     
  16. Sehän tässä "hienoa" onkin että muutoautona tuodulla voit ajella dot-valoilla.... on siinä poliisillekin työsarkaa kun selvittelee ovatko tiellä liikkuvat autot vaarallisia vai ei kun toiset on dot-valoilla ok ja toiset ei :rotfl:
     
  17. aba

    aba Gearhead


    Muutt auto status taitaa näkyä rekisteriotteesta, ei taida heitä kiinnostaa valojen merkinnät vaan ennemminkin kuskin fyysinen kunto, puhallustestillä
     
  18. No pointtihan tässä keskustelussa lienee kuitenkin tuoda esille Suomalaisen laintulkinnan järjettömyys , turvallisuuteen vedoten rakennutetaan karmeita sätöksiä(kin) täysin toimivien tehdasvarusteiden tilalle ... johtoihin ylimääräisiä liitoksia yms vanhemmiten harmia tuovia TURHIA muutoksia.
     
  19. Arttu78

    Arttu78 Gearhead


    Samalla voitaisiin kerätä kolehti ja joku sopivan trukin tuonut voisi ruveta käräjöimään asiasta. Tuohan on ilmiselvää syrjintää!!
     
  20. aba

    aba Gearhead


    juu oon aivan samaa mieltä.
    Virallisesti Suomi on lähes korruptio vapaa maa mutta tälläisten pykälien kohdalla sitä miettii useamman kerran :mad: :mad:
     

Kerro tästä muillekin!