Kutisteteippiä?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Sähkölaitteet', aloittaja Elevator, 9.12.2007.

  1. Elevator

    Elevator 1st gear

    Onko sellasta edes olemassa? Siis kuten kutistesukkaa mutta teippirullana. Olis aika fiksu noiden liitosten suojaukseen. Vielä ku olis liimankanssa...ai ai :lol:

    Ootteko tavanneet?
     
  2. Joskus 70-luvulla lämmöllä vulkanisoituva teippi on tullut nähtyä. Oli aika paksua, kutistui vain vähän ja maksoi pirusti..
     
  3. 496SS

    496SS 3rd gear

  4. Elevator

    Elevator 1st gear

    menis se varmaan tuokin. Vois kokeilla.
     
  5. Smokie

    Smokie 1st gear

    Kaikki teipit mitä oon kokeillut alkaa purkautumaan päästään ajan kanssa. Olisko jollain tiedossa kiinni pysyvää teippiä? Ei ees tarvi olla 100% vedenpitävä, joskaan siitäkään ei olisi haittaa :wink:
     
  6. Aika paksua se oli. Jos löytäisi sen koepallon jostin, niin saataisiin 30 v. vanha vertailunäyte.
     
  7. DX

    DX Double Gearhead

    Vulkanointiteippiä saa suurinpyörtein samoilla mitoilla kuin on tavis nitto sähköteippi ja venyy helposti valoakin läpäiseväksi kalvoksi joten onnistuu pienehköjenkin johtimien teippaaminen, wurthia taitaa tuo olla mitä mulla nyt on.

    Hyvin kun kädenlämmöllä avittaen ja puhtain käsin leipoo kiinni niin ikuna ei aukea, se muuttuu yhdeksi möykyksi koko teippi.
     
  8. DX

    DX Double Gearhead

    Nitto ainakin räkääntyy ja aukeaa ajan kanssa ja myös liian kireä teippaus vetää ittensä auki ja on ihan tutkittu juttu eikä omaa keksintöä, suositeltava venytys oli vain luokkaa 10%, yleisesti käytettävän 30% sijaan.
     
  9. Chevy-74

    Chevy-74 1st gear

    Elekee laittako sähköliitoksiin mitään mikä vähänkin viittaa teippiin... :soosoo:
    Kutistesukkaa ja oikean kokoista, että tulee tiivis liitos, ei pelkää kosteuttakaan sitten niin paljon..
     
  10. Elevator

    Elevator 1st gear

    välillä tulee vastaan johtoja joissa on esim niin ohuita johteita että ei viitsisi katkaista koko nippua yhden katkenneen takia. Just nyt kyseessä olis ollut läppärin koaksiaalijohto. Liitin, jonka päästä johto oli uloimmalta johteeltaan katkennut oli niin paksu ettei normaalia kutistesukkaa päälle saanut. Siksipä tätä nyt kyselin. vois kokeilla mitä tosta tulis jos normaalin liimakutistesukan halkaisisi, "teippaisi" sillä johdon, lämmittäisi aluksi vain keskeltä ja lopuksi siistisi päät...
     
  11. stw307

    stw307 1st gear

    Tulipa muuten just tuota leikkaa-teippaa-lämmitä hommaa kokeiltua. Älykkäänä käytin vakio liimatonta kutistesukkaa... Sukka kutistu ja sauma aukes. Kun sauma oli leveempi ku johto, sukanpätkä putos lattialle ja lähimmät viis duunikaveria repes "hieman" nauraa :oops:

    Liimasukalla voipi onnistua, mutta koita yksin ollessas :poff:
     
  12. Elevator

    Elevator 1st gear

    Koitan pimeessä :D
     
  13. Quest

    Quest Gearhead

    Nestemäistä "teippiä" oon tuollaisissa käyttänyt, hyvin on toiminut.
     
  14. Gyrus

    Gyrus Gearhead

    vulkanoituvaa nauhaa käytetään ainakin sähköasemilla kojeistojen sisällä kun liitetään paksut kaapelit katkaisijoihin niin kuoren päälle nauhaa ja en kyllä ole nähnyt että mistään olisi irronnut nauha.
     
  15. hanekki

    hanekki 3rd gear

    voin suositella tuota itsevulkanoituvaa teippiä,ainut miinus että ei kestä lämpöö kovinkaan paljon.
     
  16. Elevator

    Elevator 1st gear

    kävin tänään würthissa, siel oli sitä kutisteteippiä, pitäpää kokeilla peijuuni. Kokeilen kyllä sitä halkaistua-kutistesukkatouhua kanssa
     
  17. saminurminen89

    saminurminen89 1st gear

    juu ei muuta kuin kutisteteippiä tai sukkaa kehiin ni tulee sähköliitoksista vedenpitävät ja kestää vaikka mailman tappiin saakka 8) ei tarvitse enää kirota kun teipit irtoilee :D
     
  18. helppoheikki

    helppoheikki Gearhead

    Täältä myös ääni vulkanoituvalle teipille. Tuota on tullut käytettyä prätkän sähköhommissa jos pitää haaroittaa olemassa olevaan piuhaan toinen (esim. ruiskunohjausboksien asennuksessa tai vilkkujen lisävastuksissa) eikä ole tilaa tai riittävästi johtoa että liitoksen voisi tehdä katkomalla piuhat ja kutisukkaa päälle.

    Teippiä ei tarvitse kuin sen verran että riittää kerran/kaksi johdon ympärille, tiukka venytys ennen asentamista ja sitten sormin painelemalla tiiviiksi kerrokseksi. Ei taatusti lähde irti, kestää kosteutta ja lämpöäkin sen verran kuin moottoripyörässä viiden sentin päässä ilmajäähdytteisestä koneesta on.
     
  19. mke77

    mke77 Gearhead

    niito tekee ainakin montaa eri kokoakin! meil on moiseen vaivaan olemassa 5cm leveetä ja pirun paksua ja ottaa kiinni kyl kun hiukan venyttää ja lämmyttää hiukan!!! ja ohut ottaa kiinne kun tarpeeks venyttäää......oikeen räkää!! mut liitokseen olen laitanu sit ain koteloainetta(paukkupullosta) ni si t ei hapetu kun vesi ei pääse liki!! 10vuot on lisäpitkän liitos ollu katolla ja viel on kontakti pinnat kuin uudet...
     
  20. oope

    oope 1st gear

Kerro tästä muillekin!