Kuuban jenkkiautot

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja riviera56, 10.8.2004.

 1. riviera56

  riviera56 Gearhead

  Onko kellään OD läisellä kokemuksia Kuubasta? Usein tv:ssä ja muualla näkee kuvia sieltä ja nehän ajelee kai vanhoilla jenkeillä ihan kaikki ajonsa. Kannattasiko suunnata sinne joskus? Vaimo haluaisi käymään Kiinaan, minä taas ahdistun tungoxessa ja haluisin Kuubaan. Tiedä vaikka puikulaan löytyis jotain kivaa... Kuvat tosin kertoo ett aikas raihnaisia niitten koslat.

  Kuvia, saitteja yms. ?!
   
 2. Nappula

  Nappula Gearhead

  Minä olin Kuubassa noin 5 vuotta sitten siellä jossain Punta cana tai joku sellanen se oli nimeltään, no onhan siellä kiva luonto ja maisemat mutta siihen se jääkin. Maa on suljettu kommunisti valtio joten kukaan ei tunnu välittävän mistää, melkein kakki rakennukset tiet ym on aika huonossa kunnossa, vissiin siltä ajoilta kun jenkit siä viä oli. Ihmiset polttaa vaan hamppua ja kuuntelee regae musiikkia, ja kannattaa pitää mielessä että mikään ei toimi siellä normaalin järjen mukaan. Mutta toki kokemisen arvoinen paikka
   
 3. riviera56

  riviera56 Gearhead

  Jep, tätä arvelinkin. Eipä silti, tuli joskus oltua työn puolesta Venäjällä, sielläkään ei ollut millään mitään väliä...
   
 4. HerkkuJerkku

  HerkkuJerkku Gearhead

  Joskus tuli ohjelmaa kuubasta ja siinä oli vähän noista autoista, niin niissä oli kaikkea omia virityksiä. Kun on ollut varaosien saanti vähän huonoa :)
  Muistaisin myös että Fidel setä on kieltänyt myydä autoja ulkomaille.
   
 5. 58STW

  58STW 1st gear

  Käykääpä kattomassa kuvia ko. paikasta ja vähän muualtakin!!

  http://flamin.indweb.hu/sokk.html

  Löysin tän linkin aikaa sitten ja nyt sit vasta muistin heittää sen tänne...
  Ottakaa aikaa kun selaatte.. On meinaan ainakin mun mielestä paljon kivoja kuvia autoista. Tietysti kaikkihan ei voi miellyttää, mut katselkaa.. Tosta kielestä mä en ainakaan tajuu sanaakaan, mut numerot on tuttuja.. :)
   
 6. riviera56

  riviera56 Gearhead

  Jotain tällasta toivoin, hienoja kuvia.
  Tänx.KK!
   
 7. mack

  mack 3rd gear

  --
   
 8. WBBC

  WBBC Gearhead

  Kuuba on vähän kuin trooppinen Tallinna
   
 9. Arto65FB

  Arto65FB 1st gear

  Jep, muuten lähes ruosteeton Fla- STW:ni oli ruostunut tuulilasin yläosasta.

  Luulenpa, että Castron heitettyä veivinsä, maa menee hetkeksi kaaokseen, kuten naapuri tai JugoJugomaa, kannattaa retki tehdä ehkä nyt, kun vielä ihmisillä on pieni poliisin pelko.
   
 10. riviera56

  riviera56 Gearhead

  Trooppinen Tallinna, toi oli hyvä!
   
 11. 58STW

  58STW 1st gear

  Olkaapa hyvä!! Hyvä jos tykkäsit.
   
 12. heikkisj

  heikkisj Gearhead

  Eikä tuolla pelkästään ole jenkkiautoja vaikka niitä tietysti onkin suurin osa. Muistelen nähneeni brittilehdessä kuvan erittäin harvinaisesta Aston Martini -mallista joka oli myyty 50-luvulla uutena Havannaan. Autohan oli vielä tallessa vaan perikuubalaiseen tapaan modifioituna eli tekniikka vaihtunut yms.
   
 13. caballista

  caballista 1st gear

  Kävin itse huhtikuussa 2003 Kuubassa, melko vaikea alkaa kehumaan valtiota. Ne jotka ovat matkustaneet enemmän neuvostoliitossa hieman ennen sen romahtamista tuntevat maan systeemin. Eli kaikki kokeilevat hyötyä sinusta.

  Enemmän kuin ärsyttävää on jatkuva sikareiden myynti, varmaan minuutin välein joku kävi kauppaamassa sikareita. Jep, special price just for you sir.

  Hintoja on vaikea pitää halpana, Kuuban pojalla on vähän lähtenyt mopo käsistä. Muistaakseni dollarilla saa 36 paikallista pesoa ja hinnat ovat turisteille samat (tai korkeammat) dollareina kuin paikallisille pesoina. Vaikka valtio vahtii kiivaasti omiensa saantia niin jo vähän mietti niin tajusi kuinka henkilökunta veti rahat omaan liiviin. Eli kauhea kusetus koko ajan päällä.

  Autoja on vaikea sanoa amerikanraudoiksi, neuvostotekniikalla oleva ameriikanruoste voi olla kuvaavampi.

  Maahan varmaan vetää porukkaa parhaiten puolilaillinen prostituutio, harvemmassa maassa nakee yhtä paljon törkeä pornon näköisiä muijia rumien / köyhien miesten kanssa. Homma kuulemma toimii "sponsori" periaatteella, naiset saavat lahjoja miehilta + jack pot muutto pois naimakaupan kautta.

  Mutta kielitaitoiselle ja matkustaneelle tyypille maa on kokonaisuudessa OK. Muille en suosittelisi.
   
 14. vernando de hoto

  vernando de hoto Gearhead

  Kävin itse Cubassa viime Maaliskuussa. Ja mielestäni maa on OK tietyin varauksin. Hinnat ovat korkeat, ja turistin pitää maksaa dollareilla. Mukavinta oli bongata vanhoja jenkkeja, pää-asiassa vuosilta 49...57. Ja cruising pyörii 24h vuorokaudessa. Eihän suurin osa mitään näyttely tasoa ole mutta yhä liikentessä. Suurin osa on takseja jolla ei turisti saisi edes matkustaa. Turisti takseina oli mm. avo Buick 59, Dodge Kingsway 50, Dodge Royal 57 ja 55...57 Chevyjä ja Fordeja. Kyllä silloin tällöin voi bongata jotain mielenkiintoista mm 57 Dodge Kingsway avo, Classic Chevy avoja ja Porcshe 356. Itselläni tuli ainakin otettua paljon kuvia. Mestan tuntui olevan aika turvallisen olionen. Havannassa rantakatu (Malecon) on ollut aikoinaan hieno mutta talot ovat pahasti rapistuneita. Toisaalta Havannassa voi liikkua kävellen joka on monissa muissa maissa melkein mahdotonta. Myöskin vaimoväelle siellä rittää jotain nähtävää ja rantoja etteivät kyllästy vanhojen jenkkien bongaamiseen. Suosittelen. Niin noita tarjolla olevia neitokaisia on varmaan mutta ei ainakaan päivisin havaittavasti katukuvassa ja iltaisinkin taitavat olla tietyissä paikoissa jos kiinnostaa. Mutta onhan noita Suomessakin.
   
 15. Japi

  Japi 1st gear

  Ei voi vaatia mitään mahdottumuuksia maalta, mikä on kauppasaarrossa. Pitäisi elää niillä voimavaroilla mitä on. Mutta mielestäni kekseliästä porukkaa kuitenkin.
   
 16. caballista

  caballista 1st gear

  Onko Kuuba muuten muiden maiden kuin Yhdysvaltojen suhteen kauppasaarrossa? Onko EU laittanut myös maan saartoon?
   

 17. Joo ja Fideliltä ei saa vaatia demokratiaa. Jos vaatii monipuoluejärjestelmää ja vapaita vaaleja pääsee vankileirille.

  Viime syksynä Fidel ammutti neljä maasta pois yrittänyttä miestä.

  Paratiisisaari joo. Mikäli tykkää diktatuurista, salaisestsa poliisista ja 40:ttä vuotta vaaleilla valitsematta vallassa istuvasta diktaattori Fidelistä.

  Ja ai niin maasta ei saa kansalaiset vapaasti matkustaa pois, jos järjestelmä ei kiinnosta. Silloin voi valita luodin tai vankileirin fidelin kätyreiltä.

  Eli kyllä siellä ongelmaa piisaa tavallisten kuubalaisten päällä sen saarron lisäksikin, että ei passa poikia syyttää, etteivät tilaa NOS-osia USA:sta.

  Ja jos Fidelistä aika jättää valta siirtyy veljelle. Mitäs sitä kansalta asiaa kysymään.. Puolue tietää paremmin.

  Siksi turistitaalojen jättäminen saarelle , jotka menevät diktatuurin pönkittämiseen tuntuu haljulta. Fidel on valmis pistämään pikkutytöt huoraamaan taalojen eteen kuin luopumaan rakastamastaan vallasta, jolloin saartokin loppuisi ja kuubalaiset voisivat valita vapaasti uuden hallituksensa.
   
 18. riviera56

  riviera56 Gearhead

  Siinähän sitä tuli maailman politiikan arkipäivää... Täytyy vissiin vielä reissuun lähtemistä harkita pari kertaa...
   
 19. caballista

  caballista 1st gear

  Valitettavasti on todella vaikeaa löytää moraalisesti täysin kestävää matkakohdetta. Melkein jokainen maa sortaa suoraan tai välillisesti jotakin kansanryhmää, taitaapa Suomikin myydä aseita "pahoille" valtioille (Patriasta yli puolet on valtionomistuksessa).
   
 20. No pyssyjen myynnissä ja diktaattori poliisivaltiossa on vinha ero.
  Ehkäpä Burma, Valko-Venäjä, Zimbabwe painivat samalla tasolla omien kansalaisten sortamisessa.

  Ja muista Ruotsi myy vieläkin enemmän aseita. Myi Boforsin tykkejä Intialle , joilla ne sotivat Pakistanin kanssa Kashmirissa.. Että neiti- moraalin perusteella ei Ruotsinlaivaankaan voisi puhtain mielin astua.

  Ton vastauksen tarkoituksena oli vaan antaa kuvaa siitä minkälaisissa oloissa Kuuban >1959 (nuorimmat jenkkibilkat) elvyttävät jenkkiautomiehet toimivat.
  Siksi pisteosien viallisuudesta ei heitä oikein henno haukkua, kun tilaaminen Year Onelta ei oikein onnaa Fidelin vallanhimossaan ylläpitämän saarron ja 50 taalan kuukausitulojen vuoksi :(

  Sitä Fideliä en vain alkaisi nostaa jalustalle ja haukkumaan pelkästään tilanteesta jenkkejä. Herra on allekirjoittanut monen toisinajattelijan kuolemantuomiot ja ei suostu mittauttamaan todellista kansansuosiotaan vapailla vaaleilla.

  Jos Fidel olisi järkimies eikä vanhana ukkona rakastaisi valtaa, hän olisi tehnyt toisen latinalaisenamerikan verikäden Pinochetin tempun ja astunut syrjään valtaistuimelta ja antanut nuoremman polven muodostaa uusi hallitus ja siirtyä pikkuhiljaa demokratiaan. Pelkästään Fidelin luopuminen yksinvaltiudestaan pakottaisi jenkit lopettamaan saartonsa .
  Nyt 75-vuotias huru-ukko tarraavaltaansa ja kaatuvaan sosialistiseen järjestelmäänsä kouristuksenomaisesti ja on valmis myymään maansa pikkulasten persettä seksituristeille saadakseen valuuttatuloja joilla pitää itsensä ja maho järjestelmänsä vallassa.

  Siksi en ukkoa alkaisi jalustalle nostamaan ja pelkästään jenkkejä haukkumaan. Haukkuihan tuo seniili jo EU:Kin, kun silloinen puheenjohtajamaa Espanja arvosteli neljän maastapakoa yrittäneen teloitusta ja Fidelin syksyllä 2003 aloittamaa kamppanjaa, jossa julkisesti esiintyneitä toisinajattelijoita tuomittiin 7-12 vuoden vankeusrangaistuksiin "maanpetoksesta" heidän oltuaan yhteydessä EU:n rahoittamaan ihmisoikeuksia ja sananvapautta ajavaan järjestöön!

  Eli en näe estettä matkustaa Kuubaan, mutta mielessä vaan kannattaa pitää mitä sen kurjuuden ja turistihelvetin taustalla piilee.
   

Kerro tästä muillekin!